Followers

Saturday, April 16, 2011

♥ MaKeoVeR SeSSioN ♥

Last Thursday, kolej Mama ader buat grooming make over session. Actually, tetiap tahun akan buat. Tapi tahun nih baru Mama tergerak nak join. Yelah, Mama nih bukan pandai bermake up pun. Selalu tu calit bedak ngan lipstik jek kat muka nih ha. Tak dan lah nak bersolek2. Tak reti ... serius. Lagi pun Abah kurang berkenan kalo Mama nih make up2. Katanya tak lawa lah ... tak make up lagik lawa huhhhh kembang setaman Mama.

Sesi dikendalikan oleh Pn. Shahanaz. Dia nih katanyalah pernah jadik DJ Radio Muzik selama 15 tahun. No wonderlah sore dia kemain lantang lagik dari sore2 lecturer yang ader nih ha ^_^
 Produk yang digunakan adalah daripada produk Mary Kay giler mahal!! Memang bestlah pakai produk nih walaupun yang dorang bagi tuh dalam 2-3 colet jek pun ^_^
 Setiap orang yang hadir diberi peluang untuk mencuba produk2 mereka nih. Kalo ader sesetengah Beauty Consultant tuh akan panggil sorang jek tuk jadik modelkan. Tapi yang nih murah hati betul dorang bagi semua yang datang tuh tuk test. Lepas tuh siap diajar lagik semana cara yang betul tuk make up. Memang teruja betul lah Mama dibuatnya. Kekok ader, kelako pun ader.
Ha .... nih muka Mama sebelum dan selepas di make over. Hasil tenyehan Mama sendiri nih tau. Pes taim nih daku nak bermake up2 cenggini ghupe ^_^
 Memang geram jek tengok produk2 dorang nih. Selain dari harga yang mahal, kalo Mama nak beli rasa cam tak berbaloi jek kot. Bukan Mama pakai pun nanti. Sebab tuh masa kawen dulu, awal2 dah gtau kat Abah yang hantaran tuk Mama takyah bagi set make up. Set perfume cukup. Kot tak membazir jek nanti. Time tuh memang orang dok tanya nape takde set make up. Haaaaa dah memang Mama tak reti make up. Kot iye pun nak kikis laki ... bleh mintak barang lain kan hahahahahhaha
Kesimpulannya, Mama kalo orang swuh test barang yang mahal2 memang cukup suke ^_^ swuh beli ... eerrr arrrr nanti2lah yek ... check duit dalam wallet dulu cukup ke tak cukup heeeeeeeeeeee

4 comments :

DiNaZ said...

anda di tag

http://nazariahmohdmurad.blogspot.com/2011/04/first-giveaway-at-my-life-on-pixel.html

Ietams said...

makin comey kak.. phewwittt

MaMa CyDa said...

dinaz:
tq ... will join later yek

MaMa CyDa said...

ietams:
bior betul dik makin comey ker? huhuhuh ngarut lah :p