Followers

Monday, February 28, 2011

♥ 2 eKoR SiNGa MeNYeRaNG oPiS MaMa!!! ♥

Ha .... terkejut tak tgk tajuk tuh? Series Mama tak tipu .... Sempat lagik kitorang snap gambo singa tuh ... Jom tgk jom ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

 Heeeeee .... Bukan singa betul .... Tapi tarian singa daaaaa. So last week hari Jumaat kolej Mama buat sambutan CNY. Siap panggil tarian singa bagai lagik. Mama lak mmglah teruja betul tgk singa2 nih dtg. Sebabnya mmg dari kecik lagik, kalo ader jek jenjiran yg panggil singa2 nih dtg umah, Mamalah orang yg paling kepoh skali nak tgk. Tak padan ngan takot mercunnya tuh, tetap gak nak tgk. Sebab rasa singa nih comel jek hu3. 2 ekor singa nih yg kaler merah tuh sgt2 notty. Tau sebab apa? Sebab dia suka kacau2 kami2 yg ladies nih. Siap datang dekat n nyondol2 lagik kat kitorg hahahahahah Mama? Tetap menten amik video ngehngehngehngeh .....


Kat atas nih plak aksi2 gediks kami2 yg staff nih hahahahah Bukan selalu dpt berposing sakan camnih tau. Nak2 bagi Mama yg mmg tak pandai nak berposing nih. Oooopppsss kalo korang pasanlah kan, tema kitorg harituh kaler MERAH. Suka jek tgk semuanya merahhhhhhhh jek. So next year nak panggil lagik ker? Hu3 nih pun cost dia dah cecah RM400 tau. Tetiba plak opis Mama nih cam banyak jek duit. Heran tul kan .... takpelah, tuh Mama tak masuk campur. Jangan sok2 ader yg mengungkit sudaaaaaaa ...... hahahahahhaha

Friday, February 25, 2011

♥ DaN KePuTuSaNNYa aDaLaH ...... ♥

Salam semua, Alhamdulillah ... seperti yg dijanjikan Mama akan umumkan siapakah 4 orang yg bertuah memenangi GA pertama daripada Mama. Sebelum tuh Mama nak umumkan 2 pemenang hadiah misteri iaitu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

eaRLY BiRD ...... diberikan kepada MamaZakwan

LuCKy 77th FoLLoWeR ... diberikan kepada NurEzzat

Dan 4 pemenang yg bertuah ......
|
|
|
|
|
|
V
Tahniah kepada semua. Sila emailkan NAMA, ALAMAT dan NO TELEFON ke cyda7615@gmail.com. Emailkan cepat yeeee sebelum 2 March .... kot tak nanti akan ader pemenang yg baru pulak :D
Pada yang tidak bertuah tuh jangan putus asa ok. Nanti Insya-Allah Mama buat lagik, jangan lupa join....

♥ SeMaKiN LaSaK!!! ♥

Anak Mama yg sorang nih sejak2 umur dah 10 bulan nih, kemainlah ligatnya nak berjalan. Memanjat pun dah terer dah. Bab naik turun tangga toksah citer. Naik turun katil pon dah pandai dah. Semuanya gara2 Abah dia ajor cemana nak turun dr tmpt2 yg sewaktu dgnnya tuh. 
Nih plak kes pagi tadik ....

 Mula2 ... adik tarik keluar book song dia tuh. Pehtu dia tarik kuar album kawen MamaAbah. Keluarkan sket then bleh diri atas album tuh tuk pegang skrin tv. Mama pun tak tau cemana dia leh terpk nak buat camtuh hu3
 Yang nih plak .... cubaan nak menjatuhkan remote tv ...
Berjaya akhirnya .... cuba try test pijak remote nih plak. Mana yg lagik tinggi ....

Aduyaiiii ... nilah aktiviti si Arif Najwan pagi tadik masa Mama tengah siap2 nak g work. Si abang nya plak tgh khusyuk tgk tv alih2 dia menjerit marah kat adik sbb dia tak nmpk nak tgk tv. Alahaiiii Abang .... Adik tuh tinggi mana jeklah sampaikan awak tak nmpk nak tgk tv. Akal dia nak carik gaduh ngan adik lah tuh kan ... hu3 
Apapun Mama tak sabo nak tgk Adik pandai jalan n bercakap. Cemanalah kalo dorg berdua nih main nnt kan ... Mesti riuh mulut Mama kalo dorg bergaduh rebut barang ... hu3

♥ MaSaK aPa Tu?? ♥

Jeng ..... Jeng ..... 

Nih bukanlah pes taim Abah masak. Memang kalo ikutkan selalu hari keje tuh Abah jeklah yg masak, Mama plak jaga bebudak@ngulor ngehngehngehngeh.... So malam tadik dinner kitorg adalah .... IKAN SEMILANG MASAK SAMBAL ngan SUP SAYUR. Nyam ...nyam ... mmg sedaplah my hubby tercinta masak. Patutnya orang kalo dah kawen yg suaminya mesti badan bagai dipam2 sbb bini masak sedap. Tapi Mama lak terbalik ... Mama yg badan makin lama makin naik sbb Abah masak sedap hahahahhaha Mekasihlah Abah ek ... Untunglah Mama dapat suami yg mmg suka memasak dan pandai masak hu3

Wednesday, February 23, 2011

♥ DaH PRiNT ouT ♥

Seperti yang dijanjikan, InsyaAllah dalam minggu nih tinggal esok ngan lusa jek pon Mama akan umumkan mereka2 yang bertuah memenangi GA Mama .... List nama sudah di print cumanya nak menggunting tuh makan masa sketlah ... Alhamdulillah seramai 192 orang yg telah sudi join GA Mama nih. Mekasihlah korang sumer ... Cayang uolls .... Tunggukan pengumuman pemenang dari Mama yek .... saje nak bg korg tertunggu2 heeeeeeeee


Opppssss .... lupa nak gtau. So secara otometiknya mana2 senarai nama yg tak complete tuh mama terpaksa removekan dari list yek .... mintak maap bebyk ....

♥ KeMaLaNGaN PaGi TaDi ♥


Kejadian berlaku pagi tadik kat simpang nak masuk ke taman perumahan Mama. Lepas Mama hantar anak2 ke "skul" sebabnya hari nih Mama masuk tgh hari .... ada kelas malam. Sampai jek kat simpang tuh Mama terkejut tgk ader keta polis bagai then ader objek tergolek atas jalan bebetul depan Mama. Dalam hati dah dok pk cemana lah Mama nak masuk simpang situh nih. Polis nmpk jek Mama bagi signal ke kanan dia terus tahan keta2 dr arah bertentangan then swuh Mama jalan terus. Mama tak puas hati nih sbb Mama nmpk motor tergolek atas jalan n agak remuk jugak then nmpk ada atok kena angkat ngan org ramai dr tetegh jln. Kepoci nya pasal .... Mama terus masuk kat area paking depan deret2 kedai kat simpang tuh. Buat2 lah masuk kedai beli roti sebuku muahahahahahah pehtu bayo kuar dr kedai pasang tinger jap kat makcik2 kat luar tuh nak tau citer apa yg berlaku sebenarnya. Dah tau Mama cecepat g tepi2 longkang besar kat tepi jln tuh terus snap2 amik gambo. Pehtu ngan selambanya jalan masuk keta balik. Time nih pasanlah makcik2 yg dok soksek depan kedai tadik soksek2 plak smbl pandang kat Mama ... hahahahha lantaklah ... Mama nak masukkan bahan dalam blog. Kot makcik2 ader blog leh lah reviewciter nih kat blog Mama yek ... hu3 Tapi gambo tak brp nak cantiklah ... maklumlah .. henpon murah .....

Tuesday, February 22, 2011

♥ aDa aPa DeNGaN RM1JuTa??? ♥

Fuhhhh ..... KALAU lah Mama ada RM1Juta ..... Apa nak buat ek??

1) Bayar hutang MARA yg bakinya ada lagik RM5,143.90 

2) Bayar hutang kad kredit yg amaunnya ... takyahlah gtau ... "sikit" sgt hu3

3) Tukar keta baru! Tak dapat Caldina, Wish pun jadiklah ... ngehngehngeh  

 *credit to mr. google
AdikSiComel bile nak bwk KakDot jenjalan naik simontel awak tuh? heeeeee.......

4) Beli balik umah peninggalan arwah Atuk belah mak Mama kat Kg. Melayu, Kluang. Sekarang nih umah tuh dah jadik Nursery alaaa tapak semaian pokok tuh. Sedih woooo kalo tiap kali raya lalu depan umah arwah Tok, serta merta kenangan silam masa zaman kekanak riang ribena dulu menjelma depan mata. Sayu jek hati biler tgk umah arwah dah jadik hakmilik orang lain .... ehmmmmmm 

5) Simpan duit lam Tabung Haji. Kata nak gie Haji tahun 2036 kan??? hu3 Insya-Allah ....
6) Beli rumah!!!! Whoaaaaaaaa ..... umah impian dan idaman Mama, haruslah 2 tingkat. Kalo dapat Semi-D 2 tingkat lagik Mama suka. Kot tak dapat pun teres 2 tingkat sudaaaa .... janji dapo besar elehhhh macam memasak sgtlah nak dapo bebesar nih 
7) Apalagik ek nak buat?? hu3 .... berangan jeklah Mama .... sapa nak bg sejuta kat kooooo .....

**Kalo koranglah, apa lak yg korang nak buat dgn duit RM1Juta tuh ek??

Monday, February 21, 2011

♥ BLueBeRRy TaRT ♥


Ehmmm ..... yummy ..... Sedap betul blueberry tart nih. Jangan tertipu yeee. Nih bukan Mama yg buat tp SIL Mama. Fuhhhh .... SIL Mama yg sorang nih seorang cikgu tp kalo bab memasak especially buat kek ke or benda2 yg  seangkatan dgnnya mmg terel. Mama? huhhhh pernah sekali ... diulangi ... SEKALI yea ... Mama try buat kek. Itu pun yg instant jek pun. Tak jadik!!! Terus tawar hati dah .... Muahahahahah tak taulah ... Mama nih mmg lah takde bakat memasak pun tp kalo takat memasak yg goreng2 campak2 tuh bleh lah. Kalo nak swuh buat kek ke, cheese tart ke ... or puding sekali pun tak pernahnya lah menjadik. Koman2 semuanya dah siap akan masuk ke longkang or bakul sampah kat dapo tuh. Takde bakatlah bab2 nak buat kek2 nih. Niat di hati tuh teringin nak cuba lagik. Tapi takot tak jadik lagik .... So ader sesapa yg terel buat kek yg sudi nak bagi nasihat or paling tidak pon jadikan Mama nih tukang makan korang ... sila2 lah yek :D

♥ aNNiVeRSaRy DiNNeR ♥

Kalo tahun lepas sambut anniversary yg ke 3, kami ber3 saja. Tahun nih plak sambut anniversary yg ke 4, dah ber4 pulak .... tahun depan? oooohhhh no no no ... kasik Mama rest dulu yek ... tp kalo dah rezeki ... Alhamdulillah .... siaplahhhh nnt budak opis ckp lepas Mama ... Mama lagik ... hu3

Tahun nih dan macam tahun sblm2nya, mmg Mama takde special present pun tuk Abah. Alasan yg paling kukuh ... bln 2 nih jugaklah roadtax si Myra mati. So Mama kenalah renew pakai duit Mama sbb tuh keta Mama kan heheheh dan biasanya jugak Mama yg akan belanja tuk dinner. Oklah tuh .... 

So kali nih Mama bawak dorg sumer g makan Steamboat kat satu kedai makan kat area senawang. Ehmmmm .... first time g sini so Mama rasa lepas nih takyah g lah kot. Sebabnya tak banyak choice pon kat sini. Takpelah lenkali kita g tempat lain plak ek ...

Jom layan picca yg sempat Mama snap 

Gambo Mama takde?? hu3 haruslah sbb Mama yg snap semua picca nih ....

♥ BuaT aPa Tu BaNG?? ♥

Kejadian berlaku pada hari Sabtu di CarreFour Senawang .... 
Aduyaiiii abang ... wat spoiled wiken kita jeklah kamoo nih .... hu3


 Setelah di "alihkan" oleh Abah dari ATM. Kot tak kang, payah orang nak cucuk duit .... Muahahahahhaha

Marah kat Mama sbb Mama snap gambo dia tgh wat projek ... wahahahhaha

Friday, February 18, 2011

♥ DuLu, KiNi DaN SeLaMaNYa ♥

Dulu .......
Tarikh keramat 30 Ogos 1999, Kami secara tak sengaja berjumpa di Stadium Paroi N9. 
Bermula dari jelingan ujung2 mata last2 tersangkut pulak ..... Mekasihlah pada kengkawanku yg bersungguh2 mengkenen2 kan kami berdua. Alhamdulillah .... berkat doa korang akhirnya setelah 8tahun menyulam janji, cinta dan yg sewaktu dengannya, akhirnya .... Tanggal 18 Februari 2007, tepat jam 9 pagi, janji kami pun termetri .... 

Kini ......
4 tahun berlalu, Kami bahagia dikurniakan 2 orang hero. Alhamdulillah ...... 
Harapan Mama moga kami sekeluarga kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Ucapan khas buat Abah tercinta ....

"SEMOGA ALLAH PANJANGKAN JODOH KITA, MENGERATKAN LAGI KASIH, SAYANG DAN CINTA YANG TERCIPTA ANTARA KITA, DIMURAHKAN REZEKI SERTA DIPERTINGKATKAN IMAN DAN TAQWA PADANYA. SEMOGA ALLAH KURNIAKAN KITA ANAK-ANAK YANG SOLEH DAN SOLEHAH, DAN MENDAPAT KEBERKATAN HIDUP DARIPADANYA ... AMIN!!"

♥ TaMaT SuDaH ♥

Dengan ini, Mama isytiharkan tempoh GA Mama telah pun berakhir ...... 
Penyertaan selepas pukul 9 pagi tidak akan diterima. Minta maaf yeee .....

Kepada peserta GA Mama tolong check nama korang. Mana2 yg tak complete lagik tuh tolong betulkan yek ...
Keputusan Insya-Allah akan Mama umumkan minggu depan .....

♥ MaMa CyDa 1st GiVe aWaY ♥

 *sticky mode until 18Feb2011. For new entry please scroll down*

Sempena bermulanya tahun 2011 nih, Mama sajalah nak buat 1st GiveAway. Berdebar rasanya nih sebab pertama kali buat. Tah ada yg nak join tah tidak gaknya ... Apapun marilah beramai2 join GA mama yg pertama nih ye. GA nih diadakan sempena Mama akan menyambut ulangtahun perkahwinan kami yg ke-4 pada 18Feb2011. Jadiknya secara otometik, GA nih akan berakhir pada 

18 Februari 2011 tepat jam 9 AM

 
  1. Terbuka kepada semua blogger yg berada di Malaysia sahaja dan mesti jadik follower Mama.
  2. Buat entry bertajuk "Mama Cyda 1st GiveAway". Letakkan gambar kat atas tu dan jangan lupa letak sekali kat Side Bar dan link kan ke entry ini.
  3. Letak link blog ini kat BlogList korang. Bukan apa, senang nak update apa2 nanti. 
  4. Tag tiga orang (lebih pun takpe) dan pastikan inform orang yang ditag itu.
  5. Last sekali tinggalkan link korang kat komen ye.
 Senang jek kan? Pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah oleh kami ber4. Maknanya ada 4 orang pemenang. Ada lagi .... Hadiah misteri akan diberikan kepada Follower bertuah iaitu follower yang ke 77. Hadiah?? Tak mampulah Mama nak bagik hadiah KERETA. Tapi yang pastinya something yg boleh dijadikan kenangan. Will update later yaaa ...

Oklah untuk permulaan Mama nak tag :

ehhh terlebih sudaaaa ..... 
Nway ... Selamat join GA Mama yang pertama nih ye ....  

Wednesday, February 16, 2011

♥ CaLoN iMaM MuDa 2031 ♥


Alhamdulillah ..... Sejuk perut Mama nih sayang ....
Semoga Kamu menjadi Anak yg Soleh ... Amin!!!!

♥ D-Day ♥

Last Monday Student IT Club Mama anjurkan satu aktiviti Dedications Day. So tema pakaian pink or red. Jadiknya ramailah time tuh yg ber"pink" dan ber"red" tapi apa yg pasti Mama berjaya jugak pakai baju kaler pink hokey .... 
Memandangkan time tuh D-Day n sekaligus student2 dapat result last sem, so ada gaklah student yg bagi sweets n coklat kat Mama. Haaaaa haruslah yg lulus subjek Mama yg bagi tuh .. ngehngehngeh ... 
Pelagik ... jom layan picca .... 

 Kami2 yg pink kaler .. ehhh terselit lak brown kaler kat situh

Lollipop yg Mama dapat .... haaaiiii puaslah Ayie melantak gegula nih sampai buntang hu3

Monday, February 14, 2011

♥ TuRN MaMa LaK KeNa DiaRRHoea ♥

Adusssss ..... Mama lak kena diarrhoea .... Dah 3 hari hokey ...
Tak larat betul rasanya nih ...
Tapi apakan daya ... demi kerana ingin mencurahkan ilmu didada ... cehhh mencurah lah sgt huuhuhuh
Ku gagahkan jua untuk ke tempat kerja ...... 
Bukannya apa .... Last week hari yg sama gak Mama dah amik EL sbb si bujang yg sulung tuh demam panas. 
Jadiknya ... last week tuk kelas hari Senin tak ngajo lah kan. So kalo harini Mama MC lak .... dah 2 mggu berturut dorg tak blajo. Walhal bln depan dah nak Midterm Exam. 
Terpaksalah ... gagah gak nih. But tgh hari tadik, lepas jek lunch Mama terus teguk ORS n telan pil "ceriberi" Alhamdulillah .... ada perubahan sket. So nite class still on as usual but balik awal lah ... since Mama masuk opis awal tadik ... ngeh ngeh ngeh ....

** Doakan Mama cepat sembuh yek ....

Wednesday, February 9, 2011

♥ PeNGuMuMaN ♥

Good News .... 
Mama dah updatekan hadiah2 tuk GA Mama nih beserta senarai nama yg dah join setakat nih

Klik bawah nih yek ..... 

♥ LiKe FaTHeR LiKe SoN ♥

 Aduhaiiii ... anak mama yg sorang nih. Memang copy cat apa yang Abah dia buat. Dia pun taknak ketinggalan jugak ... Harap2nya dah beso sok blajo rajin2 leh keje cam Abah jugak yek sayang ....
 
Gaya dah macam 'PRO' jek dah nih ... hu3
Adik ... nak g mana tuh ... dok dendiam Abang nak amik gambo nih.

Adik kecik lagik ... tak kuat nak pegang 'kabeya' Abah nih

notakaki: kabeya = kamera

Tuesday, February 8, 2011

♥ DuLu LaiN, SeKaRaNG LaiN ♥

Apa yang lainnya nih? Nak tau?? Jom jom .... kita scrolll bawah nih jap ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
 Dulu kami ada rambut ...... tapi skang .....

Tidak lagik ...... kami dah jadik 2 budak botak ... 
Bot 1 & Bot 2

♥ MeNaNG GA DaRi NeTT KeRePeK ♥


Suka ... suka ... suka .... Mama nih bukanlah jenis yg bernasib baik. So biler tau menang GA nih mmg sukalah sesangatnya .... Alhamdulillah ... rezeki Mama tuk bulan nih. Tapi takleh lah nak lawan CuteMum n Alycia yg dah banyak menang contest+GA tuk tahun 2011 nih. Nak tau lebih lanjut leh klik sini ek ... Thanx to Nad sbb inform Mama .. :D

♥ CeRiTa BaNJiR LaGi ♥

Nih Mama nak jamukan korang sumer ngan gambo2 banjir kat area Pagoh yg sempat Mama snap masa balik BP last week. Nihlah laluan biasa kami bile kala kami balik ke kampung halaman. Bajet2 lalu sini banjir dah surut memandangkan hujan pun dah benti. Rerupanya tak surut lagik. So Mama balik ke BP hari Khamis lepas. Keluar tol Pagoh smpi jek kat area kawasan kampung tgk rumah2 dorang dah naik dek air. Cumanya air tak melimpah kat jalanraya lah .... So time nih mmg kami rasa selamatlah kami nak lalu jalan nih.
Siap ada bot askar bagai lagik. Apa yg Mama nampak kat area belah dalam kampung tuh mmg tenggelam habislah. Tuh pasallah ader bot nih sempat lagik Abah smbl drive smbl snap gambo hu3

Sabtu petang dalam kul 6.30 kami bertolak balik ke Seremban. Dengan penuh konpiden nya kitorg kata banjir kat area Pagoh nih dah surut. So skali lagiklah kitorg lalu sini tuk masuk tol Pagoh. Sekali tuh ..... haaaaa amik ko ... Bukan makin surut, tapi makin melimpah ruah .... 
 

Akibatnya .... kitorg kenalah meredah banjir. Nasib baik takdelah tinggi mana. Tapi bleh tahan gaklah cuma terpercik kat gearbox jek. Last berita malam tadik, Alhamdulillah banjir di beberapa tempat dah makin surut. Harapnya akan surut lebih cepat lagik.

Friday, February 4, 2011

♥ Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG) ♥




Klik banner utk join!!

Wednesday, February 2, 2011

♥ BaNJiR oH BaNJiR ♥

*picca taken from google*

Esok Mama akan pulang ke tanah tumpah darahku. Tapi skang nih tgh hangat plak berita pasal banjir2 kat selatan tanahair. Walaupun kampung halaman Mama kat tgh bandar Batu Pahat tuh yg mana jarang lah nak kena bah yg besar nih, tapi paling risau laluan nak ke BP tuhlah. Almaklumlah, manalah ader exit hiway terus2 smpi kat BP. Koman2 kena gak lalu YongPeng or Tangkak or Pagoh or Air Hitam. Mama lak mmg biasa ikot exit Tangkak or Pagoh. Kot dedulu selalu ikot Tangkak lah tp semenjak Raya tahun lepas Mama ajak Abah ikot exit Pagoh rerupanya ikot sini lagik dekat n cepat teruslah smpi la nih kitorg akan ikot Pagoh jek. Tapi kawasan Pagoh nih leh tahan jugaklah kalo time banjir2 besar nih. Harapnya dah surut. Mama setiap hari akan check kat website krjn Johor tuk check update news jalan2 mana yg dorg tutup. So far jalan2 yg akan Mama lalui tak terlibat pun. 
Tetiba teringat masa banjir tahun 2006/2007 cam gambo kat atas tuh. Fuhhhh rasanya tuhlah banjir yg paling teruk seumur hidup Mama. Kalau ikotkan mmglah kampung halaman Mama tak tenggelam dek banjir kot tenggelam sah2lah satu BP habis tenggelam. Tapi banjir tuh berlaku masa akhir thn 2006 dan bulan Feb2007 tuh Mama akan melangsungkan perkahwinan. Perghhhhh mmg suspen. Bayangkanlah ... tiap kali balik BP tgk kirikanan umah penuh naik dek air. Time tu berdoa sgt2 jgnlah masa hari bersejarah Mama banjir makin teruk. Cemanalah pengantin lelaki nak datang ke Johor nanti hu3 Alhamdulillah akhir Januari banjir pun dah surut. Lega rasa hati .... hu3
Ehmmm bercerita pasal banjir dan bulan Februari, sedar tak sedar nih dah masuk bulan Feb dah pun. Lagik 16 hari Mama akan sambut Anniversary yg ke 4 dan secara langsung GA Mama pun akan berakhir 16 hari lagik so sape yg lum join tuh cepat2 join yek Hu3 sempat lagik Mama nak promote. Insya-Allah mggu depan Mama akan upload gambo2 hadiah tuk GA nih. Mesti ramai yg tertanya selalunya GA or Contest org akan buat tamat pada waktu tgh malam. Tapi Mama buat tamat waktu pagi. Sebab apa? sebab 18Feb2007 tepat kul 9pg tuhlah Mama selamat diijabkabulkan ... saja nak buat waktu lain drpd yg lain. 
Oklah ... n3 nih panjang lebar nmpknya sbb Mama akan balik BP esok smpilah hari Sabtu or mungkin Ahad errr rasanya tak kot sbb takot jem nak balik Seremban nnt. So jawabnya berhabuklah sket lagik umah Mama nih ehehhehehe ok ... jumpa lagik di minggu depan di lain n3 ... chaaooowwwww ....

Tuesday, February 1, 2011

♥ BeRHaBuK SuDaH ♥

Fuhhh ... fuhhhh .... sgt2 berabuk dah umah Mama nih. Sorielah lama tak update. Semenjak start sem baru nih sgt2lah bizi nya Mama smpikan masa tuk jenguk umah nih pon mcm sempat tak sempat jek. Biasalah awal2 sem mmg haru biru sket. Sok dah lelama tuh ok lah tuh. Insya-Allah lepas nih byklah semula n3 yg akan Mama update kan. Lagipun skangnih takde pon berita yg menarik sgt hu3