Followers

Sunday, June 5, 2011

Si Adik Demam dan Batuk Lagik!!

Dah ader anak nih, kalo bolehlah kan, segala penyakit dorang nih bleh dipindahkan kat Mama, Mama memang sanggup tangggung. Tak sanggup kalo tengok anak² yang sakitkan. Mama rasa semua ibu² kat luar sana pun rasa benda yang sama.

Semalam, buat kali ketiganya, Adik kena amik gas lagik sebab batuk adik sampai berbunyik² dada dia lagik. Cian adik, meraung² meronta² dia malam tadik kat klinik. Sampaikan perlu bantuan Abah untuk tolong pegang adik. Mama memang dah tak tahan tengok adik camtuh. Mati akal nak pujuk dia supaya diam time sedut gas tuh. Last² Mama baca zikir, barulah dia diam terus mata dia pun layu jek macam dah nak terlelap.

Alhamdulillah, pagi nih dah kurang bunyik² kat dada dia. Harapnya Adik cepat sembuh seperti sediakala. Amin!!!!


~Mama yang risau~

6 comments :

ejulz said...

semoga adik cepat sembuh..

Zura said...

xelokkan asik msuk gas je..tp yelah nk buat cmne dh batuk smpai macam tue sekali..semoga nak cepat sembuh...:)

MaMa CyDa said...

ejulz:
thanx ... ^_^

MaMa CyDa said...

zura:
tuhlah .. apa nak buat. sebab kalo dia batuk teruk camnih mmg nmpk dia susah sgt nak bernafas. so mmg takde care lain selain amik gas. lepas amik gas tuh biasanya dia blehlah bernafas cam biasa. dokter pernah pesan, kalo bdk kecik camnih, susah nak nafas then kita biarkan jek, bleh sesak nafas dan bleh bawak maut. takotlah biler doc ckp camtuh ... risau .. kalo bleh biorlah mama yg pergi dulu :(

Amy Syaquena said...

Jemput join Cutest Baby Smiling Contest

MaMa CyDa said...

amy:
dengan pantasnya akak dah join dah amy heheheheh
thanx for inviting me ^_^