Followers

Thursday, April 28, 2011

♥ Twitter oh Twitter ♥

Kata orang, kita nih dizaman teknologi yang serba canggih, kenalah berani mencuba segala teknologi baru yang ada nih. Dalam banyak² teknologi terkini atau lama sosial yang popular skang nih, Mama paling failed nak bersosial guna Twitter. Walaupun Mama nih hasil daripada graduan IT dan skang nih plak mengajar dalam bidang IT, tapi Mama tak malu untuk mengaku yang Mama sememangnya tak reti nak guna Twitter nih. Kalo FB tuh laju jeklah. Tapi menatang nih?? Aduhhhhhh berbulan lamanya Mama create akaun Twitter semata nak join Churp Churp itu pun baru ader 3kupang jek. Tapi cemana fungsi nak gunakan pun Mama tak reti tak rajin explore pun yeee. Jadiknya, pada sesapa yang baik hati tuh, yang sangat² terel guna twitter nih, bantulah Mama yek ...  silalah bantu hakak yang jahil bab² nak tweet nih dari segi:-

1) cemana kita nak tengok update status kengkawan yang kita folo?
2) cemana kita nak reply mesej status kawan kita tuh?
3) cemana .... errr ada lagik ke fungsi dia yang lain yang best? kalo ada silalah ajar jugak

Mekasih yek ^_^

4 comments :

zuwaidah said...

aiseyman...kak zu pun ada akaun twitter tapi tak tahu nak guna gak...

Ietams said...

kak dot, kite pon malas nak explore kak dot.. memang series rasa tak berapa umph twitter tu..
hihihi

MaMa CyDa said...

zuwaidah:
kak zu, samalah kita kan hu3

MaMa CyDa said...

ietams:
betullah dik ... tak umphh pun twitter nih kan. tuh yg macam maleh jo nak explore hu3