Followers

Tuesday, June 21, 2011

Muka Legend, Hati Cute

Entry ni bukan Mama nak citer pasal Kumpulan JAMBU ek. Tapi Mama nak citer pasal Abang. Memang kena sangatlah tagline Jambu ngan Abang nih.

Kesnya, malam tadik masa tengok JUVANA, ader scene pasal buang bayi. Baby tuh plak lepas kena buang terus menangis. Abang? Automatik jugak dia berlari ke Abah, sambil menangis berjuraian airmata. Mama ngan Abah tercengang² lah terkejut naper tetiba Abang wat aksi spontan camtuh. Biler tanya dia kenapa? Terus dia jawab "Cian baby tuh ...". Alahaiiiii .... anak Mama yang sorang nih, rerupanya hati dia cepat tersentuhlah. Terus²lah Abah cakap Abang nih Muka Legend, Hati Cute.

Actually, Mama dah perasan dari minggu lepas lagik. Masa last episode Nora Elena, time scene Yvonne campak baby Seth Tan keluar dari kereta, Abang dah menjerit cakap kesian kat baby sambil mencebik² nak nangis. Bergenang airmata dia. Tapi Mama takdelah amik pusing sangat. Biler kejadian malam tadik, terus jek hati Mama pun rasa syahdu.

Sebab apa yek Mama pun tangkap syahdu sama? Sebab, tak sangka budak yang umur 2 tahun 9 bulan yang tak pernah belajo lagik kat sekolah, yang belum lagik kenal sepenuhnya erti kasih sayang, belas ehsan tapi dia dah dapat merasakan perasaan kasihan pada insan² yang terbiar. Mama jadik terfikir kenapa orang² yang dah sekolah, belajo tinggi² sekolah bertingkat² tapi takde sekelumit pun perasaan kasihan sampai sanggup buang anak sendiri? Kenapa yerrr??? Ehmmmm .... tepuk dada tanya selera!!

2 comments :

zuwaidah said...

alhamdulillah...sejuk waktu mengandungkan dia dulu yeeee...

MaMa CyDa said...

Zuwaidah:
Alhamdulillah kak ... memang sejuk ^_^