Followers

Thursday, July 28, 2011

Gara² sang ayam melintas, mulut Abang bengkak.

~Picca taken from mr. google~
Pagi tadi, OTW hantar hero² ke TASKA, baru beberapa minit keluar rumah, sampai kat satu jalan yg menuruni bukit bleh plak dengan tiba²nya seekor Ayam melintas laju depan kereta Mama. Tindakan reflekskan. Kalo terkejut jek mestilah kita tekan brek. Hero² pulak, Abang dok kat seat seblah driver. Adik plak port dia memang kat atas arm rest box. Kebetulan pulak si abang tengah nak tunjuk something kat Mama, jadiknya dia mengengsotlah sket kedepan seat tuh. Masa Mama brek tuh, pelagik kompem² lah hero² tersungkur ke depan. Mama sempat pegang Adik jek sebab Abang agak jauh sket dr Mama tangan I kan kontot jek. Apalagik, terhantuk kuatlah muka Abang kat dashboard kereta tuh. Menjerit kesakitanlah anak bujang Mama tuh. Kesian Mama tengok dia. Bibir bawah terkoyak sket sebab kena gigi atas dia. Pehtu mulut atas belah kiri bengkak. Paling tak tahan bila dia nangis sambil cakap sakit. Alahaiiii sedih Mama tengok dia. Elok lepas tuh, dia duduk diam jek tak gerak² sampailah kat TASKA. Bercakap pun tidak. Kot tak selalu tuh dialah mulut paling becok. Mesti dia terkejut gaknya kan. Rasa bersalahnya Mama pagi nih lah. MAsuk kelas pagi nih rasa tak tenang.

4 comments :

ejulz said...

siannye.. nape x bagi je dia rehat kat rmh..

~~@lyci@~~ said...

alala.. cian abang.. mama xsengaja lah..

kau menang.. cek kat sini..

http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/07/dan-pemenang-nya-ialahhhhhh.html

アヌム ちゃん said...

alala ciannye dia..isk2..nak marah ayam tak boleh pulak..huhu..moge cpt2 elok la harapnya nnt tu..

mekchu said...

patut sembelihkan aje ayam tu.. kesian budak2 tu.. tp pengajaran yg baik jugak soh behave dlm kereta...