Followers

Saturday, April 27, 2013

Hadiah 9 bulan Adik Aimy...

video
Yeayyy.... saya dah pandai jalan. Mama kata saya paling awal berjalan. Abglong berjalan umo 10 bln. Abgngah plak masa umo 11 bulan. Pasnih Mama ngan Abah kena selalu eksesais sbb nak kejar saya.... woohooooo

Thursday, April 18, 2013

Happy Birthday to Arif Najwan & Alycia ...



Alhamdulillah .... hari nih genap 3 tahun dah usia si budak hensem Mama nih. Harapan Mama dan abah semoga Abang Ngah menjadi anak yang soleh, cerdik pandai dan semoga panjang umur serta dimurahkan rezeki .... AMIN!!

Tiap kali besday anak bujang hensem nih tiba, tiap kali tuh jugak Mama akan ingat akan sahabat Mama Alycia. Sebabnya mereka berkongsi tarikh lahir yang sama, walaupun usia yang berbeza ahahahahah. Oppsss tak lupa juga, Happy Besday in advance to Nad. Bukan Nadia Nissa tetapi NadiaIrwani mama Zakwan& Nelly. Besday MamaZakwanNelly esok kan? Haaaa esok Mama nak cuti, so awal-awal lagik Mama dah wish eheheheheh Semoga kamu berdua dipanjangkan usia serta dimurahkan rezeki dan bahagia hingga ke jannah bersama keluarga tercinta ....

p/s Entry tergesa-gesa sebab nak masuk kelas dah nih eheheheh sempat lagikkkkkkkk ko jah

Friday, April 12, 2013

Nananananana ... PENYU kite ....

Meidei ... meidei .... Sabtu lepas didapati 3 ekor penyu telah mendarat di N9. Actually, 4 ekor tapi yang sekor tuh dia pit stop kejap jek kat Senawang, pehtu dia ikut tuan baru dia balik Seremban 2 ... Heeeeee

Mekasihlah kat Kak Long Mama yang bersusah payah import penyu kaler² nih demi untuk anak² buah dia yang tersayang. Suke tau I ngan kaler penyu nih ... santek gitew (okey, mak dia yg over suke plak kan). Kaler cukulat tuh abglong yang punya. Kaler ijau, abgngah punya dan yang kecik pinky² tuh semestinyalah si adik yang punya. Abang² sangat sayang dengan penyu nih. Di kelek jeklah kemana saja. Sampai tido pun diselimutkan sekali penyu tuh. Haaa part nih abglong punya keje. Tetengah malam Mama bangun mmg buat gugur jantung aku nih tau. Yelahhh terkejut tgk dia berselimut berdua ngan penyu. Bertuah betul!

Kot abg² sangat sayang ngan penyu, adik plak cemana? Tak heran dhoooo .... dia lagik berminat ngan menan pedang pistol keta resing bagai tuh semua yang hak milik abg. Adehhhh awatlah anak dara aku nih berkenan ngan menan budak laki ek??? Ehmmmmmmm .....

Thursday, April 11, 2013

Penangan Supa Strikas

Ehhh korang pernah tak layan Supa Strikas nih? Alaaa citer katun men bola sepak yang dok ulang² tayang kat Astro XD tuh .... tengok tak? Tak tengok ker? Ha... balik kang korang cer tekan channel 617 ek ... Layan gaklah katun nih. Alaaaaah dah terpaksa. Mau taknya uols, hero² Mama nih asal balik jek terus ngadap channel nih lah. Si abg long tuh kan, mementang dah sekolah nih, dah kenal nombor, so remote astro tuh, dia yang pegang hokey!

Disebabkan katun nih lah, hero² makin menjadik² semangatnya nak men bola. So tetiap minggu lah dok ngajak Abahnya men bola kat kompleks sukan Paroi nun. Main bola nya kejap jek. Selebihnya dorang men benda lain yang nyata lebih menarik perhatian dorang kat situh .... sabo jeklah ....

Ha tengok ... tengok. Dengan bapaknya skali dok layan ngan menatang tuh. Tah apa benda tah tapi memang rata² bebudak datang sini dorang mesti dok naik tolak tarik benda tuh. Budak² jek yang ramai naik, tapi nih bapak budak pun join sama apa kes! Hahahahahaha

Dah 2 minggu berturut datang sini, rasa cam tak best plak kalo tak berlari² anak sedas dua kan... Tapi apakan daya, takkan Mama nak berjog sambil kelek anak ... ehehehehe hongeh ko ... tak larat aku!! Alasan malas nak jogging nih ^_^

Wednesday, April 3, 2013

Posting hilang lagik???

RePost ....

Posting Mama last week pasal WW color block nih tah hilang ke mana tetiba jadik draft plak ... Bahana dok kejap² godeh kat lappy, kejap nak update kat tab ngan henpon. Alih² nih yg jadik ... huwaaaaaaa ..... 

Komen² korang sebaik ader tau ... huhhuh sentap dah I ngan blogger nih