Followers

Friday, July 8, 2011

Buffered Earnings daripada kekasih gelapku, Nuffnang

First of all, Mama sebenarnya tak berapa paham pasal BE nih. Selalu tengok kat blog kengkawan kalo dapat BE kemain suka lagik. Mama cuma tumpang gembira jeklah. Tapi semalam, Mama check earnings, ada plak seketul BE tumbuh. Mekasih lah bebanyak kat Nuffnang. Selama hampir 9 bulan Mama register dengan Nuffnang, baru lah semalam dapat seketul.

Pehtu, nihlah pertanyaan untuk kengkawan, ape sebenarnya BE nih? Dan apa fungsi dia nih ek? Sebab kalo tengok current earnings dia tuh bleh berubah² setiap hari kan? Aishhhh .... serius Mama tak tau lah .. huhuhuh

9 comments :

zuwaidah said...

nak tahu gak nih......dah ada nuffnang akaun punt ak pernah check pun..gi mana tu seh

~ yus ~ said...

salam mama cyda...

Kak yus perasan mama cuba update guna henpon tp dia kuar segala msg mengarut termasuk no henpon dari Celcom kan...

Mesti sbb mama guna cara MMS ni. Kalau guna MMS, mmg akan keluar gitu, so, nnti kena edit balik. Send by phone email, sure takde kuar segala benda mengarut tu...

selamat mencuba...:)

MaMa CyDa said...

kak yus:
haah, kite guna cara tuh jek. nnt kite try guna cara send email. la nih kredit tggl nyawa2 ikan jek ^_^

nway .. mekasih bebyk ek kak

ieda said...

ada gak .. akak x pernah dpt ! huhuhhu

アヌム ちゃん said...

congrates akak :)

aa BE tu nilai dia akan naik je biasanya tiap2 hari..depend dekat berapa ramai pengunjung blog kita..kira kalau org tak klik pun still earning tu naik..tapi kempen BE tu ada masa dia..tak sure la berapa hari..maybe sebulan camtu kot..tapi lg skejap pun ada.bila tempoh kempen dah habis..dia akan jadi metered earning..bila dah jd metered (me) baru dia akan totalkan dgn jumlah earning yang kita ada sekarang.

tu jela yg sy faham.hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

benda menatang BE ni x penah lekat pon kat nuff sy..uhuk!

MaMa CyDa said...

ieda:
eheheh takpe kak ... sok lusa mesti ader lah tuh ^_^

MaMa CyDa said...

アヌム ちゃん:
oooo camtuh yek? Mekasih yer dik bg penerangan panjang lebor ^_^

MaMa CyDa said...

Cik Betty:
Takpe ... nnt mesti ader punyer tuh. Dun worie .. kita tunggu jek ^_^