Followers

Tuesday, July 12, 2011

Oreo Goreng??!!

*Picca taken from Mr. Photobucket*
Korang pernah terai? Tak kiralah makan or masak? Mama serius tak pernah. Semua nih Mama tengok kat lam tv rancangan America's Next Top Model. Ader sorang model tuh goreng oreo nih. Macam pelik jek kan. Serius. Model yang lain pun naik pelik sebab dorang pun tak pernah makan dan tak pernah terpikir nak goreng biskut. Mama dah lama nak try buat tapi macam tak dapat full recipe tuh yang macam terbantut jek nak buat. Yang nih Mama berani nak try sebab bukan melibatkan kek or kuih muih ek ^_^

Tetiba plak, nih tengah free gigihlah Mama carik kat youtube cara nak buat oreo goreng. Memang ader pun rupanya. Rata² mat saleh jek yang buat nih. Itupun opismate Mama yang jumpa. Apalagik, teruslah salin resepi. Cadangnya macam nak buat. Tapi tak tau biler. Hahahahahah ....

Sesambil tuh jugak gigih Mama menggooglekan diri kot² ader orang melayu yang dah pernah buat. Tetiba .... kat blog Cik Epal Cute dah pernah buat pun. So blehlah Mama ubah² sket. Haraplah menjadi. Mesti hero² Mama suka makan nih. So, pelagik? Korang tak teruja nak mencuba sama ker?

13 comments :

zuwaidah said...

creative ler sapa yang cipta oreo goreng nih...mesti kegemaran kanak2 riang

BRO_MONDAY said...

mama cyda : wah!!!! oreo yam putar dan celup tu ek??? nak carik gak!!! resepi oh resepi...

Aku Ibu Muda said...

pes taim dengar :)

Qaseh said...

oreo goreng..biar betulll nie,
cik cyda try dulu kalo jadik bg tau qaseh

KatekateKite said...

wow! cambest jerk!

amboi, ni macam cekodok kan, so noleh la buat ek.hehehe... =p

hafizulhakim said...

cam sedap je :)

MaMa CyDa said...

zuwaidah:
kak zue, mat saleh mmg creative bab² mencipta makanan. sebab tuh gaknya anak² dorang kekecik lagik dah pandai masak.

MaMa CyDa said...

bro_monday:
apa lagik bro ... amik jek resepi kat blog cik epal tuh ha ... ^_^ mesti scha suke punyalah ehehhe

MaMa CyDa said...

AIM:
huhh tulah kan ... tak pernah dgr kan ... ^_^

MaMa CyDa said...

qaseh:
nnt ujung mggu nih mama try buat. pehtu leh reveal kat blog ^_^

MaMa CyDa said...

K3:
haaaa ... try lah buat. untung² adam pun suke heheheh dah tumbuh gigi lum ek sikecik tuh?

MaMa CyDa said...

hafizulhakim:
ehmmm mama tak pernah try lagik. tp menurut testimonial org² yg dah pernah buat, semua kata sedap ^_^

BRO_MONDAY said...

mama cyda : tu pun kalo scha suka makan...anak ai tu cerewet!!! adesss...tapi kalo bonda nye, kompom sapu bersih!!! koh koh koh