Followers

Wednesday, June 8, 2011

Bersepahnyalah hai rumah ku ini .....

Saper setuju kalo dah ader anak nih, rumah tuh jangan haraplah nak tengok kemas sentiasa. Saper setuju bleh geng ngan Mama. Saper yang tak setuju tuh plak, nanti Mama nak mintak sket tips ek cemana korang leh handle rumah jadik tak bersepah ^_^


Mama anak baru jek 2 orang pun tapi kalo korang tengok, dia punya persekitaran cam ader 10 anak. Kalo sebelum nih Mama bising² jugaklah kalo si hero² main campak² barang pehtu tak reti nak kemas balik. Tapi Abah mesti sound Mama balik. Abah cakap "dorang tido nanti kita kemaslah sesama". Pikir² betul jugak. Lagik pun Mama pernah terbaca lam magazine, kita IbuBapa nih sepatutnya jangan halang anak² nak bermain. Biarkan mereka explore sendiri dan secara tak langsung boleh menguatkan otot dan motor pergerakan mereka. So skang nih, memang Mama bior jeklah dorang nak main. Kang dorang dah penat+tido, barulah Mama or Abah kemas mainan² dorang tuh.

Apapun, tak kesahlah umah kita bersepah ke atau pun tidak, sekurang²nya, balik keje tengok muka hero², terus hilang segala penat+masalah kerja. Betul tak??

7 comments :

aanie said...

sama la kita...sy baru anak sorang....rumah dh macam tongkang pecah....haha..

Amy Syaquena said...

amboi skanya dia main toy ye..

zuwaidah said...

tak tengok lagi rumah kak zu, baru ada syiqin ni sorang pun mcm kapal pecah, berkecah habih barang tak kemas....mcm nak buang semua toys yg ada

MaMa CyDa said...

aanie:
ha ... tuh baru sorang tuh. sok dapat geng lagik lah cemana gaknya kan hu3

MaMa CyDa said...

amy:
budak² mana yg tak suke main toys ... hehehehe

MaMa CyDa said...

zuwaidah:
kak zue, kalo akak saya plak, anak dia 3org semua lelaki. kalo dorg bergadoh rebut mainan jek, kompem akak sy akan buang mainan yg direbutkan tuh. hahahahah ....

Bono said...

sama².. rumah aku pon bersepah.. lagiklah.. hero aku ada 3.. hehe.. lantak ler situ.. dah namanya budak.. huhu..