Followers

Monday, March 28, 2011

♥ aBaNG YaNG RaJiN ♥

Alahaiii anak Mama yang sorang nih. Sejak2 dah beso nih kan, rajin betul nak menolong Mama. Actually tolongnya 5% jek, lagik 95% tuh dia buat main jek. Biasalah bebudak kan. Mama malas nak larang sebab makin dilarang kang makin menjadik2 mengamuknya. Baik bagi jek tp kenalah cakap kat dia tolong Mama buat keje. Barulah dia nampak hepi.

 Ha ... sapu bersih2 ye nak ... bawah kabinet tuh byk habuk tuh.... hu3
Mop ajaib dari Cosway ...

Dah hampir 4 tahun umah Mama nih memang tak guna penyapu. Mama guna  'mop ajaib' nih jek. Tapi kot karpet tuh mmg kena guna vakumlah kan. Bukan apa ... Mama nih jenis rambut gugur. So sehari tah brp helaian rambut yg bersepah kat atas lantai tuh. Tmbh lagik ader anak kecik. Takut jek dia masuk mulut. Satu lagik Mama nih alergic ngan habuk. Kalo kita sapu umah or vakum skali pun mesti habuk tuh berterbangan jugak kan. Atleast pakai nih takdelah terbang2 habuknya. Sebabnya mop tisu dia tuh mmg boleh memerangkap habuk. Kalo yg wet tuh plak dah mmg jadik cam mop biasa tuh jek. Murah pun murah. Biasanya Mama buat keje2 nih time anak2 dah tido. So kalo nak pakai vakum kan bising. Takut dorang terjaga pulak nnt. Tapi sejak si abang dah beso nih kan. Susahlah nak tgk dia tido siang. Tuh yg nak taknak mmg bagi kat dia take over keje2 Mama jek. Maklumlah ... anak dara takde kan. Harap2lah anak bujang nih nanti dah beso sok pun ringan tulang nak tolong Mama buat keje umah yerrr ... Jadik cam Abah ek sayang Mama ^_^

8 comments :

~ yus ~ said...

Wah! Senang lah mama lepas ni ya...

ieda said...

ha mop nie memang bagus .. ada jugak skrg nie dah mcm brand .. mudah sikit kerja kan .. tgk tuu abang punn dah mula rajin tolong2 nie :)

MaMa CyDa said...

ieda:
ooo ye ke kak ader brand lain? sy mmg setia kat cosway jek sbb murah huhuhuh

MaMa CyDa said...

yus:
kak ... senang sket jeklah .. sbb lepas tuh mama dia kena kemas balik hu3 sama jek ^_^

eB ezrin said...

eB mls mengemop... hik3... ngemas sgt2 rajin ;p

MaMa CyDa said...

eB:
Mama pun sama gak. Tuh yg skang nih redha jek kalo Abang nak tolong Mama hu3

BRO_MONDAY said...

mama cyda : wah...rajin nye!!! ai selalo vakum je...nak sapu malas, sebab habuk terbang²...mai waif pun rambut nye banyak gugur...so, memam 2 hari skali lah rasa nak vakum 1 umah...('',)

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

MaMa CyDa said...

bromonday:
nih kalo rajin haruslah mama guna vakum. sbb malaslah mama guna mop ajaib nih jek. cepat jek siapnya hu3