Followers

Wednesday, January 26, 2011

♥ RaSa² CaM NaK MaRaH JeK NiH ♥





<--------------- Nampak ini muka?? Boring giler Mama kelas malam nih. Nak tau sebab apa? Ha ... nih nak bgtau nih. Student Mama bleh plak tak datang. Dahlah makhluk nih sorg jek yg amik subjek Mama nih. Aduyaiiii .... Sabo jeklah.
 
Ha .... meh plak tgk betapa golap gelito Lab Mama. Rasa cam nak menjerit jek nih kat opis nih. Baru kejap tadi Mama call student tuh dia bleh ckp dia lupa ader kelas hari nih. Mggu depan ko dtg mmg siap lah kena bebel ngan Mama sepanjang dlm kelas tuh nnt. Sukahati jek dorg nih. Kot taulah kan ... baik Mama dtg opis pagi tau. Takdelah kena balik smpi kul 9.30pm!!!! 



aRRRRGGGGHHHHhhhhhhhhhhh......

Tuesday, January 25, 2011

♥ aBaH's DaY CaRe ♥

Heheheheheh smlm kan Mama firstday start kelas malam. So petangnya tu terpaksalah Abahnya amik anak2. Kul 7.50pm tuh Abah hanto MMS. Skali Mama bukak ... alahaiiii sayunya hati tgk dorg baik jek adikberadik dok minum susu sesama kat depan TV. Then Mama terus call Abah. Tanya cemana leh ker handle dorg berdua tuh. Abah ckp ok jek. Baik jek dorg dgr kata. Gud Boy lah anak2 Mama nih kan ... 
Then tak lama lepas tuh kul 8.15pm Abah skali lagik hanto MMS ... kali nih .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Adik dah tido ..... allelelellelelele. Mama smpi umah kul 10pm tuh 2-2 dah tido dah. Tak puas Mama nak tatap muka dorg. Abah citer, Abang asik carik Mama. Yelah .... selalu tuh kan Mama yg amik dia balik dr Taska. Cian Abang ... Pagi tadi, dia bangun tido cam terkejut jek tgk Mama ader. Siap tanya lak tuh Mama pegi mana smlm. Alahaiii sayang .... terharu Mama. Then masa OTW hantar gi Taska, si Abang asik pandang jek muka Mama. Aduhhhhh ... sayu betul Mama tgk muka dia. Takpe ek sayang ... petang nih Mama ader ... Mama amik Abang ngan Adik. Tapi besok Mama keje malam lagik tau .... arghhhh tidak .... mesti rindu giler ngan dorg punya!!!!

♥ HaPPy BiRTHDaY BRo ♥

Mama nak ucapkan selamat hari lahir actually semalam besday dia buat adik bongsu Mama. Satu2nya lah Adik lelaki Mama dalam family. Besday dia jatuh hari semalam. Dah beso pon adikku yg sorg nih ... dah bujang dah ... bleh kawen dah nih ... tp pepehal abiskan study dulu n make sure dpt keje bagus2 ye dik. Walaupon Adik Mama nih or gelaran Poksu tuk anak2 buah dia satu2nya lelaki, tapi kami sememangnya rapat. Kalo sekali-sekala semua Adikberadik balik, ada jek citer yg kitorg nak share. Lupe kejaplah Mama kat hubby n anak2 hu3. Tetiba rasa rindunya kat Adikbradik Mama. Mama lah yg paling susah sekali nak jumpe dorg. Padahal bukan jauh pon dorg tuh duduk. Semuanya alaaaa 3org jek pun kat KL Mama lak kat Semban. Dekat jek ... sejam dah bleh sampai. Dan biasanya adik2 Mama akan berkumpul kat umah Kaklong Mama kat Serdang. Tapi nak jumpa tuh ... aduyaiiiii cukup susah. Raya cine nih Mama dah mmg plan nak balik BP. Harap2lah dorg semua pon balik jugak. Lama tul tak jumpe dorg .... rindunya .... 

Kaylah dikesempatan nih Mama nak buat sikit ucapan tuk adik Mama.

Selamat Hari Lahir yang Ke-21. Kak Ngah Doakan Moga Adeq Panjang Umur dan Di Murahkan Rezeki. Dan Di Permudahkan segala Urusan ... AMIN!!!!

 Zaman skang .... Macho dah ... hu3
Zaman masa kecik chumil .... anak2 Mama pon ader iras2 muka Poksu dorg nih ... hu3

Monday, January 24, 2011

♥ JoM VoTe BaBy aRiF ♥

*sticky mode until January25. For new entry please scroll down*

 
Mama join contest anjuran kedai MANJAKU. Kali nih Mama pertaruhkan gambar si budak tecik yg tak sihat nih hu3 So mintak jasa baik korang tuk LIKE gambo Baby Arif ... Caranya? Senang jek .... 

First ... LIKE this page
BabyManjaFansClub

...then LIKE this picture ....
Muhammad Arif Najwan

Wish Me Luck ....

Saturday, January 22, 2011

♥ BeRMuLaLaH ..... ♥

Salam olls ....
Next week Mama dah start bizi balik yerrr ... Sebabnya semester baru dah mula. So maknanya terpaksalah kurangkan sikit aktiviti berblog nampaknya. Whatever pon Mama try jugak updated atleast sekali or dua kali sehari. Semester baru nih jugak Mama dah start mengajar tuk kelas part time malam semula. Adussss rasa sgt tak suka nak ngajo kelas malam. Bukan tak suka ngan student2 nya tapi Mama tak suka kena balik memalam kul 9.30. Tambahan lagik plak skang nih anak dah 2. Yg kecik tuh plak dah terbiasa selama 9bulan nih bila Mama balik keje jek mestilah dia bergayut jeklah kat Mama. Cemanalah lepas nih Adik tuh kan. Cian dia .. mesti dia tercari2 Mama kat mana. Dahlah seminggu 2x lak tuh kena keje malam. Tapi yg seronoknya takyah lah keje hari Sabtu. Lagipun kredit hours Mama dah terlebih2 sgt dah nih. Sepatutnya seseorang lecturer tuh leh ngajo max 24credit hours jek tp Mama dah jadik smpi 29 credit hours. Semuanya sebab dah kena tambah sejam bagi setiap subjek. Giler betul nak kena ngajo 4jam straight ... Perggghhhh apalah yg Mama nak bebelkan tuh nnt. Sudahnya Mama ajak dorg berborak2 jeklah nnt hahahahahha
Satu perkara yg Mama risau sgt2 lagik bila time Mama kelas malam jek so otometik Abah kena amik bdk2 nih then Abah lah kena jaga smpi Mama balik. Bleh ke Abah tuh ek? Ehhhmmm lagik masalah kalo time Abah kena g kursus ke .. or kena g audit ker ... sapelah nak amik dorg balik ptg nnt ek? Jawabnya lepas Mama balik keje kul 10mlm tulah baru Mama amik dorg. Kesiannya dorang ..... 
Perkara yg macam nihlah yg lagik buat Mama tak lelap tido malam. Asik pk jek pasal anak2. Kalaulah Mama dapat keje lain yg tak yah kena keje smpi malam. Alangkah bagusnya!!!!! Tapi ..... belum rezeki lagik lah .... Huwaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Friday, January 21, 2011

♥ TEPUNG DAN KEK ♥

Klik banner tuk join!!

Salam olls ... pepagi nih Mama nak join GA anjuran member baik Mama masa dia kerja kat opis Mama ni dulu. Siapa lagik kalo tak lain dan tak bukan .. MamaMirza. 1st GA dia dulu Mama tak sempat nak join. So yg 2nd nih WAJIB jugak join. Kalo korang nak tau, MamaMirza nih mmg pandai betul buat kek. Dulu masa dia keje kat sini selalulah dia bawak kek yg dia buat. Skang nih rasa rindu pulak nak rasa kek dia walaupun dah makin ramai Lecturer kat sini yg pandai buat kek D'Ros nih. Tiap kali ader org bawak kek ke opis otometik Mama akan teringat kat MamaMirza hu3

Ok ... Mama nak jawab soklan yg diberikan ...
Muhammad Akif Mirza Bin Muhammad Hijrah
Muhammad Harraz Mirza Bin Muhammad Hijrah

Wish me luck!!!

Wednesday, January 19, 2011

♥ CRAZY LOVE CONTEST ♥


 Nak join? Klik banner ek ....

So picca yg mama pertaruhkan adalah .... jeng jeng jeng ... 



Insan2 yg kena tag dek Mama adalah:-
MamaMirza
MamaZakwan
Alycia

Tuesday, January 18, 2011

♥ aNNuaL DiNNeR 2010 ♥

Nih n3 backdated ye kengkwn. Lama sgt peram pending nak update.
Well ... annual dinner pertama yg Mama join sepanjang berkhidmat kat kampeni nih selama 3thn stgh. 
Tema kami sefamily adalah Black n White. Majlis habis kul 12 lebey kurang camtuh, tapi kami kul 11 dah berangkat pulang. Anak2 dah aktif tak tentu pasal sbb dorg nak mengantuk sgt3 ... 
Jom kita layan piccas ... takde apa nak citer pon ... hu3


Lecturer's+Admin+Marketing+xstaff ... ehhh anak mama kat org lain plak ek?hu3

Fuhhh .... ala2 grammy awards ... ader red karpet bagai ... :D

Gelagat anak bujang Mama .... Suka betul dia berposing sakan. Sampaikan org kat atas stage nak bg present pon dia nak ikot sama ... hu3 Sabo jeklah Mama ... 

♥ Aku Rindu Sayang Kamu Giveaway ♥


Klik banner tuk join yek ... 
Jom kita memeriahkan GA anjuran MamaZakwan
Kalo Mama & Papa Zakwan dah 11 tahun bersama, Mama & Abah plak tahun nih dah 12 tahun bersama. Lebih kurang jek kita nih ek ... Nama anak pun nak dekat sama dah. Mintak2lah ada rezeki Mama tuk menang GA nih hu3 kipas baikkkk punya nih :D

♥ Baby Arif kena ROTAVIRUS rupanya!! ♥

Ehhh ... hari nih Adik dah 9bulan lah!!

Alkisahnya dokter kata bb Arif kena ROTAVIRUS. Ehmmm Mama dah agak dah sebab masa Abang umur 6bln dulu pon kena jugak. Cumanya Abang cukup suka minum air kosong. Masa tuh Mama bagi air garam ORS lagik dia suka. Dokter kata bancuh sepeket tuh air 8oz then bagi setiap 2-3jam 3oz. Tapi dia sekali bagi 8oz tuh terus abis. Tuh pasal masa Abang kena dulu dia tetap aktif. Dan Alhamdulillah smpi skang nih Abang akan minum bergelen2 air kosong dalam masa sehari!! Cukup susahkan nak tgk budak2 especially yg umo 2tahun minum banyak air kosong. Tapi itulah hakikatnya anak sulung Mama tuh. Dan dia pun mmg agak susah nak tgk dia sakit. Kalo takat selsema n batuk2 tuh biasalah .. tp nak tgk dia demam tuh jaranglah .. dalam setahun maybe sekali 2 jek. Adik?? Bagik air kosong dia nak minum tp kejap jeklah. Lepas hilang haus dia tuh, dia taknak dah. Mama try gak bg ORS perisa oren lagik. Tak smpi 2oz pon dia minum. Lepas tuh kalo bagi lagik dia mesti buat2 muntah. Adik lagik prefer Breastfeed sepanjang dia tak sehat nih. Now .... dah ok. Takde muntah n cirit tapi badan dia still lemah. Dokter kata takde tenaga. Mama risau jek kot2 dia kena masuk air. Tapi dokter kata tak payah since dia kencing mmg banyak. Maybe sbb dia byk breastfeed kot. Pagi nih dia bgn tido pon asik nangis jek ... nak dukung jek kat Mama. Padahal malam tadi macam dah ok sket. Dah bleh senyum n ketawa kalo Mama n Abah agah2. Leh senyum2 kalo Abang dok pandang jek kat dia. Hantar kat Taska pagi tadi pun mata dia kuyu jek. Risau betul Mama .... Haraplah Adik cecepat sembuh.

Mama rindu ngan Pipi kembung adik tuh!!!!

Monday, January 17, 2011

♥ CePaT SeMBuH Ye aNaKKu DaN PeNGuMuMaN PeNTiNG♥

Hari nie Mama EL lagik. Actually bukan EL tapi UL (unpaid leave) sbb opis Mama dah allocate kan sebulan kitorg leh amik cuti sehari shj. Last week dah EL gak so mmg kena UL lah hari nih .. Tak kesahlah ... unpaid pun unpaid lah. Baby Arif still lum pulih cam biasa. Tapi dah takde muntah2 cumanya berak2 jek itupun dah tak cair lah. Kesian Mama tgk dia lembik jek badannya tuh. Muka pun dah cengkung. Asik nangis jek lah.

Cepat sembuh ye sayang .... Mama rindu sgt2 nak tgk adik ceria cam sblm nih. Aktif n leh panjat meja. Gurau2 bergumpal ngan Abang. Dan yg paling penting, Mama rindu sgt nak tgk senyuman comel adik n gelak tawa adik yg besar tuh. Cepat sembuh ye sayang ..... Sedih Mama tgk adik tak bermaya jek.

Dan sekali lagik pada peserta GA Mama, pada yg Mama lum terjah tuh harap bersabar ye ... Mama belum ada masa lapang sangat. Harap2lah korang paham yee ... jgnlah sampai nak tarik diri. Lagipun tempoh GA nih ada sbln lagik. Mama pun tak sangka anak Mama leh sakit teruk camnih skali. Masuk hr nih dah 6hari dia sakit. Ini pun Mama curik gak masa tuk update. Takleh lama. Jap lagik dia bangun, mmg Mama takleh nak pandang lah blog nih. Harap uolls faham dan bersabar ye .... Terima Kasih banyak2 Mama ucapkan pada yg sudi join tuh :D

Friday, January 14, 2011

♥ CuTi SeMPeNa HaRi KePuTeRaaN YaM TuaN N9 ♥

Yeayyy .. hari nih N9 cuti. Best betul dapat cuti hari Jumaat. Cam biasalah, kalo Mama cuti otometik Abah pun kena cuti gak. Sebabnya tak danlah Mama nak jaga hero2 nih sensorg. Lelebih lagik, beby Arif lum lagik baik dr kena ceriberi. Walaupon hari nih dia dah bleh ceria cam biasa but still kena ceriberi cumanya takdelah teruk sgt. Memandangkan hari nih hari Jumaat, so takde maknanyalah kitorg nak gie jenjalan sbb Abah cukup tak gemar berjalan2 time hari Jumaat. Payah nak g semayang Jumaat nanti katanya. So memula tadi dah decide lepas Jumaat nak glah shopping2 barang dapur sket. Tapinya .. elok jek lepas Mama semayang Zuhur, Ayie lak tewas di atas katil. Tak lama pastuh, Adik lak menyusul .... 
Ehmmm ... baru cadangnya nak beli bahan tuk buat Popia Pisang. Skali tuh 2-2 hero tewas ... jawabnya goreng keropok lekor jeklah ... itupun Abah yg goreng hahahahahahah

Adik ... cam biasalah, kalo tak sehat mesti dia nak tido dlm seat nih :D

p/s Peserta GA Mama yg baru join, Mama tak sempat lagik nak terjah. Maklumlah ... kalo kat umah mmg payah sket nak update blog. Tunggu hero3 dah lelap baru leh update.

Thursday, January 13, 2011

♥ KoMPLeKS MaHKaMaH SeReMBaN ♥

Tadik tgh hari lepas lunch Mama gie sini jap. Gie temankan opismate Mama tuk dgr kes perbicaraan Arwah Kakak beliau. Maybelah kot korg ingat lagik pasal kes pembunuhan Ustazah J-Qaf dan anak lelaki dia kat Port Dickson masa bulan Ramadhan tahun lepas. Ustazah tuh adalah kakak pada opismate Mama. Actually ms Berita mlm tuh keluar pasal kes nih, kitorg satu office waktu paginya tuh mmg awal2 dah tau. Speechless ... kalo selama ni Mama baca surat khabar pasal kes2 seumpama nih tp kali nih mmg tak sangka benda nih terjadik pada teman rapat Mama. Kami kat sini mmg sgt2 terasa betapa kejamnya manusia tuh smpikan sanggup buat pekerjaan terkutuk tuh kan. 
So hari nih Mama sajelah nak temankan kawan Mama nih sbbnya hari nih, wakil dari family dia semuanya dah balik Kelantan. Excited nih sbb pes taim Mama nak merasa dok dlm court smbl dgr perbicaraan. Tup2 perbicaraan dibatalkan plak atas sebab lawyer tak dpt hadir. Aisey ... melepaslah Mama nak merasa dok dalam tuh hahahahah. So layan amik gambo jeklah yg dapat .....

Pemandangan dr luar Mahkamah yg terletak di Seremban 2. Takleh paking kat dalam so kena paking kat seberang jalan .... Nak balik tadik hujan turun kemain lebat....

 Antara saksi2 yg hadir. Yg tudung kuning tuhlah opismate Mama. Yg tudung hijau tuh plak x-opismate kitorg. Dia keje kat situh so sempatlah bertemu muka jap.

Kat sinilah sepatutnya perbicaraan dijalankan. Actually Mama ader snap gambo kat dlm tuh tp tak brani nak revealed lah. Sebabnya kitorg snap curi2 dr luar pintu tuh :D

Ok lah .. Mama takleh komen panjang2 sbb kes nih pun tgh dibicarakan. Kang tak pepasal ader plak yg menyaman Mama nih kang ...Apapun keputusannya biarlah Mahkamah yang tentukan. Dan semoga Allah cucuri rahmat ke atas Arwah dan tempatkannya di kalangan para solihin ... Al-Fatihah

♥ Baby Arif kena Diarrhea pulak!! ♥

Cianlah anak mama nan sorang nih. Asik tak sehat jek. Baru lepas baik demam, ptg smlm lepas amik dr Taska dia asik muntah2 pulak. Dah tuh ceriberi plak lagik. Aduyaiii .... dugaan betul mama nak membesarkan anak bujang yg sorg nih. Kalo tgklah kan, Arif nih antibodi dia tak sekuat antibodi si Abang sama cam mamalah .. antibodi tak kuat. Petang smlm lepas jek muntah2 tuh terus lembik jek bdn dia. Terbaring jeklah smbl pggl2 Mama. Aduhaiiii menitik airmata Mama tgk dia tak seceria selalu. Malamnya plak sejam sekali dia jaga sbb tetiba ceriberi. Sedih betul mama tgk si dia. Pagi tadik jek baru dia nmpk OK sket. Dah bleh nak duduk n merangkak cumanya badan menggigil2 jeklah. Cam tak kuat. Hantar gi Taska pulak tgk dia cam ok jek. Dah bleh senyum2 ketawa2 tgk abg main ngan kengkwn. Harapnya anak Mama cepat sembuh yea ... Tak sanggup rasanya Mama nak tgk Adik asik sakit jek ... Risau hati Mama nih sayang .... :(

Merengek2 jeklah panggil Mama .... Baju smpi 3-4 pasang kena tukar.
 
Bila hero3 Mama sudah tewas!!
Selalunya Adik cukup susah nak tido malam. Tp malam tadi, Abah tepuk2 terus jek terlelap. Last2 ngan Abahnya skali lelap hu3

Tuesday, January 11, 2011

♥ Alycia 1st Giveaway ♥

Jom ramai2 kita memeriahkan GA Alycia nih. Cam Mama jugak, ni 1st GA dari Alycia. Actually Alycia nih bukannya member blogger Mama jek. Tapi Mama Adam nih member Mama masa kitorang amik Diploma dulu. SAtu course and satu kelas. Kiranya Mama dah kenal lama lah ngan Alycia nih. So pada yg nak join tuh, just click the banner ok...
Ooopppsss ... Alycia mencari 4 pemenang bertuah utk dapatkan 4 book charms yang comel yang ditempah khas dari Your Book Charms. Zura ... reserved kan satu tuk aku bley? hahahah 
Kay ... Wish me luck!

Monday, January 10, 2011

♥ AJL25 & uPDaTe LiST PeSeRTa GA ♥

Salam oulss .... Alhamdulillah my little Arif dah baik dari demam. 

Jadiknya leh lah mama teruskan kerja2 harian dengan tenang. Kisah AJL 25 malam tadik, banyak benda yg mama missed. Sebabnya tgh nak tggu FT perform mama dah berlayar dulu. Tak larat oooo mata nih ngantuk jek. Setelah beberapa hari tak cukup tido kan hu3 
Apapun result AJL25 pagi nih baru mama tau. Ana Rafali menang ker? Aisey ... mama ingat fav singer mama si FT yg menang. Takpelah ... dgr2nya dia menang persembahan terbaik yg ader aksi selam menyelam dlm air. Oklah tu .... bukan rezeki dia kot nak menang AJL.

Nih ader satu lagik Mama nak update. List nama peserta GA Mama ... Alhamdulillah setakat nih penyertaan amat memberangsangkan. Insya-Allah hari nih Mama akan cuba habiskan terjah blog2 korg ye ... dan Insya-Allah dalam sikit masa lagik Mama akan update hadiahnya. Actually dah ader 2 hadiah kat umah tuh. Mama beli masa g jenjln kat Aquaria tahun bulan lepas. Tapi nak carik lagik. Sebab tahun nih mmg simbolik no 4. Tahun ke 4 perkahwinan, 4org dlm family kami, 4 pemenang GA so hadiah pon Mama akan bagi 4 jugak heheheheh .... so harap bersabar yea ... semuanya Mama akan update satu persatu. 

Attention to ...  lovezalovelady please check u'r blog ya. Mama takleh nak access coz no permission.

Sesambil tuh jom kita layan video Hanyut-FT dlm persembahan AJL 25 mlm tadik ... 
video
*video sumber drpd en.youtube

Friday, January 7, 2011

♥ Baby Arif Demam Lagik!! ♥

Aduuussss .... tuk kali tah keberapanya tah Arif demam lagik. Panas betul temp sampai 39. Risaunyalah hati mama. So hari nih Mama EL. EL pertama pada tahun 2011. Takpelah ... keranamu anakku, Mama sanggup amik cuti. Dan seperti biasa ... walaupon yg demamnya sorg jek. Tapi bukan Mama sorang yg EL. Abah pun kena EL gak. Kot tak saperlah nak melayan perangai si Abang tuh plak kan .... 

So pada peserta GA Mama yg Mama lum terjah lagik tuh, harap bersabar ye ... Insya-Allah Mama cuba jugaklah terjah minggu depan. Harap2lah anak Mama yg sorang nih dah sembuh demam.

Cemana nak gie Dinner opis Mama esok nih dik ... hu3

Wednesday, January 5, 2011

"Saya Nak Shawl Ini!!!"

 
Jom reramai kita join contest anjuran MamaZara. Klik banner kalo nak join kay.

Ada soalan yang perlu dijawab. Mama try kay ... 
 
Umur anak2 MamaZara pada 15Mac2011 adalah ...

1. Auni Zara: 2 tahun 2 bulan 5 hari
2. Aniq Zaquan: 7 bulan 15 hari

Ni plak mangsa2 tag dr Mama ... 
 
Wish me luck :D

♥ RoN97 NaiK LaGiK!! ♥

Aduiii laaaa .... Naik lagik! Dah jadik RM2.40 seliter. Gilerlah ... asik naik jek nih. Gaji Mama gak yg tak naik2. Mesti ramai yg kata tukolah pakai Ron95 pulak. Bukan taknak pakai tapi .....
MissMyra: Walaupun kecik jek tp enjin dia lain drpd yg lain. Kalo pakai 95 boleh tp performance tak brp lah. Lagipun Myra nih Abah yg selalu pakai walaupun Mama yg punya hu3
En.Blek: Yang nih plak oldschool nya keta hu3 tahun 1989 okay. Then kat fuel tank tuh siap ader tulis 97++ octane. Ha ... maksudnya mmg kena isik 97 ke atas jeklah. Tapinya dah lebih 5bulan tersadai tak gerak2 lepas kes head bocor dulu tuh. Cian Blek.
En.Hundah: Yang nih Abah yg paksa suruh Mama isik 97. Hundah nih Abahnya tp Mama yg pakai. Ikutkan jeklah kata Abah ... hu3
Semuanya lah nak naik harga. Camnih Mama kena berusaha lebih tuk carik keje lain nih. Kot dok kat sini mmg tak cukuplah nak byr segala hutang perbelanjaan harian ...

p/s Ada dgr2 orang kata eksiden skang nih yg byk sgt kes terbakar disebabkan penggunaan Ron95. Yeke??

Tuesday, January 4, 2011

♥ LaWaTaN SaMBiL BeLaJaR ♥

Ke mana? Mana lagik ... melawat fish banyak2 lah (bak kata Ayie)
Last Thursday kitorg satu family pakat bawak anak2 g Aquaria tgk ikan2 kat sana. Mama dah lama betul nak gi sini. Dari zaman bujang bawak sampai dah beranak pinak barulah Abah sudi nak bawak. Hahahahha tp masa dah smpi sana mmg lagik best kalo pegi time dah ader anak2. Baru seronok tgk anak2 terlopong tgk ikan2 besor kat dalam aquarium tuh. Jom kita layan piccas yek ... 

Sorilah hari nih cam kena rushing sket coz petang nih Mama kena Invigilate Exam hu3

 Kami yg teruja tgk ikan dlm kolam. Leh pegang lagik hu3
 Belut letrik
 Buaya nih menyuruk jek ...
 Anak mama yg sorg tuh gaya dah HipHop tp ader punting lak kat mulut hu3
 Teruja
 Ikan dlm balang
 Sempat lagik posing hu3
 Buntang mataku melihat ikan ...
 J.A.W.S
 Pari nih besar giler ....
 Mama jek sibuk posing Adik lak terlopong tgk fish yg besar2 tu
 Abang dok jauh sbb takut fish tuh dtg kat dia hahahahah
 Mama posing lagik :D
Piranhaaaaa .....

Kesimpulannya mmg best sgt2 pegi sini hu3

♥ PeRBeZaaN aNTaRa MISTAKE DaN ERROR ♥

Mama bab2 bahse omputih nih takdelah terel pon. Takat nak swuh cakap tuh bleh lah tp kompem grammer tunggang langgang punyelah walaupon diriku ini seorang lecturer, rasa kecik jek tau ... hu3
So pagi nih satu soklan bonus kepada kami2 lecturer nih oleh seorang lecturer Bahasa Inggeris yang sangat2 kami kagumi. Nama dia Mr. Siva. Sir Siva nih dah berusia 60 tahun. Beliau juga merupakan bekas guru sekolah untuk subjek Bahasa Inggeris. Jadiknya dia jeklah tempat kami2 nih buat rujukan. Bak kata Mama kat dorg sumer, Kamus Bergerak Kami heheheheheh
Then pagi nih dia saja lah tanya kat kitorang apa perbezaan diantara MISTAKE dan ERROR. Kami jawab kalau ikutkan sama jekkan. Tapi jawapan Sir Siva pulak dia kata tak sama langsung. So jom kita tgk apa sebenarnya makna Mistake dan Error nih?

An ‘error' is a deviation from accuracy or correctness. A ‘mistake' is an error caused by a fault: the fault being misjudgment, carelessness, or forgetfulness. Now, say that I run a stop sign because I was in a hurry, and wasn't concentrating, and the police stop me, that is a mistake. If, however, I try to park in an area with conflicting signs, and I get a ticket because I was incorrect on my interpretation of what the signs meant, that would be an error. The first time it would be an error. The second time it would be a mistake since I should have known better.

Ha ... Memang jelaslah beza sgt rupanya maksud dia kan. Kalo kita tgk makna dia bahasa melayu mmglah sama jek hu3

♥ TaHNiaH ... FoLLoWeR Ke 77 ♥

 

 Yeayyyy .... tepuk .. tepuk ... tepuk ...
Tahniah buat follower mama yg ke 77 iaitu ....


Nantikan hadiah misteri dari Mama yek .... tapi kena tunggu tarikh GA nih tamatlah :D 

Kalau ikutkan Ezzat adalah follower yang ke 76. Tapi memandangkan follower selepas Ezzat tak tinggalkan link blog dia. So otometik Ezzat yg dapat hadiah misteri tu.

Sila emailkan detail anda seperti: Nama, Alamat dan No telefon cyda7615@gmail.com

Monday, January 3, 2011

CUTE BABY 2011 BY MAMARIFqy

 Nie merupakan contest pertama yg mama join tuk 2011.
Klik banner tuk join sama okey.

Contest nih dianjurkan oleh MamaRifqy dan terdapat 5 orang penaja iaitu:

Kali nih mama pertaruhkan gambo kedua2 anak bujang mama ....
 
Nih gambo Adik ....

 Muhammad Arif Najwan 
Umur: 8 Bulan

Yang nih plak gambo Abang .... 
 

Muhammad Adli Zakwan
Umur: 2 tahun 3 bulan

♥ Topik Pagi: Lagu Sekolah ♥

Pagi tadik OTW g opis Mama dgr HotFM. Topik pagi dorg hari nih adalah Lagu Sekolah. Lagu sekolah rendah lak tuh. Haaaaa kot korg ingat tak? Mama lak Alhamdulillah walaupon dah 20 tahun meninggalkan sekolah rendah, Mama still ingat serba sedikit bait2 lagu sekolah tuh. Kalo nak banding lagu sekolah menengah, serius Mama tak ingat langsung. Sebabnya sekolah menengah form1 - form3 kat Batu Pahat, form4 - form5 lak kat Kota Tinggi. Tak sempat nak hafal bebetul dah sekolah lain plak kan ... hahahhaah alasan jek nih sebenarnya mmg tak ingat lgsg pun. 

Ok so pg nih kat HotFM dorg invite FT (Faizal Tahir) .... oohhhh I Likeeeeee. FT pon kena dera gak nyanyi lagu sekolah. Tp malangnya dia pon tak ingat jugak ... hahahah apedahhhhh 

Disebabkan topik pg nih lah Mama gigih google carik lirik lagu sekolah Mama. Sekali tuh ... tetttttt dapat pun hahahahah so dengan sukahatinya Mama tempek kan kat sini. Kotlah tetiba ader bloggers yg sama sekolah ngan mama ke kan. Tak ke dah jadik jejak kasihan namanya tuh :D



SKTIP
SKTIP
Temenggong Ibrahim Penggaram
Bermula di sekolah ini
Belajar, membaca, mengira
Sematkan ikrar, gandakan usaha
Untuk mencapai cita-cita
Untuk nusa, bangsa dan agama
Berjaya, berjaya, berjaya
Berilmu, beramal, berjasa

Cogan kata kita
Doa ibu dan bapa
Guru dipinta
Bidang pelajaran, sukan, persatuan
Kami tak mahu ketinggalan
Harumlah namamu sentiasa
Temenggong Ibrahim Penggaram