Followers

Sunday, October 31, 2010

Mama nak iphone free ....


*This is Sticky note until 31st Oktober 2010 ... scroll down for new entry*




Untuk makluman lanjut silalah klik sini yerrr ....

Saturday, October 30, 2010

JoM PaRKiNG KaT BLoG BeN aSHaaRI

Pengumuman pada blogger2 baru cam mama yg still merangkak2 lagik (cam Arif plak baru nak belajar merangkak hu3) jom kita parking kat blog En. Ben nih. Actually mama mmg follow blog dia nih tapi follow tang jauh jeklah. Maklumlah blogger baru. Segan weihh nak lelebih. Apa yg mama suka ngan blog En. Ben nih, byk informasi yg berguna leh kita dpt dalam blog dia. Dan sedikit sebanyak info yg diberi tuh mama praktikkan. Mekasih lah bebyk En. Ben sbb sudi kongsi info2 yg best. So guysss apa lagik .. jom kita memeriahkan suasana tuk menjadik list dlm blog En. Ben. Nak tau lebih lanjut .. klik sini yek

p/s En Ben pasnih sudi2lah jengah2 blog mama pulak yek .. leh lah bg komen ke omelan yg berguna ke ek .. :D

HoBeN JaNG HoBeN .....


Errrkkk .... serius mama tak tau apa maksud motto player N9 nih ... So naper lak mama letak tajuk n3 camnih? Haaaa .... malam nihkan Final Piala Malaysia ... N9 vs Kelantan. So agak2 korglah .. saper yg layak jadik juara tuk tahun nih? Menurut kata opismate mama, Kelantan. Sebabnya last year N9 menang sbb dapat Yam Tuan Baru. So tahun nih Kelantan dapat Sultan baru, Kelantan lah pulak yang menang. Adil gitu? hahahahah ... Pada mama pulak tak kesahlah memana yg menang. Yang penting Johor FC dah kalah ngan N9 arituh .. Bengang betul mama hahahah

Jadiknya tuk malam nih, KENALAH mama sokong N9. Sebab :-
*Mama dah kawen ngan org N9. kalo kawen ngan org Kelantan kenalah sokong Kelantan
*Dok carik rezeki pon kat N9 ....

*Anak2 mama pon anak N9 sbb dorg lahir kat Seremban ....

*Malam nih kitorg satu family berkampung kat umah mertua kat Paroi Jaya, Seremban ...

*Johor tak dapat masuk Final Piala Malaysia .......


Apa pun semoga berjaya untuk kedua2 pasukan .... Harap2nya janganlah berlaku perkara2 yg tak diingini macam kejadian tahun lepas ...

p/s nama anak mama Adli Zakwan diambil sempena nama si kembar player N9,
Aidil Zafuan & Zaquan Adha ...

Friday, October 29, 2010

"Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be "

Wat masa skangnih mama lum lagik preggy tuk kali ke3(eheheheh) tapi tetap nak join contest nih gak. Contest nih adalah anjuran Catlina. So esok tarikh last join. Harap2 penyertaan mama masih lagik diterima. Nak tau lebih lanjut klik sini yer ....

Mama letak picca mama masa preggykan si dak Arif Najwan. Time nih tengah sarat, lagik sebulan nak bersalin, mama sempat lagik jenjalan g tgk Hot Air Balloon kat Putrajaya. Entah2 sok si adik nih kaki berjalan jugaklah cam mama gaknya hu3

Tarikh melahirkan beby: 18 April 2010
Nama Beby: Muhammad Arif Najwan

Sponsor tuk contest ni:-



HaPPy BeSDaY MaK!!



Bleh plak mama terlupa hari ni 29 Oktober 2010, besday ibunda mama tercinta. Yeayyy .. next week Insya-Allah balik Johor. So dapatlah mama jumpe mak kesayangan mama nih. Rasanya cam lama betul tak balik Johor nih. Harap2lah jerebu kat Johor dah semakin pulih.
Walaupon mak mama nih tak reti nak online2 baca blog mama, mama tetap jugak nak wish kat sini.

Mak, Selamat hari lahir yg ke 60. Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Terima kasih tak terhingga kerana mak sudi menjaga dan mendidik Saida hingga Saida menjadi "orang". Doakan kebahagiaan rumahtangga dan hidup Saida ye mak. Mak memang mak yg best in da WORLD!! Luv u mak .... muahhhhhssss ...



Alahai anak mama ....

Anak bujang mama sejak2 umo dah masuk 2 tahun nih, cakap mengalahkan orang tua. Suka betul mama dengar dia membebel cakap. Actually si abang nih segala2nya cepat. Berjalan cepat, pandai cakap pun cepat. Apa org ajar + cakap pon dia cepat tangkap. Alhamdulillah dia takdelah cakap tuh pelat2 sgt. Skang nih pon dah pandai dah tanya2 mama mcm2. Contohnya cam mggu lepas. Mama beli tudung kat kedai dekat2 opis mama nih. Biasalah kalo dah nama pun perempuankan, balik2 umah teruslah menggayakan kat depan cermin n depan si suami. Si abang nih pulak nampak mama pakai tudung terus dia cakap
"Nak pegi jalan!". Mama jawablah mama saje test tudung nih. Si abang pon bertanya
"Mama beli kat mana tu?". Alahai ... pandai pulak tanya beli kat mana.
Semalam punya kes lagik best. On the way amik dorg berdua dari taska, mama dengan secara sengajanya bawak agak laju jugak. Sebabnya bengang ngan keta depan 2-2 lane dorg bwk keta 20km/j. Si abang yg tengah main2 kat seat blakang smbl mengagah si adik, terus cakap
"Isyyhhh mama nih. Suke jek bawak laju2 tau"
hahahahah terus mama ketawa besar smbl perlahankan kereta. Termalu sendiri kena sound ngan anak kesayangan. Tak sangka dia leh ckp camtuh. 1 lagik Adli suka betul kalo dia menerangkan sesuatu dia mesti akan cakap "Tau tak mama??" hu3 comel jek ....
Dan tiap kali time balik amik dorg, dalam keta mama mesti kena nyanyi lagu kanak2.
Kalo mama tak tau nyanyi mmg akan menangislah si abang nih sepanjang2 perjalanan ke rumah.
Macam petang semalam. Dia bleh plak request kat mama swuh nyanyi lagu "Ikan kekek mak iloi".
Mama cakaplah mama tak ingat lirik dia. Apa lagik .. menjerit sekuat hati smbl menangis lah dia dalam keta tuh. Teruslah terkocoh kacah mama sms abah mintak lirik lagu tuh. Sebab biasanya abah mmg tau lirik2 lagu kanak2 nih. Dan biasanya kat umah abahlah yg rajin melayan anak2.
Ishhh tak sabo nak tggu kul 5.30pm nih. Nak balik jumpe anak2 ... Rindunyalah kat dorg ....


Wednesday, October 27, 2010

KHuSyuKNya Dia ....

Hero2 mama kalo nak swuh dorg tak kaco mama buat keje2 umah senang jek.
Bagi mainan kat dorg. Mama rasa semua bdk pon camtuh gak kan.
So nihlah rutin harian dorg lepas balik dari 'school'.
Sementara mama terkocoh kacah menguruskan hal2 dorg, hal2 mama n hal2 umah (sementara nak tunggu abahnya balik dari work)
Kita bagi dorg nih main dulu. Tak kesahlah umah bersepah dgn mainan dorg.
Janji dorg diam n tak kaco mama wat keje :D

Tengoklah si adik, mainan abg jugak nak dimainnya .. kalo org amik time dia tgh main nih, mau dia mengamok smbl hentak2 kaki ... adik ohh adik ...

Nak gak kaco abg dia. Tgklah si abg pulak. Punyalah kreatif dia letak jip dia atas car dia semata taknak si adik ambik ... sabo jeklah hu3

Kaylah.. rasanya cukup sampai nih saje tuk hari nih ek. Balik kang berperanglah lagik mama ngan bdk2 tenit nih. Hari nih abah balik lambat lak tuh. Tak taulah kul brp sbbnya abah ader 2 miting petang nih. Kul 4 ngan kul 5.30. Heran tul gomen nih ... dah waktu balik keje pon still nak wat miting gak ... sabo jeklah yek mama!!

~~The Way They Sleep Giveaway~~

Mood nak join contest lagik.
Walhal takde apa benda yang mama nak updatekan dlm blog nih hu3
Tarikh arkhir tuk join contest nih adalah pada 30/10/2010
So my pren .. sempat lagik kalo uols nak join. Klik sini yerrr ....

Kali nih mama pertaruhkan kedua-dua hero kesayangan mama.
We start from adik dulu yer ...

Muhammad Arif Najwan

6 bulan

Gaya tido si adik mmg sama ada ternganga ataupun tersentil sket lidahnya tuh.
Kalo bab ternganga tuh dah mmg "kuturunan" (perkataan dicipta oleh iparduai mama hahhaha)
Dari abah, bawak ke abang smpilah ke adik. Tapi bab lidah tersentil nih sebabnya si adik nih kalo nak tido mestilah nak 'mengopek2' jek dulu ngan mama. So bila dah terlepas otometik lidahnya akan jadik camnih. Hu3 sangat2 comel ....


Muhammad Adli Zakwan

2 tahun 1 bulan


Si abang memang sempoi. Nak tido memang senang. Kadang2 tak payah disuruh.
Dapat susu sebotol, dah abis kalo dia ngantok sangat terus leh lelap.
Cumanya mama tak tahan tgk gaya tido dia yg macam2 aksi.
Kejap2 dia bleh tido smbl tangan tak lepas pegang botol susu.
Pernah gak dia tido smbl kaki bersilang.
Dan piccas nih mama snap masa pegi PD akhir tahun lepas.
Aksi tido sebab penat main pasir + mandi laut.


HuGGieS PLaYTiMe iS BaCK!!

Menda alah nih dah start dari bulan Jun lagik.
Tapi baru skang mama bleh nak redeem.
Point pun bukannya byk mana. Kumpul2 baru takat dapat dalam 240.
So dapat redeem 2 jenis barang yg pointnya 200 jeklah.
Last week baru teringat nak call kak long mama tanya dia ader simpan lagik tak pollybag huggies tuh.
Sadly dia bgtau baru jek dia buang pollybag yg berlambak2 tuh 2hari sblm mama call dia ...
huwaaaaa frust betul .. kot tak dah tentu2nya mama dapat redeem 4-4 barang.
Well skang nih mama dah pos dah pon form nih tunggu jeklah biler dapat barang nih.
Dahlah cukup lama nak tggu reply code dr Huggies nih.
Ambik masa smpi seminggu ... ada ke patut.
Whatever pun dah dapat code dia so tggu jeklah barang nih dapat.
Tah bila dapatnya tah mama pun tak tau .. hu3

Tuesday, October 26, 2010

aRiF DaH 6 BuLaN .....

Wahhh .. sedar tak sedar dah masuk 6 bulan dah anak mama yg sorang nih.
Sangat2 lasak budak tenit yg sorang nih.
Tak reti dok diam ... kalo tgk2 rasanya cam lagik lasak dr si abang.
Perkembangan dia yg terkini dah belajar nak merangkak.
Yang lainnya ... dah pandai berebut barang mainan ngan si abang.
Penat2 mama belikan dia mainan yg khas tuk beby, mainan si abg jugak yg dia berkenan.
Si abang pulak pantanglah adik pegang mainan dia. Mulalah menjerit2 tak bagi.
Tapi bila mama n abah ckp adik nak pinjam saja, barulah dia cool down.
Siap ckp kat adik, "pinjam saje tau adik". Serius ... sgt2 comel bila dia ckp camtuh.
Hari2 mama ckp kat hero2 mama yg mama sgt2 tak sabar nak tgk dorg membesar.
Macam manalah gaknya biler dorg betul2 dah pandai berebut mainan, bergumpal2, gadoh2 ...
eeeeiiii tak sabonya mama ...

Tapi ader satu berita yg tak best buat mama.
Last week bawak adik g jumpe dokter tuk cucuk 6 bulan.
Timbang berat badan dia takat 6.4kg jek.
Sampaikan nurse kata dah nak dekat ngan paras tak cukup zat makan.
Teruk sangat ke sampai macam tuh skali? Nak kata tak bagi mkn, takat nih dia menyusu badan boleh tahan banyaknya smpi tak cukuplah kena top up gak susu formula
(sebab mama jenis susu badan tak byk kot ... mcm2 dah usaha nak bykkan ... macam tuh jugaklah)
Kat taska pulak, makcik yg jaga tuh dia kata dia bg adik makan bubur yg dah blend.
Dia kata lagik, suka jugaklah adik makan.
Ehmmm .. sangat2 risau mama dibuatnya.
Adik nih masa lahir berat dia 3.3kg tp disebabkan dia kena "Jaundis" yg agak teruk,
dalam masa sbln tuh berat dia turun smpi 2.8kg
Apapun lepas nih mama tetap akan berusaha pastikan yg anak2 mama akan terus sehat

Adusss ... tetiba plak rindu ngan ayie n ayep lah ... hu3 cepatlah kul 5.30pm
Nak balik amik dorg kat taska ... rindunyeeeerrrr ....



Tuesday, October 19, 2010

Yeyy ... Adli Menang Contest ....


"Sweet & Cute Baby 'Exploration Time' Contest"


Alhamdulillah ....
Setelah gigih mama join contest sana sini akhirnya sangkut jugaklah satu ...
Rezeki besday Adli yg ke 2 tahun nampaknya ...


Tahniah wat pemenang2 yg lain ...
nak tau saper pemenang yg lain? silalah klik sini yekk ...
mekasih berbanyak wat pihak juri dan pihak penganjur ...



Monday, October 18, 2010

comei lotte contest by jaijina...

Mama telah di tag oleh Alycia tuk sesama memeriahkan suasana join contest nih ..
contest nih berakhir pada 24 Oktober 2010 .. sempat lagik kalo nak join :D
nak tau lebih detail, klik sini yer ...

Piccas yg mama pertaruhkan aderlah gambo si abang (lagi??? cian adik tak pernah masuk contest lagik hu3)
Jom tgk piccas comel si Adli Zakwan @ Ayie

|
|
|
|
|
|
|
|
|
v


Nama: Muhammad Adli Zakwan Bin Rozaidi Ezdwan
Umur: 2 tahun 1 Bulan
Nama ibu: Saidatulakmal Binti Abdul Hamid

Nape mama rasa gambo nih comei lotte?
Gambo nih abah amik masa kitorg tgh g shopping kat Carrefour Batu Pahat.
Anak mama nih dok diam jek lam troli smbl mata memandang ke kiri ke kanan.
Sampai kat tempat accessories keta n moto abah terus pakaikan helmet nih.
Abah kata nak test helmet tuk Adli sbb nnt nak bwk dia masuk SIC .... hu3
Test saja tp tak beli pun :D

Orait ... mangsa2 yg kena tag dek mama ...
soclose
sicomel
hernee





Wednesday, October 13, 2010

oPeN HouSe

* n3 nih adalah n3 backdated hu3*

Sangat bzlah mama lately nih. Tu yg smpi tak sempat2 nak updated blog. Ni nak story pasal open house kecil-kecilan yg mama buat pada 2hb arituh. Mintak maaflah byk2 sbb tak sempat nak amik gambo.
Yang datang umah mama pon dorg tak amik gambo gak. Gamaknya sedap sgt makan masakan mama kot (n3 perasan hahahah) Then the next weeknya plak hari Jumaat malam, mama n family attend openhouse opismate mama Pn Ardlina kat PJ (Paroi Jaya ye .. harap maklum :p). Besoknya plak attend 1 lagik openhouse opismate mama lagik En Amar kat Golf Heights

Jom kita layan piccas kat umah Pn Ard jeklah yg ader pun. Itu pun mama cilok kat fb bebdk opis nih ha .. kuikuikui ...

tuan rumah ... mekasih yek jemput kami datang ...

nih aper kes nih??

beby ong ...

Arif with auntie Ard ...

Adli with Alif ... rakan setaska

Piccas kat bwh nih plak masa openhouse kat opis mama.
Openhouse anjuran Lecturer n openhouse anjuran MPP. Jom layan piccas lagik hu3

Mama with Azza

Staff2 yg vogue da vast ... pantang jumpe kamera ...

Jemput2 makan ...

Mama with Yanie (ibu Alif - rakan setaska Adli)

Mama nak amik gambo student tetiba mamat nih lak interprem ... hu3

Student mama yg "shy shy cat"

Azza with Umie .. tgn Ard nyebok jek plak


Akhir kata tima kasihlah pada yg terlibat secara langsung or tak langsung dalam openhouse nih semua. Natijahnya .. argghhhh berat badan mama naik mendadak lah plak penangan openhouse raya sana sini hu3


Monday, October 11, 2010

Contest Muncung Paling Menawan Si Kecil


Muhammad Adli Zakwan Bin Rozaidi Ezdwan
2 Tahun

Friday, October 8, 2010

PnStoberi's Sedondon Raya Contest

*This is Sticky note ... scroll down for new entry*

Pagi nih jengah blog mama mirza, tgk2 dia ader join contest nih. Macam best jek .. So mama decided tuk join gak .. Walaupon hari nih 4 Oktober 2010 the last date to join ... but mama try jugak .. ahaksss ...

Contest anjuran Pn. Stoberi (nyum nyum ... sedapnya stoberi) ...
Temanya mestilah sedondon ... nak tau lebih lanjut klik sini yek ...
So piccas yg mama pertaruhkan ader 2 ....


Nih gambo raya tahun nih 2010 ... sedondon ngan tema kaler biru ....
Time nih beraya kat Rembau, N9 (family belah abah)
Sangat susah nak bergambar dgn penuh sopan sebabnya anak bujang mama yg sulung nih sangatlah lasaknya ... nih pon sebaik berjaya tangkap dia then terus BIL snap gambar nih ...
jadiklah daripada takde ... hu3


Piccas yg nih plak raya tahun lepas 2009 ...
Time nih beraya kat Batu Pahat, Johor (family belah mama) ...
Mama 4 beradik n mama anak kedua ...
So kalo tgk dlm gambo nih mmg ader 3 dondon kaler .. ahahahah
Kaler Orange sedondon tuk parents mama n adik2 mama ...
Kaler Meroon sedondon tuk family kakak mama ...
Kaler Gold sedondon tuk family mama ...
Masa nih kami baru ber3 .. Adik baru sebulan jek dok dlm peyut mama eheheheh
n kalo korg perasanlah kan ... cucu mak n abah mama semuanya lelaki ...
Lum ader bunga lagik lah ... :D


Oklah .. harap2 diterima oleh pihak penganjur ...
nih emel saya ...
cyda7615@gmail.com