Followers

Wednesday, April 13, 2011

♥ TeRLaNGGaR aNJiNG ♥

Masa: 8.45am
Lokasi: Senawang

Aduyaiii .. aper kes lah Mama nih pepagi leh plak terlanggar anjing. Huhhhh ... najis. Okey ... kejadian yang tidak diingini berlaku masa Mama lepas hantar hero2 ke skul. On da way balik ke rumah tuh, sesambil drive sesambil plak call Abah. Ooopsss, Mama guna loudspeaker tau. Tetengah syok drive sambil mengadu domba kat Abah, dr jauh Mama dah perasan seekor anjing berlari2 anak kat tepi jalan. Dalam hati dah pikir, janganlah anjing nih tetiba cross ke jalan besar nih plak. Habis terdetik, elok jek dia lari ke tengah jalan dan tetiba dia bleh plak stop kat tgh jalan tuh. Ape lagik .... sekuat hatilah Mama tekan pedal brek sampai rasa nak bocor lantai tuh. Dan2 tuh gaklah dengar bunyik "bukkkk" tapi takdelah kuat sangat hentaman tuh. Terus gaklah Mama menjerit bagitau kat Abah yang Mama dah terlanggar anjing. Terus jugaklah Mama kena bebel ngan Abah. Abah bising cakap cemanalah Mama drive nih. Tak tengok bebetul ke .... najislah kena samak lah nanti .. bla bla bla bla bla dan bla bla bla ... Sebaik jugaklah time tuh takde keta lain kat blakang keta Mama. Kot tak ... haruslah dah kena sondol dah huhuhuhuhuh Apa jadik pada si anjing? Lepas kena langgar tuh, elok jek dia terus berlari dengan secepat kilat melintas ke seberang jalan. Hampeh nyer anjing. Buat Mama terkejut jek tau ... Salah Mama jugaklah kan sebab tengah sebok bercakap kat talipon. Tuh yang tak berapa nak concentrate tu ^_^

Sampai umah, check lips depan tuh takde plak kesan2 darah ke yang tertinggal. Takpelah,  since tadi Abah kata petang kang dia check n nak samak terus lips depan tuh ... kan dah satu keje dah. Lenkali bawak keta tuh jangan gatal2 nak call2 hubby nak mengadu domba ke ape ke .. tunggu dah sampai umah baru buat call. Tau tak Mama??!! heeeeeee .....

7 comments :

MIRZA said...

kot ya nak bercakap.. tunggu je;ah balik rumah nanti.. huhuhu... :)

Nad @ MamaZakwan said...

huhuhu...!
takde keje, dh dtg 1 keje plak dh nak samak...

p/s : kene beringat tu pasni ;)

ejulz said...

sama2 laa kita beringat n ambik pengajaran.. heHe

Nak mintak pandangan sikit.. heHe "Urat Oh Urat kenapa berdenyut!! "

Zura said...

kekdg kucing pun cm tue...anjing tue xsekolah lah tue...

~ yus ~ said...

mmg ingatan untuk semua, kalau memandu tak payahlah bersms atau tepon kan. Tp biasalah kita ni, kalau dah orang call time memandu tu angkat juga ya tak..:)

MaMa CyDa said...

Mirza:
biasalah aku ... tak reti2 nak menyabo hahahahah

Nad:
memang carik keje betul ... tak pasal jek kan ^_^

MaMa CyDa said...

ejulz:
memang kena sentiasa beringat ...

zura:
ehmmm mama rasa pg tadik tuh anjing tuh ponteng sekolah lah kot gaknya huhuhu ^_^

yus:
yer kak ... saya mmg cenggitu. time drive tuh kalo henpon berbunyi hatta sms jek pun, punya gelabah nak angkat jugak. dah terbiasa kot :D