Followers

Wednesday, June 15, 2011

ICEROOM:: Halal ke?


Dah lama betul Mama mengidam nak makan eskrim kat sini. Lebih² kat Taipan Senawang pun dah ader dah. Baru jek dalam 2 minggu. So kekononnya lah semalam, lepas beli Susu hero² kat Manjaku, lalu jek Ice Room nih Mama terus ajak Abah singgah. Jengok punya jengok, macam Chinese jek semua pekerja dia. Tapi tak taulah sebab kitorang tengok tang dalam keta. Lebih musykil lagik, tetiba terkeluar plak soalan dari mulut Abah "Halal ke?". Teruslah kitorang tak jadik nak benti makan kat situh.

Petang nih, gigihlah Mama search kat internet carik maklumat pasal Ice Room nih. Menurut entri dari blog OnDScene nih, branch dekat Kota Damansara lah merupakan satu² nya owner dia Melayu iaitu Dato Razali Mohd Daud dan dijamin HALAL siap ader Surau lagik. Macammana pula dekat branch kat tempat lain macam PD, Nilai, Senawang dan lain² tuh yek? Bak kata opismate Mama, yang kat PD tuh memang ader tampal HALAL kat pintu masuk dia. Tapi biler Mama search dalam website dia kat sini ICERooM takde pulak cop HALAL. Wallahualam ..... 

Pada sesiapa yang pernah pergi sini, bleh kompemkan tak?

2 comments :

Ietams said...

tak penah try pon ice room ni.
belum sampai rasa nak try lagi.. hehehehe

MaMa CyDa said...

ietams:
eheheh akak kalo bab eskrim mmg laju jek. tp kalo halalnya diragui tuh yg jadik slow down sket ^_^