Followers

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Malaysia!! Syabas Harimau Muda!!

Malaysia TERBAIKK!!! Alhamdulillah ... Akhirnya Malaysia berjaya mengekalkan pingat emas untuk acara bola sepak dalam Sukan Sea kali ini. Bangga betul Mama. Dan Mama rasa semua rakyat Malaysia memang patut berbangga dan bersyukur atas kemenangan ini. Pagi ni, hati berbunga² masa drive ke opis. Serasa Mama semua orang memandu sambil senyum sampai ke telinga. Seronok sangat ... walaupon hakikatnya, Mama dah tertido masa waktu rehat first half masa tambahan. Apapun tahniah Harimau Muda!!! Tahniah Apex!! Tahniah Badrol!!

Dalam pada bersukaria tu, pagi nih kami kat opis terbacalah komen² -ve yang dicoretkan dalam wall FB Apex. Tentunya komen² tuh datang dari mereka di negara seberang. Ehmmmmm .... tak habis² dorang nih kan...

Fan page apex ... 

Yang ini pula adalah komen² yang tidak bermoral daripada rakyat² mereka. 

Tak semua rakyat mereka berkelakuan tidak bermoral macam nih. Ada juga komen² dari mereka yang pada Mama sangat berbudi bahasa. Sebenarnya perkara macam nih memang kita dah boleh jangkakan. Mereka tak pernah berpuashati dengan negara kita. Tapi mereka sedar tak? Yang selama ini, negara mana yang sering membantu mereka kalau mereka² nih dilanda musibah? Tak pernah nak bersyukur.... Apapun, hanya ALLAH saja yang Maha Mengetahui ....

10 comments :

sue zainun said...

sengih tak ilang lagi nih..

eB ezrin said...

kiter anggap jerk la drg x braper nk cerdik kan?

Alycia said...

syabas harimau muda ;)

MaMa CyDa said...

sue:
sengih sampai ke tinger yek?

MaMa CyDa said...

eB:
yup ... org cerdik pandai takkan kuarkan kata2 camtuh kan huhuhu

MaMa CyDa said...

Alycia:
Syabas gak kat ko sbb berjaya pakai baju harimau hari nih huhuhuh

wahida said...

mmg sakit hati ngan Indon ni...nak ckp kita maling konon..padahal org dia dtg sini sibuk mencurik harta benda org malaysia siap berbunuhan lagi...ishhh...geram la dgn dorang ni...
anti betul dorang ngan Malaysia...


tahniah malaysia!!

berdebar tgk penalti mlm tadi..rasa nak gugur jantung...Malaysia boleh!!


salam kenal..terus follow sini...

Syafiq Rosli said...

yeah btul2 syabas harimau muda..btul tu mama sy xska cara indon main perang psikologi..cara kotor

OMR (Rose) said...

kesian kat org2 yg melemparkan komen negatif tuh...bukan hanya menjatuhkan maruah diri...tp mencemarkan nama negara sendiri jugak...yelah..kalau dah buat perangai x senonoh mcm tuh...secara genaralnya org akan label 'org tuttttt mmg x beradab'...kan? saper yg rugi? mereka & keluarga mereka gak kan? huhuhuhu
TAHNIAH HARIMAU MUDA...malam nih BENAM SYRIA pulak!

mekchu said...

letihh la dgn sikap org yg overrrrr ni kan..

ehh, mekchu tak duty kat booth karnival ICT tu nnti.. datang hari Jumaat je kot masa perasmian. semua TM ngan Rangkaian Minang..