Followers

Thursday, December 16, 2010

KeJuJuRaN iTu PeNTiNG!!

Semalam ader plak org bercakap pasal kejujuran dengan mama. Orang tuh kata mama tak jujur dalam membuat claim. Memang mama akui mama tak jujur even org lain pon tak jujur gak tp maybe tak semua dlm nak buat claim lebih2 lagik kes mama nih, mama claim medical anak atas nama mama. Peliknya baru bulan lepas mama claim lepas plak. Takde pun HQ nak bising2. Masalahnya ... "mangkuk ayun" tu jujur sangat ke dalam kerja2 harian dia selama nih?  Sorry beb!! Awak tuh lagiklah tak jujur. Waktu kerja pukul 9am, tp awak kul 9.30 baru masuk. Jujur sangatlah macam tuh? Company nih pon bukan company awak. Awak tuh pun makan gaji jugak sama cam kami2 yg lain nih. Tapi awak tuh mmg pandai mengipas org2 yg tertentu. Ok fine ... nak sgt mama buat jujur dalam pekerjaan lepas nih? Tunggulah time M** datang checking. Habis semua kejujuran akan mama keluarkan ... Mama serius nih ... Dah tak tahan sgt dah dok sini lelama. Makin hari makin kena pijak. Time mangkuk ayun nih cuti 2bln harituh elok jek smooth perjalanan kerja kat sini. Baru jek tak smpi 2mggu dia masuk balik terus huruhara dah opis nih dibuatnya. 
Moga ALLAH balas atas setiap perbuatan dia. AMIN!!!! 
Oooppsss .. dia bukan Islamlah!!

8 comments :

Cik Jue said...

eeee...bercerita pasal kejujuran tapi diri sendiri tak jujur...pantang betul cik jue kalauorg yang tegur tue buat bende yang sama gak..

Mama Zara said...

hurm..saya pon slalu claim medical anak atas nama sendiri. nak buat macamana kan kampeni kejam tak mo cover belanja medical anak. dah la gaji ciput je. so, kampeni tindas kita, kita tindas kampeni balik. lagipon tak luak reta dorang stakat claim x smpai 50 hengget tu :(

Amy Syaquena said...

As'salam..

manusia memang macam tue kesalahan orang nampak tapi kesalahan diri sendiri di sembunyikan... nampak sangat dengki geram betul kalau berdepan dengan orang macam tue..

azza said...

well kak dot...bese lah tue..
nti tau lah dia..
bile kite btl2 jujur..bile M** tu dtg kan...hah..mse tu jgn nk argue plak kan..
dia gak yg ajar kite..."kejujuran"

Cyda Acme said...

tengs kengkwn ... kesian kita nihkan ... nasib dirilah dpt keje kat kampeni yg cekik darah hu3

Mama Zara said...

cyda, kampeni cekik darah kita, kita cekik dorang balik..ahaha

Entry terbaru: Mode Sedih

~~@lyci@~~ said...

uihh, marah betul ko dot.. sabar2..

tag ko join contest...

http://alycia-dan-contest.blogspot.com/

Cyda Acme said...

mamazara:
ehhh macam sama jek situasi kita nih? adakah kita berkerja dlm 1 kampeni? hahahahah juzz joking

alycia:
thanx ... will join later yek