Followers

Monday, June 13, 2011

Kids Just Have Fun

Sekarang nih, cuaca sangat² tak menentukan. Nak bawak hero² Mama main² kat luar rumah pun rasa macam tak best jek. Takut kena demam lak dorang lelebih lagik si Adik. Sekangkang kucing dari umah Mama nih, memang ader playground. Tapi dah cuaca asik panas jek, memanglah Mama tak bagi dorang nak keluar. Adik skang nih dah pandai dah. Kalo keluar jek mesti terus dia tunjuk ke arah playground tuh. Nasib baiklah kat Seremban nih ader alternatif lain selain nak bawak anak² ke playground. Selalunya kitorg akan bawak dorang ke tempat nih .....
Ha .... tak panas pun yer ... Selamat pun yer sebab segala simen sumer dorang dah tutup ngan play mat. So nak masuk sini kena bukak kasut. Satu jeklah, kena bayar RM5 sekali masuk. Sekali masuk means kalo satu family 10 orang pun byr RM5 jek. Mainlah sampai lebam eheheheheh. Dan yang paling bestnya, Maknya leh tinggalkan anak² ngan Ayah or sanak sedara yang ikut, sementara Maknya bleh pegi shopping². Best kan ehehehehehe. Tapi Mama takleh arrr nak wat cenggitu. Kang sorang main celah kanan, sorang lagik terselit celah kiri, Abah nak handle sensorang? Pinsan ....

video


Tengok jeklah keceriaan hero² Mama. Sampaikan susah nak ajak dorang balik. Kena rasuah beli menan or aiskrem barulah dorang nak tinggalkan tempat nih. Lepas tuh kenalah berjanji ngan dorang kata minggu depan datang balik. Padahal tak pun. Selagik tak lalu kat tempat nih, dorang takkan ingat pun kat janji kitorg tuh ^_^

Jadik sangat² seronok biler tengok anak² seronok.Serius .... Mama kalo ikutkan nak jek join dorang main lompat² tapi kang apa lak makbapak budak lain kata nanti ^_^

4 comments :

zuwaidah said...

seremban kat jusco ke ni...kalau singgah jusco ni tak pernah nampak pun...anak saya pun suka main kat tpt mcm gini.

MaMa CyDa said...

zuwaidah:
kak zu bukan kat jusco lah kak. tapi kat ocean-pacific. jusco tuh jauh lah dr umah saya. pacific nih dekat jek ^_^

OMR (Oh My Rose) said...

kalau mama cyda nih sama2 lompat pun org x kata apa dh...sbb mamanya pun kiut miut jgk...hehehe

MaMa CyDa said...

OMR:
huhuhuh kiut dikalangan mak² budak maybe ... tp tidak dikalangan kanak² ^_^