Followers

Monday, December 13, 2010

eN. WGD KeNa iNSPeCTioN JPJ!!

Aduyaiiiii .....
Last Saturday, lepas balik keje, transit jap kat umah MIL. Masuk jek bilik terus terpandang surat BERDAFTAR atas nama abah. Belek punya belek skali tuh nmpk lak logo nih ... 

 erkkk ... surat dari JPJ lah ... terus bagi kat abah. Dalam hati dah ketar dah nih. Sbbnya WGD nih mama yg selalu bwk. Apalah plak lagik yg mama buat salah nih ... :( Dapat jek kat abah, muka dia dah berubah kelat dah. Risau tul mama. Tggu jap dia baca, then pastu dia gtau kat mama, kena g inspection JPJ sbb cermin gelap. Haiiiyaaaaa .... sula kena loorrrr ... hu3


 Yang peliknya nih, kalo tgk pada surat tuhlah kan, tarikh tuh mmg betul mama yg drive WGD n kalo tgk waktu dia plak, time tuh WGD nih tgh elok jek paking kat depan opis kat nama jln yg tertulis tuh. Pelik sebab skang nih mmg dorg dah bleh nak saman or keluarkan surat tanpa face to face ngan driver ke? Law baru ke nih? Kot camtuh lah mmg pasnih kena berhati2lah. Sebabnya kawan abah pon pernah kena surat camnih. Lagik bestnya member tuh pakai kancil turbo. Aderlah kuar asap putih sbb valve seal bocor (cam kes ADR dulu lah nih hu3) tau2 jek smpi surat  kat umah JPJ claim tulis kesalahannya sbb tidak menjaga enjin. Sungguh prihatin betul JPJ nih kan .... :D

Bebalik pada kes mama plak. Memang salah kitorg pun sbb pakai cermin gelap. Tgklah kat gambo tuh. Mmg obvious lah sbb cermin depan tak tuko pon. Actually tak tinted pon tp abah saje gatal p tuko cermin gelap ori Jepun. Tapi WGD nih keta local. Bodipat ngan enjin jek ori Jepun. So kalo bwk g JPJ nak kata WGD asal dr sana pon tak lepas jugak. Sudahnya kenalah ganti cermin asal balik. Hahahahah tak masal jek kan .... 
So pada kengkwn yg lain, kot ader kes cam mama nih, beware lah yek ... skang nih dorg takde face to face dah. Main surat smpi umah jek terus. Kalo diabaikan surat tuh plak leh kena denda rm5k n penjara setahun ... sabo jeklah

2 comments :

Amy Syaquena said...

As'salam..

baru berhajat nak pakai cermin gelap bile baca sini terus kuburkan hasrat itu hu3...

Cyda Acme said...

amy:
hu3 kuburkan jeklah dulu wat sementara waktu. tggu dah reda operasi dorg nih baru kita pakat reramai tuko balik cermin gelap. ok tak idea nih? :D