Followers

Tuesday, April 26, 2011

♥ PeRKaRa YaNG PaLiNG MaMa TaKuTi KeTiKa TeNGaH MeMaNDu KeReTa ♥

*Picca dr en. gugel

Nih lah perkara yang Mama paling takut kalo time drive pegi keje or balik keje. Kalo excident tuh atleast kita blehlah nak elakkan tapi kalo tayar pancit tetiba? Mama sebenarnya pernah mengalami situasi tayar pancit nih. Masa tuh time bujang lagik aka dah bertunanglah. Tapi tunangannya jauh nun di Seremban, Mama lak kat KL. Punyalah sentap bila call tunang, tetiba kena bebel sebab kesnya Mama tak reti tukar tayar. Bukanlah tak reti, tapi punya azab nak bukak skru tayar tuh. Kesian tau, terus merajuk off letak tipun, cuba jugak sedaya upaya tuk bukak sambil air mata dah bergenang dah. Alhamdulillah, tak sampai 5minit ader yang sudi berenti tepi jalan tuk tolong Mama. Sampai sekarang Mama ingat lagik jasa mamat adik tuh. Yelah, orang kita, bukannya nak menolong, tolong tengok jeklah kalo boleh pun. 

La nih kalo lah terjadik jugak kat Mama, haruslah ku dail nombor talipun FIL lah jawabnya ngehngehngehngeh ... Tapi memang yerlah. Hari2 Mama doa, janganlah tetengah bawak keta nih tetiba tayar pancit. Dah macam fobia jadiknya kot .... ehmmmmm mintak dijauhkanlah ....

No comments :