Followers

Thursday, March 31, 2011

♥ SuKe SuKe SuKe ♥

Apa kes lak nih? Ha .. ingat tak n3 Mama yg seblum nih, pasal hujan dah turun tp kat opis still rasa panas dek kerana ekon yg rosak? Alkisahnya, dah dibetulkan pun hari nih .... Weeehuuuuu .... rase sejuk jek bila masuk dalam lecturer room nih. Pasnih takdelah rasa panas hati jek tetiap pagi sebab susah nak dapat parking kat sini kan. Atleast air cond dah elok, masuk sini hati yg panas pun leh serta merta sejuk hu3

♥ RuTiN PaGi MaMa ♥

Tetiap pagi, nak g keje berketuntanglah Mama sensorang menghandle hero2 Mama nih. Kalo umah tak bersepah pepagi nih memang tak sahlah. Mesti ader jeklah yg bersepah sana-sini. Kalo dulu Abang yg suka sepah2 kan barang. La nih Adik plak lah yang punyer turn ek.


Tengoklah tuh, si Adik punya kerja. Dia campak paper beg Mama ke bawah semata dia nak panjat atas box tuh. Time nih Mama tgh bersolek2 depan cermin. So Adik pun sibuk gak nak tengok cermin. Memula tuh tertinjit2 lah dia nak nengok muka dia kat cermin tuh. Bila agak2 macam tak sampai, tuh yg tetiba dia dapat akal nak panjat box yang memang elok jek Mama susun kat seblah kusi gobok meja solek nih. Nih baru dia campak barang2 jek. Tak tengok lagik kot dia punggah semua baju2 dia 2 beradik. Rasa macam nak tercabut jek jantung Mama tengok. Yelah ... dahlah nak lipat baju dorang tuh punyalah malas sebab kecik2 sgtkan. Sekali dia punggah keluar semua dari kabinet ..... aduyaiiiiii pinsan nak lipat balik!!

Mama dah siap bersolek + pakai tudung bagai, kenalah kemas balik barang sepah2 nih. Kot tak kang mau tercabut plak jantung Abah biler balik2 umah tgk bersepah cam kena serang garuda. Abang plak apa buat ek time Mama solek2 nih? Anak bujang sorang nih plak rutin pagi dia tak lain dan tak bukan .... ngadap Astro Ceria. Tak bergerak hokey ... dan semestinya kami kena keluar rumah tepat kul 8am iaitu lepas dia habis tengok citer kartun PAPAWA. Aduyaiiiii pandai demand dah Abang skang nih. Pernah Mama request nak keluar awal. Laju jek dia jawab, tengok papawa dulu lah Mama. Ehmmmm layankan jeklah ... Apapun kalo awal2 dulu Mama kelam kelibut pepg sensorang smpi time drive pun leh nangis, tp skang nih dah lali dah. Dah bleh sempat siap buat semuanya dalam 1 masa. Alhamdulillah .... Allah permudahkan kerja2 Mama.

Wednesday, March 30, 2011

♥ aKHiRNYa .. HuJaN TuRuN Jua ♥

Alhamdulillah ... setelah beberapa hari kat Seremban nih tak hujan, manjang panas jek sepanjang hari, akhirnya pagi tadi hujan pun turun. Tak silap Mama dalam pukul 3pagi camtuh lah, Mama terjaga dgr bunyik bising ka luar rumah. Rerupanya hujan turun dengan lebatnya. Pagi tadi nak keluar rumah pergi opis pun hujan still turun lagi tp dah tak lebat. Bersyukur sangat2.

Apapun hujan yg turun pagi nih tetap tak merubah suasana panas dalam bilik lecturer kat opis Mama nih. Sebab apa? sebab air cond kat bilik nih rosak lagik buat kali ke 8juta kalinya ... fuhhhhhh dah macam dok buat sauna dah plak Mama rasa nih. Tak taulah apa masalah air cond nih. Baru jek minggu lepas dorg datang repair tp 3hari lepas tuh rosak balik. Takpelah ... atleast bleh bakar lemak2 kami2 yg dah terkumpul banyak nih kan hahhahahahaah

Monday, March 28, 2011

♥ aBaNG YaNG RaJiN ♥

Alahaiii anak Mama yang sorang nih. Sejak2 dah beso nih kan, rajin betul nak menolong Mama. Actually tolongnya 5% jek, lagik 95% tuh dia buat main jek. Biasalah bebudak kan. Mama malas nak larang sebab makin dilarang kang makin menjadik2 mengamuknya. Baik bagi jek tp kenalah cakap kat dia tolong Mama buat keje. Barulah dia nampak hepi.

 Ha ... sapu bersih2 ye nak ... bawah kabinet tuh byk habuk tuh.... hu3
Mop ajaib dari Cosway ...

Dah hampir 4 tahun umah Mama nih memang tak guna penyapu. Mama guna  'mop ajaib' nih jek. Tapi kot karpet tuh mmg kena guna vakumlah kan. Bukan apa ... Mama nih jenis rambut gugur. So sehari tah brp helaian rambut yg bersepah kat atas lantai tuh. Tmbh lagik ader anak kecik. Takut jek dia masuk mulut. Satu lagik Mama nih alergic ngan habuk. Kalo kita sapu umah or vakum skali pun mesti habuk tuh berterbangan jugak kan. Atleast pakai nih takdelah terbang2 habuknya. Sebabnya mop tisu dia tuh mmg boleh memerangkap habuk. Kalo yg wet tuh plak dah mmg jadik cam mop biasa tuh jek. Murah pun murah. Biasanya Mama buat keje2 nih time anak2 dah tido. So kalo nak pakai vakum kan bising. Takut dorang terjaga pulak nnt. Tapi sejak si abang dah beso nih kan. Susahlah nak tgk dia tido siang. Tuh yg nak taknak mmg bagi kat dia take over keje2 Mama jek. Maklumlah ... anak dara takde kan. Harap2lah anak bujang nih nanti dah beso sok pun ringan tulang nak tolong Mama buat keje umah yerrr ... Jadik cam Abah ek sayang Mama ^_^

Saturday, March 26, 2011

♥ BiLeR Si KeCiK DaH PaNDai BeRJaLaN ♥

Ha ... mestilah Mamanya yg terlebih suka biler anak dah pandai jalan. Alhamdulillah .. dalam usia 11bulan 8hari, si kecik Arif dah bleh berjalan dah. Lambat sebulan jek dr Abangnya. Kot Abang dedulu umur 10bulan dah berlari dah. Sebab Abang langkau step. Dia tak merasa step merangkak pun. Terus2 bleh berdiri, memapah then jalan+berlari. Apapun Mama n Abah skang nih dah bleh kurus lagi sebab kena mengejar si Adik takut2 terjatuh kerr ... or tetiba terjun dr tangga. Semalam jek dah terantuk kepala dia kat kabinet tv. Cian .... benjol dahi dak hensem yg sorang nih. 


video

Errr mlm tadik, soklan cepu mas dr Abah ... Adik dah pandai jalan nih, bleh lah dia mintak Adik plak. Errrkkkk .... terkedu jek Mama but Mama still akan jawab ... cian Adik ... dia kan still nyusu badan lagik :D hahahahhahah Alasanmu lah Mama ...

Friday, March 25, 2011

♥ PeNGaLaMaN BaRu ♥

Salam oulls. Baru hari nih Mama dapat nak update kisah kami pergi ambush sekolah2 yg terpilih semata nak promote kolej kami nih. Team mama alaaa 2org jek, tuh pun nak kecoh hahahaha kena pergi ke Sek. Men Teknik Tunku Jaafar x-school abah nih. Mama awal2 mmg tak setuju nak senaraikan sekolah nih sbbnya sekolah nih sekolah budak2 pandai. Takde maknanya dia nak pandang kolej2 swasta nih. Tapi tah saper tah yg memandai sgt swuh pergi jugak. Taulah Mama bukan org sini tp dah Mama kawen ngan orang sini, tambah lagik Abah pernah sekolah kat situh. So mmg dah taulah tahap pelajar2 dia cemana kan. Takpelah ... atas arahan kan ... kitorg pergi jeklah. Sampai jek tgk2 penuh dgn kereta2 parents dorg yg sesama nak amik result ngan anak2 dorang. Kata budak2 pandai, off course lah mak ayah nak ikut skali. So Mama decide tgglkan dulu sekolah nih, pergi sekolah seblah dia iaitu Sek. Teknik Ampangan. Haaaa smpi 2 sekolah teknik kat Seremban nih kan. Hu3 actually Teknik Ampangan nih asalnya adalah sekolah Vokay. Kan ke dah kena tukar nama jadik Teknik, so jadiknya ader 2 lah. Sek Teknik Ampangan nih, kitorg takde inform pun nak datang bukak booth so kiranya main aci redah jek. Alhamdulillah ... layanan yg diberikan oleh kaunselor dorg mmg TERBAIK. Siap tolong promote kolej kitorg skali tuk student2 dorg yg dtg amik result tuh. So dah memudahkan kerja2 kami. Mekasihlah ye Cikgu :D terharu kami berdua rasanya ngan layanan cikgu tuh.

Dah sejam dok kat sek nih so Mama n partner packing2 barang, tutup kedai rancang pegi ke Sek. Teknik Tunku Jaafar plak. Guess what? Layanan? ala2 jek. Agak berlagak lah jugak staff2 kat sana tuh. Paling tak tahan kami takleh bukak booth just leh drop by brochure jek. Padahal dah inform bgtau nak bukak booth. Tp dorg claim plak kata takde dpt apa2 info pun dr pihak kami. Ehhhmmm takpelah .. malas nak salahkan sesapa plus hari tgh panas terik .. kami pun panas hati. Letak brochure terus blahhhhh ... yg bagi layanan tiptop pun makcik guard dorg jek.  Siaplah Abah .... tak pasal dia plak yg kena bambu ngan Mama gara2 dpt layanan yg tak seberapa dr x-school dia hahahhahaha

Apapun nih mmg pengalaman pertama Mama buat kerja2 marketing nih. Serius takde bakat. Kalo tak kerana cikgu kaunselor yg best tuh tolong promote skali, maunya Mama tgk Nurul, Nurul tgk Mama smpi kesudah hahahhahaa

Jom kita layan picca yg sempat Mama snap .... tarrrraaaaaa ....

 Nih gambo student yg dpt result SPM tgh isik borang Cosmopoint ... Gambo bawah tuh gambo kitorg menyebok kat booth team lain kat Sek. Pendeta Zaaba, Paroi Jaya.
 Nih plak, teammate Mama ciknurulkatekatekite. Sampai luka jari semata nak edar brochure hahahaha cianlah minah yg sorang nih. Tapi dialah yg paling berusaha keras carik customer tau ... Mama duduk jaga henbeg kitorg jek wahahahah
 Dah penat kerja .... kita g makan plak ek ... Mana lagik kalo tak kat Mc D. lalalalallalla ....
Mamat nih xopismate kitorg. Dak marketing dulu nih. Mama terjumpa dia tgh sesama edar brochure kat Sek. Pendeta Zaaba. Pelagik .... angkut skali ajak g lunch sesama. 

Memang seronok sekali sekala buat kerja luar nih kan. Nak2 bila buat time opis hour. Bukan senang tuh kami2 nih nak keluar. Selalu dok terperap jek dlm opis tuh ... tepu kepala otak ... hahahahah

Wednesday, March 23, 2011

♥ Urusan apa yg perlu diselesaikan?? ♥

Alhamdulillah ... urusan semalam dah selesai dah. Actually smlm Mama pergi exam tuk jawatan Pegawai Teknologi Maklumat kat UKM tuh. Exam start kul 9am sampailah kul 11am. Then kul 11.30am terus start Interview. Jawab exam oklah .... walaupun ader soklan yg susah+tak ingat especially soklan dia swuh lukis flowchart tuk for/next, do/while/loop etc. Masa interview plak, Mama rasa sgt2 down sebabnya dia panggil skali 3 orang masuk tuk interview. Mama sorang jeklah yg pengalaman sbg Pensyarah yang lagik 2orang dah memang Programmer. So agak tipislah harapan nak dapat jawatan tuh. Lagipun masa interview tuh, dorang pun tak tau nak tanya Mama apa. Hu3 takpelah ... ader rezeki aderlah ... kot takde pun takpelah. Nway tima kasihlah bebanyak kat member Mama kat UKM tuh yg bersusah payah lobby nama Mama kat bos dia ... hekhekhek

Kaylah .. jap lagik nak kena keluar ke skolah2 yg terpilih tuk wat marketing. Biasalah dah namanya pun keje kat kolej swasta kan ... kena jugaklah buat keje2 marketing nih. Ehmmm hari nih result SPM kuar. Mesti dorang yg amik result tuh ader berbagai jenis ragam. So tak taulah dorang tuh sumer nak layan kitorgnya brochure ke tidak hu3 tak kesahlah .. janji dapat jugak keluar dr opis nih kejap. Serabut dah kepala otak dok dlm nih. Leh release tensen sket kan hahahhahahaah

Monday, March 21, 2011

♥ YeaYYY eSoK MaMa CuTi ♥

Weeehuuuu ... esok Mama cuti. Cuti sebab apa dan nak ke mana? Ngehngehngeh .... esok Mama kena pergi sini .....

picca ihsan dr website UKM


Ada urusan yang perlu diselesaikan. Niat di hati bajet2 urusan tuh bleh selesai dalam 2jam jek. Skali tuh pihak berkenaan dah emel bgtau urusan tersebut smpi petang kul 3. Aiseyyyyy .... baru jek bercadang nak g dating ngan Abah. Dah lama tak gi dating ber2 sejak2 kami dah ber4 skang nih hu3 Nampak gayanya kena tunggu masa yg sesuwai lagiklah jawabnya hu3

♥ PLaNNiNG YaNG TaK MeNJaDiK ♥

Planning kitorg wiken yg lepas tak menjadik langsung. Dari hari Sabtu bawaklah ke hari Ahad .... Sebab apa tak jadik?? Sebab .... tu diaaaaa .....


Hujan lebat sangat2 dr pagi sampailah ke petang. Di tambah lagik, anak2 kalo dah hujan, sedaplah dorang tido jek. Dah siap2 pakai baju cantik2, tunggu Mama siap biasalah mesti siapkan anak2 dulukan. Bila Mama dah siap, keluar jek dr bilik, tgk2 Abang dan Adik dah tewas dah ... aduyaiiii sudahnya, dok rumah jeklah wiken smlm hu3

Mama smpi termimpi2 naik belon udara panas tuh tau .... hahahahhaha

♥ aRRRGGgHHHhhh ... MaNa NaK PaRKiNG Nie???? ♥

Pepagi lagi dah bikin Mama panas hati!! Sebab apa? Sebab 3-4 kali kena pusing2 carik parking kosong kat area opis nih. Macam biasalah Mama sampai opis kul 8.35am. Selalu tuh time2 mcm nih, depan opis nihlah Mama akan parking. Bebetul kat depan pintu opis nih tau. Sebabnya mmg kosong+lengang. Tp pagi nih??? Giler kentang ..... parking penuh smpikan kat seberang2 jalan besar sana pun takde kosong tau. Kesnya .... hari nih first day Bank Rakyat sebelah nih beroperasi. Jadiknya yg memenuhkan parking kat sini adalah staff2 dorang. Taulah dorang masuk keje awal, kami nih masuk keje kul 9am. Susahlah kami nih nak parking. Dahlah tmpt parking kat Seremban nih sgt2 lah terhadnya. Kalau macam nih lah hari2 smpi bebila pun, jawabnya bukan ajer staff2 opis Mama n peniaga2 kat kedai sederet nih jek yg tak dpt parking. Malahan customer dorang pun takleh nak parking. Dah staff dorg kongker habis tmpt parking nih. Yg herannya, jalan blakang n depan opis Mama nih ader jugak bank. Kat penghujung jalan opis nih pun ader gak. RHB ader, HSBC ngan Public Bank. Tapi rasanya staff dorang takdelah smpi nak kongker paking pun. Elok jek tgk pepg tuh area 3-3 bank nih kosong jek tmpt parkingnya .... Ehmmmm harap2lah pihak berkenaan leh consider perkara nih. Staff kami nih yg bwk keta pun brp kerat jek tak smpi 10 org pun kalo nak banding ngan staff dorg yg kompem berpuluh2 staff yg ader. Harapnya lah tuk hari nih jek sbb nmpk gaya cam ader event tuk Launching jek tuh. Paling terkejut, uncle guard opis Mama nih ckp pukul 7.20am tadik dorg dah start ader dah. Maybe lah sbb sebok prepare nak launch tmpt baru. Harap2lah ... kot tak ... Mama tak taulah nak paking mana dah kot camnih. Sesilap Mama kuar umah kul 7 nnt kang semata nak berebut parking. Kul 7 kuar umah 7.10 dah smpi opis. Opis pun tak bukak lagik ... hahahahhhaha parahhhh parahhhh ...

Wednesday, March 16, 2011

♥ aLHaMDuLiLLaH .... ♥

Suka jek Mama biler smlm CM umumkan organization structure yang baru. Sblm nih kan Mama pernah sakit ati ngan orang atasan tp dia dok floor bawah kami yg cakap kat Mama kejujuran tuh penting. Nak tau kena selak balik n3 nih KeJuJuRaN iTu PeNTiNG. Alkisahnya, orang itu telah diturunkan pangkat jadik Head bukan lagik Manager. Dan yang paling penting, Mama bukanlah berkerja dibawah "kuasa veto" dia tuh. Sebabnya post Mama n rerakan yang seangkatan diletakkan di bawah CM kitorg terus. Yeeeehaaaaa .... Padan muka minah tuh. Dah takleh nak buat jahat ngan Lecturer lagik. Lepas nih urusan akademik, satu pun dia takleh nak masuk campur. Ko dah takde hak hokeyyyy ....

Dalam suka ... ader jugaklah dukanya, yg mana HQ dah buat rules n regulation yg baru yg pada kami agak melampaulah ... especially tuk academic staff. Ada ke patut kami punya working hours kena tambah setgh jam means kami kena balik kul 6ptg. Kalo kelas malam pulak tuh, kena balik kul 9.45mlm. Lagik sakit ati, hari Sabtu kena kerja jugak!! Memang gilerlah dorang nih ... ingat yg kerja nih haiwan ker? Ehhh haiwan pun tau penat tau!!

Mama malas nak bising2, bukak lappy, apply jek keja lain. Kalo sblm nih rasa macam nak sehidup semati ngan kampeni nih tp skang tidak lagik. Tak tahan dah ngan management sini. Nama jek besar kampeni nih, sampai masuk iklan lam Buletin Utama bagai ... ooopppssss pepandailah korang teka. Kalo dah tau diamkan ajer ... tp increment or bonus tak pernah sesen pun dapat. 4 tahun keje sini, takde apa pun benefit tuk staff yg mama dapat.

Doakan Mama tuk dapat kerja di tempat yg lebih baik yeeee ..... Aminnnnn....

Tuesday, March 15, 2011

♥ 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011♥


17 March 2011 - 20 March 2011

Yeayyyy ....  tak kira ... Mama nak ripit lagik nih hu3 Kalo last year Mama join time tuh tgh memboyot2 bawak Arif Najwan dalam perut. So kali nih harap2nya bleh bawak Arif Najwan tengok skali hu3. Walaupun Abah tgh berkursus skang nih, sempat lagik Mama sms bgtau kat Abah nak pegi jugak tgk belon nih wiken nih. Abah plak reply ... bleh ajek .. yessss .... Jom layan picca tahun lepasnya event yek :D

 Nihlah antara belon2 yg kami sempat snap ...

Levi's siapa yang tercicir nih? hu3

Tak kira .... nak pegi jugak!! Hahahaha time nih Mama ngam2 sbln sebelum meletup :D

Melayan kerenah anak2 buah Mama. Betullah korang nih tau, sempat paw makngah ngan mokde swuh beli bubble tuh kan huhuhuhuh

 Wajah2 ceria anak Mama - Ayie Zakwan :D

Last year kitorang pegi, sampai sana dalam kul 5.00 petang tp belon tak naik lagik sbb cuaca time tuh macam nak ujan jek. Tunggu dekat sejam jugaklah barulah satu2 belon dinaikkan ... sebenarnya suka pegi sini sbb suka tgk budak2 kecik teruja tgk belon2 besar tuh berterbangan kat udara. Ayie time nih kemainlah sukanya ... tuh yg ingat tahun nih nak bawak si kecik skali. Tah larat tah tidak nak mengendung si kenit yg makin lasak tuh. Sesilap tahun nih kalo dapat pegi, Abah takleh nak shoot bebyklah gambonya. Sebabnya kena tolong kendung si kenit tuh jugak. Nak harapkan Mama yg shoot gambo2? Kem salamlah ... tangan I tak bedung lah hahahahahahha

♥ HaDiaH GA DaH Di PoS ♥

 
Salam korang ... lama tul Mama tinggalkan umah nih smpi dah berhabuk+bersawang dah pun. Actually semenjak dua menjak nih sangat2lah bizinya sbb nak marking paper yg berlambak2 especially paper B.Math yg student smpi 32 orang tuh almaklumlah .... dah dpt arahan tuk key in dalam sistem sblm MidTerm Exam yg akan bermula Isnin depan. Huhhhh mmg tak dan Mama nak perabih kan menanda nih ... tp ku gagahi jua ngehngehngeh ... 

Apapun Mama nak g tau pada pemenang GA Mama, hadiah korang Mama dah selamat poskan pagi semalam. Nanti tolong gtau Mama ek kalo dah selamat sampai hadiahnya ....Sementara Mama balut-membalut hadiah, apa plak Abang ngan Adik buat ek?


Tido ...... hu3 lagipun time nih mmg dah malam pun dalam kul 10.30. Ehhh mana Abah ek? Ehmmmm ... Abah kena gi kursus kat Genting dari hari Ahad sampailah hari Khamis nih nnt. Jadiknya, kami 3 beranak berkampung kat umah MIL. Aduhhhh .... lama betul abah gi kursus nih. Next week gi audit kat Kelantan plak. Kena tinggal lagik .... Apa nak buat ... dah keje Abah mmg asik kena Otstesen jeklah ... Redha jeklah ....

Friday, March 11, 2011

♥ TSuNaMi Di ToKYo ♥

Uishhh .... takut tul bila tau brita pasal Tsunami yg baru jek berlaku pagi tadik kat Japan. Mama gigih carik video2 dia kat CNN ... takat nih baru ader 5 video jek. Tapi video2 tuh pon dah mengerikan dan meremangkan bulu roma Mama. Minta dijauhkan lah berlaku kat Malaysia ..... Amin!!!

Klik sini tuk tgk video2 berkenaan Tsunami nih yek ... Tsunami in Japan

Wednesday, March 9, 2011

♥ SToR BaRaNGaN KeTa @ KeDai PoToNG?? ♥

 Tu diaaaaaa ..................

 
Huhuhuhu .... Apo nak buek? Laki den memang gilo kreto .... Nihlah jadik eh ....
Rumah kitorg yg ader 3 bilik tuh, 1 bilik stgh dah jadik stor barang2 keta Abah. Itupun ader sbhgn yg dah selamat kena jual bukan Mama yg jual ek ... empunya badan yg jual hu3 Tu belum lagik Mama revealed bodipart Hundah kat blakang rumah. Lagik haruuu .... Sampaikan Mama bg cadangan kat Abah kalo nak beli umah kena make sure carik umah yg ader 4 bilik or 5 bilik. Tak pun kena buat satu stor khas kat luar rumah .. hu3 Abah .... cam biasa arrr sengih + ketawa jek Mama cakap camtuh. Mama serius arrrr Bah ... huhhhhh

Tuesday, March 8, 2011

♥ NeW WiNNeR ♥

Ada sorang jek lagik yg tak bagi feedback kat Mama. So masa pun dah tamat tuk email details, Mama nak umumkan pemenang baru tuk GA Mama nih .... iaitu .....

Congrates to MK3 ... ehehehehe sesuka jek Mama gelarkan MK3. Mintak MK3 emailkan Nama, Alamat n Phone number ke cyda7615@gmail.com dengan kadar segera yek ....

♥ JELAJAH BLOG KATEGORI IBU ♥


Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu
~ Yes .... Mama layak sbb mama dah bergelar ibu :D 

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda .. 
~ Anak jati kelahiran Batu Pahat, Johor. Berusia 32 tahun dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Menghambakan diri sebagai seorang tenaga pengajar di salah sebuah kolej swasta di Seremban.  

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu 
~ Semestinya pengalaman melahirkan kedua2 putera Mama. Pertama kali dengar tangisan mereka, menitik air mata Mama. Rasa bersyukur sangat dengan anugerah yang tak ternilai dari yang Maha Esa ini. Alhamdulillah ..... Walaupun rumahtangga kami baru berusia 4 tahun, Mama bahagia dengan kehadiran kalian berdua...

Kenangan pahit anda ? 
~ Ehmmmm .... kenangan pahit ek? Cam takde jek ngehngehngeh ....
 
Kata kata khas buat si suami ...
~ Nak kena wat ayat jenjiwang sket nih .... hu3
  Terima kasih sebab Abah sudi menjadikan Mama suri hidup Abah. Terima Kasih juga sebab selama 4 tahun kita berkahwin dan selama hampir 11 tahun kita kenal, Abah mmg seorang suami yang sangat2 memahami Mama. Terima apa saja baik buruk Mama. Mama sangat2 bertuah mempunyai suami seperti Abah. Mama cuba untuk menjadi Isteri dan Ibu terbaik untuk Abah dan anak2. Abahlah kekuatan untuk Mama teruskan hidup ni .....
   
Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana .. 
~ Anak2 Mama ... ingatlah .... Setiap Ibu akan menganggap 9 bulan mengandungkan kamu adalah pengalaman yang paling indah dalam hidup apatah lagi setelah kehadiran kamu ke dunia ini. Oleh itu, Mama berharap sangat2 susah senang kehidupan kamu selepas ini, kamu kenanglah jasa dan kasih sayang yang telah Mama curahkan sepenuhnya kepada kamu sayangku ....

Apakah harapan anda kepada anak anda .. 
~ Harapan Mama agar kamu berdua menjadi anak yang soleh, taat dan hormat kepada orang yg lebih tua, menjadi insan yang berguna, cerdik pandai dan paling utama ingatlah asal usul kamu. Dimana bumi yang kamu pijak, disitulah juga langit yang kamu akan junjung. Jangan terlalu berbangga dengan apa yang kamu dapat kerana sesungguhnya kenikmatan dan kebahagian itu hanya pinjaman semata ....

Nasihat buat si gadis di luar sana ..
~ Ehmmm ... selalu nasihat student jek. Itu pun swuh dorang study, study dan study .... Nak nasihat apa yek?? Takpelah .... eden torai ..... 
Pada gadis2 diluar sana, Mama harap jagalah tatasusila kamu sebagai seorang gadis yang bermaruah. Hormatilah ibubapa kamu kerana tanpa mereka kamu tak mungkin akan ada di muka bumi ini ....

Ok .... para ibu2 yang lain? Apa lagik? jom join Mama sama .... klik jek banner tuk tau lebih lanjut yek ....

♥ aLHaMDuLiLaH .... ReZeKi MaMa MeNaNG CoNTeST ♥

 
Pagi nih masuk jek opis terus check blog tgk2 ader plak comment ucapan tahniah dari Nadia. Curious nyer pasal teruslah Mama selak2 blog dia. Laaaaa rerupanya Mama menang contest anjuran dak tecik nih. Mekasihlah dik sbb pilih Mama sebagai pemenang contest kamoo .... 

Menurut kata Nadia, dia pilih Mama sebab kata2 Mama menyentuh perasaan dia sampaikan tetiba dia teringat kat Mak dia. Ye ke dik? Tak sangka plak kata2 yang Mama rasakan paling sempoi dan biasa2 jek tuh leh menyentuh perasaan Nadia. Apapun Alhamdulillah .... rezeki Mama tuk menang contest nih gaknya kan.

Nak baca kata2 Mama tuh? Jom klik sini .... Blog contest Mama

Friday, March 4, 2011

♥ LaST CaLL ♥

Salam oulls .... 
Memandangkan Mama tak dapat respons daripada 2orang lagik pemenang GA Mama iaitu Syaqira dan MamaRifqi, jadiknya Mama nak buat panggilan terakhir sebelum pemenang akan bertukar kepada pemenang yg baru. Harap2nya kedua2 pemenang nih bleh emailkan details yg Mama minta dgn kadar segera sebelum Ahad nih iaitu 6March2011. Harap Maklum ya .....

Wednesday, March 2, 2011

♥ MeNGHiRuP uDaRa YaNG TiDaK SiHaT ♥

Sebab apa Mama kata tak sihat? Ni semua kerja makhluk yg bernama Mr.Cat belaan jiran Mama. Apa lagik kalo bukan sebab Mr. Cat tuh 'membuang' kat umah Mama. Bukan sekali dua. Nih dah macam jadik toilet dorang plak dah umah Mama nih. 3 tahun lebih dok sini, nihlah perkara paling Mama tak gemar sekali. Mama bukanlah jenis yg tak suka Mr.Cat apatah lagik benci kat dia. Malahan Mama sangat2 suka dengan Mr.Cat. Masa dedulu pun Mama pernah bela Mr. Cat nih. Tapi bila benda2 camnih jadik, Mama jadik hilang sabar lah plak. Apatah lagik, umah yg Mama duduk nih, satu2nya kawasan yg still ada tanah+rumput. Kebanyakan jiran dah kasik simen habis dah halaman dorg. Dorang blehlah sbb rata2 jenjiran Mama kat sini mmg dorang beli rumah kat situ. Cam Mama nih plak hanyalah penyewa jek. Takkanlah memandai nak mintak demand kat tuan umah swuh simen halaman depan tuh kan. Sesilap tuan umah halau plak kitorg. Mana plak lah kitorg nak duduk nnt hu3

Okes ... berbalik pada citer Mr. Cat nih, pagi tadik masa nak hantar anak2 g Taska, bukak jek pintu umah .... perrrghhhhhhhh tu dia ..... dia punya aroma..... tak payah citerlah. Mama terus terpandang kat halaman depan, 3 longgok 'sisa buangan' mereka elok jek bersusun kat laluan masuk Myra. Laluan masuk Myra tuh plak, Abah dah buat cecantik siap letak karpet alaaaaa karpet lam keta yg dah tak pakai sbb nak senang parking Myra kat halaman seblah porch tuh. Kat situh plak dia bleh buat port. Dah tuh, kang ptg tak ke nak parking Myra kompem2 terlenyek itu 'sisa?? Hangin satu badan Mama pagi tadik. Then lepas jek hantar dorang, satu kejelah plak Mama nak membersihkannya. Dahlah Sabtu lepas mereka sesedap rasa jek membuang kat depan pintu umah kitorg. Belum reda kemarahan Mama tgk2 pagi nih dorang buat hal kat situh plak. Aduuuiiiii laaaaaaa ..... cemana nak buat ek. Nak marah Mr. Cat, dia bukan paham pun kan. Apa yg bleh Mama buat, bersabar jeklah .... 


Ingatnya hari Sabtu nih nak ajak Abah beli pagar dawai yg kecik tuh lah. Nak letak kat gate umah ngan keliling laman. Biar Mr. Cat tak leh nak masuk!!!!