Followers

Wednesday, March 16, 2011

♥ aLHaMDuLiLLaH .... ♥

Suka jek Mama biler smlm CM umumkan organization structure yang baru. Sblm nih kan Mama pernah sakit ati ngan orang atasan tp dia dok floor bawah kami yg cakap kat Mama kejujuran tuh penting. Nak tau kena selak balik n3 nih KeJuJuRaN iTu PeNTiNG. Alkisahnya, orang itu telah diturunkan pangkat jadik Head bukan lagik Manager. Dan yang paling penting, Mama bukanlah berkerja dibawah "kuasa veto" dia tuh. Sebabnya post Mama n rerakan yang seangkatan diletakkan di bawah CM kitorg terus. Yeeeehaaaaa .... Padan muka minah tuh. Dah takleh nak buat jahat ngan Lecturer lagik. Lepas nih urusan akademik, satu pun dia takleh nak masuk campur. Ko dah takde hak hokeyyyy ....

Dalam suka ... ader jugaklah dukanya, yg mana HQ dah buat rules n regulation yg baru yg pada kami agak melampaulah ... especially tuk academic staff. Ada ke patut kami punya working hours kena tambah setgh jam means kami kena balik kul 6ptg. Kalo kelas malam pulak tuh, kena balik kul 9.45mlm. Lagik sakit ati, hari Sabtu kena kerja jugak!! Memang gilerlah dorang nih ... ingat yg kerja nih haiwan ker? Ehhh haiwan pun tau penat tau!!

Mama malas nak bising2, bukak lappy, apply jek keja lain. Kalo sblm nih rasa macam nak sehidup semati ngan kampeni nih tp skang tidak lagik. Tak tahan dah ngan management sini. Nama jek besar kampeni nih, sampai masuk iklan lam Buletin Utama bagai ... ooopppssss pepandailah korang teka. Kalo dah tau diamkan ajer ... tp increment or bonus tak pernah sesen pun dapat. 4 tahun keje sini, takde apa pun benefit tuk staff yg mama dapat.

Doakan Mama tuk dapat kerja di tempat yg lebih baik yeeee ..... Aminnnnn....

6 comments :

Ietams said...

amin,.
kite doakan kak dot dpt keje lagi best berganda² bestnya

MaMa CyDa said...

mekasih dik ... Amin!!

MAMA MIRZA said...

cam bleh agak jer sapa 'minah' tuh.. tapi sian nyer korang.. balik kol 6 tuh.. sabar ya.. aku doakan ko dot.. ikut jejak langkah kitorang..

MaMa CyDa said...

mamamirza:
eheheheh ko mesti tau punyelah ... well doakan jeklah yek aku cecepat terjun dr kapal nih ... dah sgt2 tak tahan dah skang nih ... cukuplah 4thn dok atas kapal nih ... sblm kapal nih karam baik aku terjun dulu :D

:: noremy bte rahmat :: said...

amin..

doakan yang terbaik..


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog ai..salam kenal!(^_^)

MaMa CyDa said...

noremy:
thanx dear ...

errr camner nak folo u nih? tak tgglkan link tuk mama :D