Followers

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday #20: Rumahku Syurgaku


Tuesday, December 18, 2012

Dulu lain, sekarang lain

Dulu rupa saya cenggini .....
 
Rambut sejemput kat atas kepala. Ader orang kata macam pulau jek. Dahlah tuh, rambut saya nih 100% ikut rambut Abah saya. Mama cakap keriting, tapi Abah kata "ikal mayang".


Dan sekarang ...............

























Cenggini lah rupa saya ..... Comel tak? Takde rambut terus dah kan. Mama saya bleh pulak panggil saya "ATAK", nama manja botak. Tah hape² jeklah Mama saya tuh kan. Okey, skang dah bleh kata rupa saya sebijik macam rupa Mama saya dan abang² saya masa dorang kecik. Tak caya?? Tanyalah Mama saya .... ehehehehehe


Burger bakar punya pasal

Perghhh ... terliur betul tengok gambo burger nih. Nak citer pasal burger bakar yang baru pes taim Mama merasa. Sebelum nih telan air liur jek biler ader blogger yang review pasal burger nih. Kali nih dapat rasa ....... memang best. Lagi sedaplah daripada burger kat McD tuh. Harga memanglah mahal dari burger biasa, tapi puashati lah makan. Since skang kami tengah dok boikot McD, so memang layan burger bakar jeklah pasnih.

Kat mana Mama beli nih ek? Mama beli kat area Taipan Senawang. Kena order dulu okey, pehtu pegilah shopping kejap kat Manjaku. Kot tak rentunglah nak tunggu kat situ sebab 'q' sangatlah panjangnya .... huehuehuehue. Kami beli 2 jek, ingatkan cukup, skali tuh tak cukup sebab hero² pun gemar jugek. Aisey .... pasnih kena beli 3 setlah jawabnya ^_^



Monday, December 17, 2012

Kita bangun, dia pun bangun

Dah masuk 2 minggu, tiap kali Mama n abah bangun pagi kul 6, time tuh jugaklah si kenit nih bangun sama. Ishhh minah dara sorang nih tak taulah kenapa. Kadang tuh tido lambat, bleh pulak dia terjaga pagi kul 6 tuh. Gamaknya nak sembahyang subuh skali kot? So apa aktiviti yang dia buat pepagi buta tuh?

Play mat kesukaan Aimy. Bergolek terlentanglah dia sensorang main kat sini sementara Mama semayang, iron baju n siapkan bekpes. Rajin U, skang nih I buat bekpes pepagi. Itu pun setelah makcik kat MAINS tuh paw Mama harga bekpes yang tak masuk dek akal. Terus cerai talak 3 dah ngan makcik MAINS tuh hahahahahahah
Haaaa tengok, muka ngantok lagik tuh sebenarnya. Tapi tak taulah kenapalah dia mesti jugak bangun subuh tuh. Haiii lah anak .... anak .....
Bila Abah start bentang sejadah nak solat, dia pun sama menyibuk. Oklah .... gamaknya dia bangun pagi tuh nak jemaah sesama Abah kot ... eheheheheh

Disebabkan kerajinan si minah sorang nih, hari² kami keluar lambat. Dan hari² Abah punch card lambat. Kenapa leh jadik lambat? Sebab minah nih mesti kena ada orang dekat² ngan dia kot tak mulalah nangis. Dia ingat orang tinggalkan dia sensorang. Jadiknya, kenalah Mama n Abah gilir² dok ngadap minah nih. Huhhhhh manja!!!! ^_^

Friday, December 14, 2012

Jamuan Makan Malam

Alkisahnya, Selasa lepas kami menghadiri Jamuan Makan Malam yang dianjurkan oleh Kelab Sukan, JKRNS bertempat di Dewan Kompleks Sukan Paroi. Tema dia, sempoi jek ... "Purple-pink Affair". Jadiknya berpurple pink lah kami sekeluarga. Yang Mamat² pakai purple, yang gadis ayu pulak (chehhh pasan jek haku, gadis? ayu? Aimy jek kot yang gadis ayu ehehehe) pakai pink.

Masuk jek dewan tak sampai 5 minit acara dimulakan, Aimy dah meraung² nak nen. Adehhhh lah, takleh betul tengok Mama dia nak bergaya² sket tau. Sudahnya, Abah hulur kunci keta, dok dalam keta sambil layan feeling berdua. Agak² Aimy dah kenyang, terus kuar kereta. Kot boleh nak masuk terus dalam dewan. Tak nak ketinggalan acara makan². Tapi sekali lagi dia wat perangai. Masuk jek dalam dewan, mulalah dia merengek². Orang dalam dewan dah separuh jalan makan, barulah Mama masuk dewan balik. Nasib Aimy ok jek.

Makan dia best, keseluruhannya mmg bestlah. Yang tak best, lucky draw, kitorg tak pat hadiah tv hatta home theater skali pun huwaaaaaa .... takde rezeki. Tahun depan cuba lagik okey ... hahahahah

Mehlah layan gambo yang tak seberapa nih. Maklumlah "henbeg" dah 3, tak cukup tangan nak snap sana sini okey .... ^_^



Mama sorang jek menepati tema. Ada pink dan jugak ada purple
Hero² Mama yang behave jek sepanjang majlis. Gud Boy!!
Sebok swuh Mama snap gambo dia. Kekonon dia kata nak wat muka ala² ngantok. Sabo jeklah .....
Tak dapat TV LCD or Home Theatre, dapat comforter pun jadiklah .... ^_^

Sampai umah dah pukul 11.30pm, terus pinsan memasing, esok pagi punyalah liat nak bangun hahahahahaha. Bulan 2 nanti, kita tunggu dinner opis Mama plak. Tema dia lagik gerek sehhhhh ......

Wednesday, December 12, 2012

Wordless Wednesday #19: Apa ada dengan 12.12.12

#Picca taken from Google#
Mesti ada citer menarikkan. Maklumlah, nihlah last nak tengok tarikh yang unik. Tahun depan tak dapat dah .....

p/s:
Pagi tadi dengar kat HOTFM ader budak bwh umur call bgtau tarikh hari nih istimewa sbb dia declare ngan boipren dia ..... choooiiiii!!!

Tuesday, December 11, 2012

Asal boleh jek ....

Nak story kat korang kisah si Abang² kot Mama mintak tolong tengok² a.k.a jagakan Adik.

AbgLong Style:-

1) Main² ngan Adik, agah² dia. Gelak² ngan ajak Adik cakap². Si Adik, mmg pantang nmpk AbgLong. Cukup suka biler AbgLong dok mengadap dia.
2) Biler Adik dah mula boring, merengek², AbgLong start nyanyi² dengan nada yg kuat. Niat dihati kekonon Adik bleh terus diamlah kot.
3) Adik dah start memekik meraung², teruslah AbgLong fed up. "Kenapa Adik nih?", atau "Janganlah nangis dik" dan "Adik nih bisinglah". Kata² nih semua menunjukkan yang dia pun dah tak tau nak buat apa lagik kat Adik .... eheheheheh

AbgNgah Style:-

1) Baring seblah Adik sambil peluk cium adik. Agak² dia tgk Adik cam takde perasaan, dia try test tunjal or lepuk kepala Adik sedas. Kekadang dikakinya kepala Adik. Tang nih biasanya Mama akan nmpk. Memang kena lah balik sedas ngan Mama ... eheheheh Mama garang woooo ^_^
2) Biler Adik dah start rengek², terus pujuk Adik sambil cakap kuat² "Alalalalalalala cayang Adik musyuk masham". Motif cakap kuat² takut Mama marah n tanya kenapa Adik nangis. Cerdikkan mamat sorang nih?
3) Dan biler Adik dah terpekik, cepat² dia sumbat jari dalam mulut Adik supaya Adik diam tak nangis. Bertuah punya budak!! Si Adik?? Seronok jek hisap jari Abg ....

Kot koranglah, style mana yang korang prefer? Asal boleh jek hero² nih ..... hahahahahhaa ^_^



Monday, December 10, 2012

Bila Mama & Anak² menyibuk kat site Abah

Khamis minggu lepas, ikut Abah singgah site dia kejap. Alahhh takat kat site, mana ada yg istimewanya kan? Memang takde apapunlah selain crane ngan tractor n lori2 hantu ehehehe.

Hero2 macam biasalah, kot Abah dia takde dalam keta, mulalah buat perangai. Dok bergasak kat seat blakang (Abah ada pun mmg camnihlah perangai dorg). Dah puas bergasak, melalak meraung, sibuk plak nak keluar ikut Abah. Dah pulak, gelabahlah Mama. Kang kot kena langgar ngan jengkaut2 tuh macam mana? Mama nak larang, tgh bagi adik nen pulak.


Tetiba terpandang org kat site nih macam kecoh2 jek dok tahan kereta yg lalu lalang. Mama pun sama kepoh nak tau apa yg berlaku. Dari arah Kuala Pilah, nmpk trafik giler2 punya jem dek kerana ada lori nih bawak batu yg panjang dan besar. Terngangalah hero2 biler nmpk. First time dlm hidup dorangkan. Ok, Mama pun first time jugak sebenarnya. Selalu tengok dari jauh jek. Nih depan mata, memang jakun jap hehehehehe


Mana tak herannya kami, lori or mover nih angkut batu yang besar dan panjang tuh depan dan belakang. So ader 2 lah kepala lori nih.

Proses angkat batu untuk dijadikan jambatan a.k.a flyover (? kot ... maaflah bukan Mama yang jadik engineernya ehehehe)


Kelihatan Abg² Bangla dok sibuk mengawal & menahan kereta. Batu panjang tuh (tak taulah apa nama scientific dia) kena ambil kat suatu kawasan sebelum jalan naik ke bukit putus. Dan disebabkan itu jugaklah, Abah suruh dorang siapkan malam tuh jugak. Nampak cam kejam jek bunyiknya laki aku nih kan? Ehehehe nak buat cemana, Abah kata kalau dorang buat hari Jumaat lagikkkkkkkklah jem. Nanti Abah jugak yang kena tanggung beribu² (sampai ribu ker?) komplen dari orang ramai. Biler orang dah komplen, kenalah tiap ujung minggu Abah turun site. Tuh belum lagik dpt sms dari pengarah tetgh malam kot² org² besar kat sini dok komplen. Kenalah bgn tgk site. Ingat keje gomen nih senang ker? Sama jek kan .... Kesian pun ader tapi nak buat cemana. Mama jugak yang nakkkkkk sangat Abah balik state. Dah balik sini, kenalah terima n faham tugas² Abah. Tak kisahlah, janji setiap hari, setiap masa sekurang² nya Abah ada bersama² dengan kami.


notakakiaimy:-
Tengah berangan² kotlah tahun depan Johor jadik juara Piala Malaysia. Dok tersengih sampai ke telinga sbb 'si kembar' dah join team Johor. Ehhhh kenapa Mama yang lelebih suka ntah ek .... huhuhuhuh



Friday, December 7, 2012

Parah!

Memang tak boleh tinggal betul habit yg satu nih. Apalagik kalau bukan on9 shopping. Sejak dpt bb gurl, Mama makin galak pulak bershopping. Mana bleh tahan, bertahun lamanya dok menung kalo tgk gambo baju bb gurl. Kali nih mmg tak tunggu lama. Asal nmpk yg berkenan, sambar jek. Hasil baru2 nih, dpt sambar 2 skali. Itu pun meleleh air liur tgk baju gaun cantik2 tp kebanyakkannya tuk umur 1 tahun dan keatas. Haishhhh cepatlah besar adik Aimy huhuhuhu Mama yg tak sabar sgt nih haaa :-) Sah dah makin parah penyakit Mama nih

Wednesday, December 5, 2012

Wordless Wednesday #18: Hantu Durian!

Biler hantu durian mula mengganas!!