Followers

Friday, March 25, 2011

♥ PeNGaLaMaN BaRu ♥

Salam oulls. Baru hari nih Mama dapat nak update kisah kami pergi ambush sekolah2 yg terpilih semata nak promote kolej kami nih. Team mama alaaa 2org jek, tuh pun nak kecoh hahahaha kena pergi ke Sek. Men Teknik Tunku Jaafar x-school abah nih. Mama awal2 mmg tak setuju nak senaraikan sekolah nih sbbnya sekolah nih sekolah budak2 pandai. Takde maknanya dia nak pandang kolej2 swasta nih. Tapi tah saper tah yg memandai sgt swuh pergi jugak. Taulah Mama bukan org sini tp dah Mama kawen ngan orang sini, tambah lagik Abah pernah sekolah kat situh. So mmg dah taulah tahap pelajar2 dia cemana kan. Takpelah ... atas arahan kan ... kitorg pergi jeklah. Sampai jek tgk2 penuh dgn kereta2 parents dorg yg sesama nak amik result ngan anak2 dorang. Kata budak2 pandai, off course lah mak ayah nak ikut skali. So Mama decide tgglkan dulu sekolah nih, pergi sekolah seblah dia iaitu Sek. Teknik Ampangan. Haaaa smpi 2 sekolah teknik kat Seremban nih kan. Hu3 actually Teknik Ampangan nih asalnya adalah sekolah Vokay. Kan ke dah kena tukar nama jadik Teknik, so jadiknya ader 2 lah. Sek Teknik Ampangan nih, kitorg takde inform pun nak datang bukak booth so kiranya main aci redah jek. Alhamdulillah ... layanan yg diberikan oleh kaunselor dorg mmg TERBAIK. Siap tolong promote kolej kitorg skali tuk student2 dorg yg dtg amik result tuh. So dah memudahkan kerja2 kami. Mekasihlah ye Cikgu :D terharu kami berdua rasanya ngan layanan cikgu tuh.

Dah sejam dok kat sek nih so Mama n partner packing2 barang, tutup kedai rancang pegi ke Sek. Teknik Tunku Jaafar plak. Guess what? Layanan? ala2 jek. Agak berlagak lah jugak staff2 kat sana tuh. Paling tak tahan kami takleh bukak booth just leh drop by brochure jek. Padahal dah inform bgtau nak bukak booth. Tp dorg claim plak kata takde dpt apa2 info pun dr pihak kami. Ehhhmmm takpelah .. malas nak salahkan sesapa plus hari tgh panas terik .. kami pun panas hati. Letak brochure terus blahhhhh ... yg bagi layanan tiptop pun makcik guard dorg jek.  Siaplah Abah .... tak pasal dia plak yg kena bambu ngan Mama gara2 dpt layanan yg tak seberapa dr x-school dia hahahhahaha

Apapun nih mmg pengalaman pertama Mama buat kerja2 marketing nih. Serius takde bakat. Kalo tak kerana cikgu kaunselor yg best tuh tolong promote skali, maunya Mama tgk Nurul, Nurul tgk Mama smpi kesudah hahahhahaa

Jom kita layan picca yg sempat Mama snap .... tarrrraaaaaa ....

 Nih gambo student yg dpt result SPM tgh isik borang Cosmopoint ... Gambo bawah tuh gambo kitorg menyebok kat booth team lain kat Sek. Pendeta Zaaba, Paroi Jaya.
 Nih plak, teammate Mama ciknurulkatekatekite. Sampai luka jari semata nak edar brochure hahahaha cianlah minah yg sorang nih. Tapi dialah yg paling berusaha keras carik customer tau ... Mama duduk jaga henbeg kitorg jek wahahahah
 Dah penat kerja .... kita g makan plak ek ... Mana lagik kalo tak kat Mc D. lalalalallalla ....
Mamat nih xopismate kitorg. Dak marketing dulu nih. Mama terjumpa dia tgh sesama edar brochure kat Sek. Pendeta Zaaba. Pelagik .... angkut skali ajak g lunch sesama. 

Memang seronok sekali sekala buat kerja luar nih kan. Nak2 bila buat time opis hour. Bukan senang tuh kami2 nih nak keluar. Selalu dok terperap jek dlm opis tuh ... tepu kepala otak ... hahahahah

3 comments :

Diyana said...

boleh mama cyda ;). asalkan bertudung . kalau menang hadiah utama,utk yg kanak2 boleh hadiakan pd anak sedara ..:)

MaMa CyDa said...

orait ... nnt mama join yek ...

KatekateKite said...

ahaaa... tengkiuk kak dot! =D