Followers

Thursday, March 31, 2011

♥ RuTiN PaGi MaMa ♥

Tetiap pagi, nak g keje berketuntanglah Mama sensorang menghandle hero2 Mama nih. Kalo umah tak bersepah pepagi nih memang tak sahlah. Mesti ader jeklah yg bersepah sana-sini. Kalo dulu Abang yg suka sepah2 kan barang. La nih Adik plak lah yang punyer turn ek.


Tengoklah tuh, si Adik punya kerja. Dia campak paper beg Mama ke bawah semata dia nak panjat atas box tuh. Time nih Mama tgh bersolek2 depan cermin. So Adik pun sibuk gak nak tengok cermin. Memula tuh tertinjit2 lah dia nak nengok muka dia kat cermin tuh. Bila agak2 macam tak sampai, tuh yg tetiba dia dapat akal nak panjat box yang memang elok jek Mama susun kat seblah kusi gobok meja solek nih. Nih baru dia campak barang2 jek. Tak tengok lagik kot dia punggah semua baju2 dia 2 beradik. Rasa macam nak tercabut jek jantung Mama tengok. Yelah ... dahlah nak lipat baju dorang tuh punyalah malas sebab kecik2 sgtkan. Sekali dia punggah keluar semua dari kabinet ..... aduyaiiiiii pinsan nak lipat balik!!

Mama dah siap bersolek + pakai tudung bagai, kenalah kemas balik barang sepah2 nih. Kot tak kang mau tercabut plak jantung Abah biler balik2 umah tgk bersepah cam kena serang garuda. Abang plak apa buat ek time Mama solek2 nih? Anak bujang sorang nih plak rutin pagi dia tak lain dan tak bukan .... ngadap Astro Ceria. Tak bergerak hokey ... dan semestinya kami kena keluar rumah tepat kul 8am iaitu lepas dia habis tengok citer kartun PAPAWA. Aduyaiiiii pandai demand dah Abang skang nih. Pernah Mama request nak keluar awal. Laju jek dia jawab, tengok papawa dulu lah Mama. Ehmmmm layankan jeklah ... Apapun kalo awal2 dulu Mama kelam kelibut pepg sensorang smpi time drive pun leh nangis, tp skang nih dah lali dah. Dah bleh sempat siap buat semuanya dalam 1 masa. Alhamdulillah .... Allah permudahkan kerja2 Mama.

4 comments :

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

biasalah budak² kan..anak sy pun sama..buat sepah dan tgk kartun..


jemputlah kalau sudi:
NUR ZUHAIRAH BATRISYIA

Mama Kembar 3 said...

buat semak pun still cute je muka hehe

MaMa CyDa said...

rina:
huhuhuh mmg punkan bdk2 kalo lagik kita kemas lagik disepahkannya ...

MaMa CyDa said...

MK3:
buat muke kiut sbb nak amik ati mama dia. takot mama marah lah tuh hu3