Followers

Tuesday, April 5, 2011

♥ PeNCaRiaN MaSTeRCHeF MaLaYSia ♥

Ha .... Mama memang jatuh cinta betul ngan rancangan tv MasterChef US yang ditayangkan di channel 711 (StarWorld). Memang seronok tengok nak2 bagi mereka yang suka makan + suka memasak. Sekarang nih rancangan realiti tv nih dah ader kat Malaysia. Wahhhh ... last week keluar iklan kat tv, Mama terus swuh Abah masuk. Sebab Abah memang suka memasak+makan. La nih Mama siap dah downloadkan borang penyertaan lagik. So pada mana2 Ibu2 yang pandai memasak especially MamaMirza n MatGebu hu3 leh lah cube nasib tuk join pertandingan nih yek. Mama dah siap swuh kengkawan opis yang terel memasak nih join skali. Tapi mereka2 nih semua memalu pulak. Mama??? Tak payah lah .... goreng ikan ngan ayam pun nak harapkan Abah jugak. Tuh belum lagik Mama buat kek .... bantat ek kek yg Mama buat. Tuh yg terus sampai skang dah tawar hati nak buat kek. 
Ok .. pada sesapa yang berminat, leh lah jenguk2 kat sini yek

8 comments :

Aiman Raziff said...

Suka tgk MasterChef jugak... tapi x tau la standard peserta yang akan sertai Malaysia Masterchef ni sama ke x dgn kat channel 711 tu...

Ietams said...

kita pun suke tengok gak masterchef ni..
tapi tak follow, sebabnye tah naper, tengok dorang tungkus lumus masak tu, nampak dorang berpeluh2.. rasa geli je pulak.. over react kite ni geli tetibe tengok ..hehehe

MaMa CyDa said...

aimanraziff:
tulah kan ... pape pun kita tggu dan lihat jeklah nnt ..

MaMa CyDa said...

Ietams:
ehehheeh dik .. lenkali ko abaikan jek pandangan mata tu. think +ve ^_^

Affy Ronan Affandy said...

hye mama,first time masuk blog ni dah suke,tapi butang follow tak kuar kuar,internet saya lembap kot.salam gegar,from affy.kumpulan 7 no 78.kalo nak resepi senang senang,jemputlah bace my blog. www.affyronanaffandy.blogspot.com

Affy Ronan Affandy said...

owh lupe,saya dah hantar for masterchef ni..aduh,.letih tangan nak tulis .byk sgt soklan

Affy Ronan Affandy said...

okeyh dpt pun follow

MaMa CyDa said...

Affy:
mekasih sudi jengah blog mama nih ... dah hantar borang yek? ha .. gudluck2 harap2 Affy terpilih. Leh mama tgk muka Affy yg dpt masuk tv nih nnt :D