Followers

Thursday, July 14, 2011

Menu apa yer malam ini??

*Picca taken from Mr.Google*
Malam nih kami tinggal bertiga. Mama, Abang dan Adik. Abah ader Audit kat Sg. Besi sampai malam. So jawabnya dekat kul 11mlm jugaklah baru Abah sampai umah.

Apa nak makan ek malam nih? Dah tinggal ber3 dengan hero² tuh, kem salamlah Mama bleh masak memasak. Kang kot tak dorang pun sama sebuk menolong kat dapur, ader plak rumah cam tongkang pecah nanti pun yer. Kata hero kan ... Huhuhhuh.

So nih 2nd time Mama tinggal ber3 dalam jangka masa yang singkat. Sebelum nih, hari Sabtu Abah kena attend meeting kat opis. Tah pape lah gomen nih wat meeting pun hari Sabtu ker? Dahlah opis Abah kat KL. Huhhhh Tapi time tuh hero² sangat behave. Dengar kata jek mereka berdua nih. Heran gak Mama. Kot time Abah dia ader, mang aiiihhh umah 4 orang cam dok 10 orang.

Nih dah habis pikir dah nih. Last solution Mama beli jeklah McD nih kang. KFC yang sekangkang kera nih, tak lalu lah. Kembang tekak sejak keluar memacam video tak beretika pekerja mereka nih kan. Nak beli nasi bungkus, kat area bazar Mains nih lambatlah plak bukaknya. Bleh lah yer anak², malam nih kita makan McD jeklah. Tapi tuh pun haruslah Mama kena beli dulu, simpan lam bonet keta then baru amik korang kat school yer. Tak laratlah Mama nak berdedai² hangkut korang pegi beli sama. Kang sorang lari ke utara, sorang lari ke selatan ... sudahnya tak terbeli plak kang. Naper simpan lam bonet? Eheheheheh rules and regulations create by En. Abah. Tak leh makan dalam keta, nanti semut, lipas semua datang. Cam keta yang lain tuh lah. Siap semut bersarang lagik dalam dashboard hahahahahhaha .....

2 comments :

Qaseh said...

McD pun sodaaaap jugak...air pun letak kat bonet jugak ke?

lurun namzar said...

mcd mmg pilihan bila time2 mcm nie...
lebih2 lagi bila ada kanak2 rebina kt umah... :)