Followers

Friday, December 3, 2010

JaNGaN MaLaS iRoN BaJu SuaMi ...


Terpanggil rasanya mama nak wat komen lanjutan tuk n3 dari Mommy Icha nih ...
Nielah salah satu rutin mingguan mama. Walaupun kekadang abah TERPAKSA gak iron baju sendiri tp mama seboleh2nya mmg nak make sure baju2 keje abah mama yg iron. Yelah ... saper yg taknak tgk suami dia segak bergaya. Tambah lagik plak baju yg si suami pakai nmpk licin n berbau harum ... fuhhh tak kesahlah kot takde pon bdk2 opis abah yg puji. Tp mama rasa sgt2 puashati kalo tgk abah berpakaian kemas cenggitu. Rasa tergoda plak huhuhuhuhuhu dah mula mengarutlah mama nih
Actually mama ms kekecik dulu tak pernahnyalah nak amik tau bab2 mengiron kemeja nih. But thanx to my beloved Mak. Sbb ms kekecik lagik mak dah bebel2 marah swuh blajo iron kemeja. Selalunya mama kena iron kemeja sekolah adik bongsu mamalah.So dari situh mak tunjukkanlah step2 cemana nak mengiron baju. Sampailah ke harinih mama ingat dan boleh buat dgn cepat dan pantas. Tapi baru hari ni mama tau yg step mak ajar tuh salah pulak kalo nak dibandingkan ngan step yg dikeluarkan dalam mag Men's Health (spt yg ditunjukkan dlm n3 mommy Icha)
Cemana stepnya? meh sini mama kopi teh dr blog mommy icha yek ...

Tips iron kemeja hubby dengan express:-
  1. Iron kolar kemeja luar dan dalam
  2. Iron lengan dan area cuffling
  3. Iron bahagian depan baju bahagian lubang butang
  4. Iron bahagian depan baju bahagian ada butang
  5. Iron belakang baju (kat sini memang senang kedut, so iron last sekali)
Kalo ikut step mamalah ... mama buat yg 1 kemudian 5, 3, 4 dan last skali 2. Hahahahah takpelah dah bertahun2 guna step nih. Kalo nak tukar tuh rasa janggal plak. Nway thanx to mommy icha (byk tul mama mention nama dia nih ... promote lebih nih :D) sebab sudi kongsi tips nih kat semua

Pesanan mama ... rajin2lah iron baju suami yek....


5 comments :

echa said...

saya pun sama gak...pakai belasah jer kalu iron baju..heheheheh.thanks ya..good tips

Mommy Icha said...

hehe.. tq le dok mentioned nama kiter. tapi memang seronok kan dapat iron baju hubby?

tips tu kiter dpt kat mags, memang ada rational kenapa dia ajar steps tu sebenarnya. tak ingat lak nape. :)

thx tauu..

Cyda Acme said...

echa:
takpe .. usaha tangga kejayaan. sesama kita praktikkan pasnih :D

mommy icha:
mmg bestkan dpt iron sndri .. puashati .. :D

BUNGA said...

saya 'terselamat' dr aktiviti meng'iron' baju suami sejak dtg UK ni.. sebab.. org x nmpk pun baju dlm.. kitorg pki jaket klu nk keluar.. hehe..

Cyda Acme said...

bunga:
alaaaa bestnya kot cenggitu. bile nak balik mesia? jgn lupe bwk ole2 yek :D