Followers

Monday, March 21, 2011

♥ aRRRGGgHHHhhh ... MaNa NaK PaRKiNG Nie???? ♥

Pepagi lagi dah bikin Mama panas hati!! Sebab apa? Sebab 3-4 kali kena pusing2 carik parking kosong kat area opis nih. Macam biasalah Mama sampai opis kul 8.35am. Selalu tuh time2 mcm nih, depan opis nihlah Mama akan parking. Bebetul kat depan pintu opis nih tau. Sebabnya mmg kosong+lengang. Tp pagi nih??? Giler kentang ..... parking penuh smpikan kat seberang2 jalan besar sana pun takde kosong tau. Kesnya .... hari nih first day Bank Rakyat sebelah nih beroperasi. Jadiknya yg memenuhkan parking kat sini adalah staff2 dorang. Taulah dorang masuk keje awal, kami nih masuk keje kul 9am. Susahlah kami nih nak parking. Dahlah tmpt parking kat Seremban nih sgt2 lah terhadnya. Kalau macam nih lah hari2 smpi bebila pun, jawabnya bukan ajer staff2 opis Mama n peniaga2 kat kedai sederet nih jek yg tak dpt parking. Malahan customer dorang pun takleh nak parking. Dah staff dorg kongker habis tmpt parking nih. Yg herannya, jalan blakang n depan opis Mama nih ader jugak bank. Kat penghujung jalan opis nih pun ader gak. RHB ader, HSBC ngan Public Bank. Tapi rasanya staff dorang takdelah smpi nak kongker paking pun. Elok jek tgk pepg tuh area 3-3 bank nih kosong jek tmpt parkingnya .... Ehmmmm harap2lah pihak berkenaan leh consider perkara nih. Staff kami nih yg bwk keta pun brp kerat jek tak smpi 10 org pun kalo nak banding ngan staff dorg yg kompem berpuluh2 staff yg ader. Harapnya lah tuk hari nih jek sbb nmpk gaya cam ader event tuk Launching jek tuh. Paling terkejut, uncle guard opis Mama nih ckp pukul 7.20am tadik dorg dah start ader dah. Maybe lah sbb sebok prepare nak launch tmpt baru. Harap2lah ... kot tak ... Mama tak taulah nak paking mana dah kot camnih. Sesilap Mama kuar umah kul 7 nnt kang semata nak berebut parking. Kul 7 kuar umah 7.10 dah smpi opis. Opis pun tak bukak lagik ... hahahahhhaha parahhhh parahhhh ...

2 comments :

Zura said...

sy xsuke kalau nk mencari parking...sbb sy nie terhegeh2 nk dpt parking..hehe

MAMA MIRZA said...

sabar².. alhamdulillah tak merasainya.. rasa bertuah plak biler ada tmt park sendiri.. aku doakan ko ya...