Followers

Wednesday, March 2, 2011

♥ MeNGHiRuP uDaRa YaNG TiDaK SiHaT ♥

Sebab apa Mama kata tak sihat? Ni semua kerja makhluk yg bernama Mr.Cat belaan jiran Mama. Apa lagik kalo bukan sebab Mr. Cat tuh 'membuang' kat umah Mama. Bukan sekali dua. Nih dah macam jadik toilet dorang plak dah umah Mama nih. 3 tahun lebih dok sini, nihlah perkara paling Mama tak gemar sekali. Mama bukanlah jenis yg tak suka Mr.Cat apatah lagik benci kat dia. Malahan Mama sangat2 suka dengan Mr.Cat. Masa dedulu pun Mama pernah bela Mr. Cat nih. Tapi bila benda2 camnih jadik, Mama jadik hilang sabar lah plak. Apatah lagik, umah yg Mama duduk nih, satu2nya kawasan yg still ada tanah+rumput. Kebanyakan jiran dah kasik simen habis dah halaman dorg. Dorang blehlah sbb rata2 jenjiran Mama kat sini mmg dorang beli rumah kat situ. Cam Mama nih plak hanyalah penyewa jek. Takkanlah memandai nak mintak demand kat tuan umah swuh simen halaman depan tuh kan. Sesilap tuan umah halau plak kitorg. Mana plak lah kitorg nak duduk nnt hu3

Okes ... berbalik pada citer Mr. Cat nih, pagi tadik masa nak hantar anak2 g Taska, bukak jek pintu umah .... perrrghhhhhhhh tu dia ..... dia punya aroma..... tak payah citerlah. Mama terus terpandang kat halaman depan, 3 longgok 'sisa buangan' mereka elok jek bersusun kat laluan masuk Myra. Laluan masuk Myra tuh plak, Abah dah buat cecantik siap letak karpet alaaaaa karpet lam keta yg dah tak pakai sbb nak senang parking Myra kat halaman seblah porch tuh. Kat situh plak dia bleh buat port. Dah tuh, kang ptg tak ke nak parking Myra kompem2 terlenyek itu 'sisa?? Hangin satu badan Mama pagi tadik. Then lepas jek hantar dorang, satu kejelah plak Mama nak membersihkannya. Dahlah Sabtu lepas mereka sesedap rasa jek membuang kat depan pintu umah kitorg. Belum reda kemarahan Mama tgk2 pagi nih dorang buat hal kat situh plak. Aduuuiiiii laaaaaaa ..... cemana nak buat ek. Nak marah Mr. Cat, dia bukan paham pun kan. Apa yg bleh Mama buat, bersabar jeklah .... 


Ingatnya hari Sabtu nih nak ajak Abah beli pagar dawai yg kecik tuh lah. Nak letak kat gate umah ngan keliling laman. Biar Mr. Cat tak leh nak masuk!!!!

9 comments :

ieda said...

uishhh x menahan bauu tuu .. dah lah 3 longgok .. dah kena kirai lagi lahh dikk huhuh

KatekateKite said...

kak dot, orang kata, bersihkan tempat die buang tuh, pastuh buh minyak tanah ke minyak ape ek, lupe,nanti die tamo buang kat situ lagi! tapi nurul tak penah buat(sbb x pnh kene), tapi penah baca derang kate berkesan!
-----------------------------------

Terbaru ! Terhegeh Hegeh Lah Korang Nih Kan?!

Ietams said...

adoii..
memang paham benar perasaan tu kak.
kite pun rasa geramm yang amat!
huh

Siti Haslinda Sadiken said...

cuba dot siram dgn klorox..dulu masa lin menyewa kt flat uda selalu gaks mr cat nie buat bijih betul2 dpn pintu..last2 lin siram dgn klorox..so far x dek la kes mcm tuh lg..

MaMa CyDa said...

ieda:
nak wat cemana kak .... redha jeklah hu3

KKK:
ha ... nnt akak try ek

ietams:
mmg geram sgt dik ... sabo jek nih ha ... hu3

SHS:
lin .... letak clorox ke? orait!! take note!! errr kat umah takde clorox. Jawabnya kena ajak Ajai p beli lah ptg kang hu3

faiznaimi said...

Salam Mama Cyda....

Jemput join contest kat sini :

http://faiznaimi270502.blogspot.com/2011/03/wedding-anniversary-contest.html

pRiNCe said...

"nice entry ..:) kawan2....jom join contest ni... kowang berpeluang menang rm1oo.. cubela."

AkmaFaizal said...

ooo.. letak clorox ek..nnt nk cuba gak. umah ni, dh bau taik kucing je bila masuk2. anak pun pandai komplen. nk wat cam ne, dh ayah derang yg nk bela. tukang cuci n buang taiknyee.. ibunye laa..

ari ni plak, berani betul p berak kat depan umah jiran. (mula2 baca td hingat umah mamacyda tadik. sib bukan..hehe )hangin jeh... tandas dh siap beli ngan pasir2 sekali tp tak dak plak dia berak kat situ. dapat se'babab' dua tiga lekuk tadi..bengang tul..

MaMa CyDa said...

faiznaimi:
thanx dear ... nnt mama join ek :D

prince:
thanx dear ...