Followers

Wednesday, May 29, 2013

Wordless Wednesday #28: Spider Gurl mengganassss!!!1

Picca taken from Abah's FB
Tak padan ngan kecik dan halus .... nihlah dia Nur Aimy Qaireena
Apa nak buat .... Sifu 2 orang kat umah tuh ada, dia nampak, dia ikut ^_^




Tuesday, May 28, 2013

Puasa jgn tak puasa

Sekejap jek dah nak abis bulan 5 kan? Tak lama lagik dah masuk bulan ramadhan. Uolls dah abis ganti puasa? Mama tengah gagahkan diri mengganti. Maklumlah... thn lepaskan daku beranak 5 ramadhan. Jadiknya hutang puasa 26 hari..... fuhhhh nih kali kedua beranak time bulan puasa dan kali kedua rasa betapa azabnya nak mengganti. Alhamdulillah takat hari nih dah berjaya ganti sebanyak 13 hari... maknanya ada lagik 13 hari nak habis..... haraplah sempat. Lagik sebulan lebih jek nih....

Kat kalendar kemain baik lagik perancangannya. Tapi byk dah padam2 dek kerana sbb yg tak dapat dielakkan hahahahaha

Semoga kamu tabah mengganti puasa yer Mama...

Saturday, May 25, 2013

Fast6... best ker?

Kan dah kata Abah i nih pencinta kereta a.k.a jiwa resing. Haruslah kami tonton citer nih. Siap amik cuti lagik semata nak berdating tau. Dating selama 2 jam kat dlm cinema. Jadiklahhhhhhh.....

Review pasal citer nih, daripada 10 bintang Mama bagi 8 jek. Kenapa? Antr sbbnya...
1) kata fast n furious tapi scene resing2 n mod kereta secoet jek. Kereta pun xbestlah... xmcm masa citer yg sblm2 nih
2) jln cerita ok saje sbb lebih fokus utk nak dptkan Letty semula
3) giselle dan han mati di penghujung cerita
4) xpaham naper mesti ada scene guna keta tank ek? Buatlah jln cerita penjahat curi kereta drpd cerita curi military punya komponen.... disituh dh mcm xseronok plak nk tgk
5) kemungkinan besar ada sambungannya lagik....

Okey.. xleh review bebyk sbb ada yg lum tgk lagik kan? Dan nih hanyalah pendpt Mama yg mmg mengikuti cerita nih dr 1 smpilah 6. Mungkin ada yg kata cerita nih best. Yup xdinafikan best cuma jln cerita mcm xkena dgn tajuk dan cerita dorg yg sblm2 nih... oklah harapnya kalau ada sambungan 7, dorg dpt perbaiki lagik jln cerita... serius mcm xpuas tgk sbb rasa xsmpilah jln ceritanya nih.... ehmmm

PS: pasan tak tiket wayang itu berharga rm13.60 dan duti hiburan rm3.40? Hiburan pun ada duti kaaaa? Haiiiilahhh

Wednesday, May 22, 2013

Wordless Wednesday #27: Lagi kes penderaan ....

Anak nyet saperlah yang tergantung kat belakang nih ...
Cian dia hahahahahah

Friday, May 17, 2013

Ehhh .. kereta baru ker?

Takde makna barunya pun. Baju baru jeklah ... beli kereta baru belum nak mampu lagik .... nihlah kesayangan Mama sejak 10 thn yg lalu ... perghhhh lama tu kan.... Dah ramai dok ushar swuh jual. Ikut Mama nak jek letgo, tapi Abah tak bagi. Ehhh mamat tuh kan pencinta kereta hahahahahah

Dulu, inilah rupe saya .... Comot jek. Takpe, comot² pun banyak jasanya nih .... ^_^

Sidia yang sudah berwajah baru .... Tah apa tah nama kaler nih.

Baru lepas repair aircond. Sebelum nih aircond rosak, hero² pakat tak nak naik. Demand sungguh anak² Mama nih .... huhhhh

Baju dah tukar kaler baru, aircond pun dah repair. Seat takmo tukar L5, Mama masih mau kekalkan seat L2. Pasnih Mama nak request sunrup plak. Tapi tengok lam repairing list Abah tuh, cam takde plak sunrup listed. Cemana ek? Masih berusaha nak pujuk Abah tukar jantung dia plak ... Hahahaha nih namanya mengikis laki. Takpe, Abah kot Mama kikis duit dia tuh bab² kereta, dia tak kisah. Ahahahah i lap u lah Abah ... ^_^

Tapi .... yang sebenarnya, Mama dah laaaaaaaaaaaaama sangat tak memandu .... skang nih jadik mem besar a.k.a co-pilot jek. Waktu² terdesak baru dapat pegang stereng. Nasib baik masih ingat lagik mana satu pedal myk, mana pedal break n pedal clutch ... kot tak memang haru ^_^

Wednesday, May 15, 2013

Wordless Wednesday #26: Shop till you drop

Orang lain pegi shopping tolak troli, tapi kamu nih dik ... angkat terus troli tuh yek...

Saturday, May 11, 2013

Demi anak, ku biarkan waktu sosial ku berlalu pergi....

Chehhh tajuk cam bagus jek... Hahahaha mlm nih sebenarnya ada bbq party kat umah ujung blok mama nih. Saje buat party2 hepi2. Blok kami mmg happening sbb blok nih jek yg satu2 nya blok lot bumi n beza umo kami mmg hampir sebaya. Tuh yg bleh ngam sekepala semuanya ehehehe saya suke saya suke....

Tapi malangnya mama xleh nk join berjimba2 sbb abglong n adik kul 7.30 td dh selamat berlayar. Abg ngah plak xbrp sehat. Batuk2 xberhenti n br nih dia kata dia demam. Xpelah, next time leh join lagik. Sebaik jugaklah abah sudi ulang-alik hntr mknan. Kot x, kebulur binik dia nih kang huehuehuehue

p/s: gambo mknan lupe lak nk amik td dek krn dh lapo sgt, terus ngap masuk mulut huehuehuehue

Friday, May 10, 2013

Penangan Blogbuster Campaign En. NuffNuff

Aduihhhlaaaa ....

Muka gua yang tengah tensen tak tau nak buat video apa huhhh
Kengkawan ada tak yang dapat emel daripada En. Nuffnuff nih? Kena buat video plak lagik tuh. 1st  campaign hari nih kena submit, tapi Mama no idealah ... campaign pasal Acer Hybrid Ultrabook. Wohh hoooo .... I nih manalah pandai nak berlakon. Aisehhh ... help². Alaaaa rilekslah kan .. nih baru selection jek tuh. Macam bajet bagus jek video ahkak terpilih ahahahah haruslah perasan sbb kalau video terpilih, hari² korang leh tengok video Mama kat iklan dalam blog Mama tuh nanti ... hahahahah perasan jeklah haku!!

Okay... jap² lagik nak menggagahkan diri buat video untuk 1st campaign. 2nd campaign plak pasal Project C? Aiseyyyy idea ohhh idea ... meh lah datang sini huehuhehuehueuhee 

 

Wednesday, May 8, 2013

Wordless Wednesday #25: Internal Audit datanglah pulak!!!

Hari nin ada internal audit... macam2 ragam dah lecturer semua. Xmenang tangan wooo hahahaha

Monday, May 6, 2013

Biler dh dapat kaki... letih mak noksss

Si kenit nih sejak2 dpt kaki.... kemain panjang langkahnya. Penat Mama nak ngejor. Fav place dia, haruslah tangga nih. Baru lah adventure nak memanjat kan dik...

Friday, May 3, 2013

Corat-coret pilihanraya ....

Haaaaa .... korang semua dah bersiap sedia nak menghadapi PRU-13 hari Ahad nih? Harapnya semua berjalan dengan lancarlah kan. Apapun keputusan yang akan diperolehi, semoga akan membawa suatu perubahan kepada rakyat jelata. Ingat yer ... pastikan pilihan anda tepat dan undi anda adalah rahsia ... ehehehehe

Bercakap pasal PRU nih, kolej Mama pun tak lepas jugak daripada fenomena PRU nih. Tapi lebih kepada pemilihan MPP. Tetiap tahun (ke semester ek?) ada jeklah muka² baru MPP. Tujuan untuk menggilap kredibiliti pelajar² nih (sangatlah kan .... ). Sebenarnya Mama takdelah terlibat langsung dalam pemilihan MPP tapi terlibat time kiraan undi. Ha ... bab nih memang saya suka, saya suka. Keputusan dah diperolehi dan pengumuman MPP yang baru pun dah dibuat pada hari Isnin lepas.

Situasinya? Huhhh dengar cerita ada calon yang tak puashati sebab undian dia rendah dan ada jugak calon yang tak berpuashati orang lain yang menang jawatan presiden. Hahahahah situasi cenggini Mama dah rasa cam betul² dorang leh join politiklah. Errrr ... no komen yer ^_^

Satulah nak bagitau kat mereka nih, pemilihan berdasarkan undian rakan² anda sendiri. Kalau ada rakan² anda yang tak undi anda, kita nak kata apa yer? Mungkin mereka belum cukup yakin dengan kredibiliti anda dan ada yang lebih berkelayakan dari anda. Janganlah syok sendiri cam awak tuh dah hebat sangat! (mohon terasa)

Apapun sempena PRU-13 nih, undilah .... Tettttt ..... ehhhh undi ahkak adalah rahsia. Oppsss aku balik mengundi ker? Macam tak jek hahahahahahah