Followers

Wednesday, December 29, 2010

♥ KiSaH MaMa Di PaGi HaRi ♥

Sebelum tuh jom layan picca jap ...
|
|
|
|
|
V

Nilah akibatnya kalo time org lain tgh nyenyak tido tapi si tecik nih dok berjaga smpi pagi. Sudahnya terlentok tido lam keta ms OTW mama nak hantar g school. Cian dia .... hu3

Picca atas tuh cerita pg semalam. Cerita pagi nih plak, Si adik dah merangkak keluar dr seat tuh (even dah pakaikan dia seatbelt ye). Berderau jantung mama bila sekali toleh tgk dia dok diam dlm seat tuh. Toleh skali lagik tgk2 dia dah berdiri kat tgh2 arm rest console box kat seat blakang smbl tergelak2 suka. Time tuh baru jek masuk hiway LEKAS. Time tuh jugak mama naik heran naperlah byk sgt lori n kereta ikot hiway nih. Selalu tuh keta mama seketul jek yg bergerak kat atas hiway LEKAS nih. Punyalah gelabah sbb adik br 8bln. Berdiri mmg lah dah tegap tp berdiri dlm kereta manalah dia bleh nak stabil sgt badannya tuh. Terus suruh si abang pindah ke seat blakang tolong pegangkan adik takot dia jatuh. Mama plak melilau carik simpang ke Taman2 perumahan dlm kepala dah pk mmg kena benti tepi masukkan adik dalam seat tuh semula. Aduyaiiii ... anak mama yg sorg nih mmg selalu bikin jantung mama terbenti. Si abangnya dulu tak reti pon nak merangkak keluar buat aksi2 stunt yg mendebarkan ms umur sebaya ngan adik nih. Sabarlah wahai mama .... 

** mama yg tgh risau takot2 balik ptg kang dia buat hal camnih lagik ... aduyaaaiiii ...

7 comments :

~ yus ~ said...

Dia pandai bukak seat belt car seat tu ker? Bahaya juga ni kan, boleh pulak merangkak keluar..huhu

Amy Syaquena said...

uish bahaya nya pasni kena lebih hati2 nie.. minta abag pantaukan dia semasa awak drive bahya ow..

Cyda Acme said...

yus:
bkn pandai bukak tp dia leh menyusup keluar dr itu seatbelt

amy:
hu3 nak minta si abg pantaukan pon abg dia br umo 2thn 3bln. Takat swuh pegang tuh bleh arrr tp kejap jeklah.lepas tuh dia boring dia g lepuk kan jek kepala si adik ... ehmmmm

Cik Jue said...

ganas tue adik siap boleh keluar lagi dari car seat..

Mama Zara said...

Aniq Zaquan-baru nak masuk 5 bulan pon dah pandai nak menggelungsur turun dari car seat...bahaya...sebbaik taska dekat je

MummyEcha said...

bahaya tu.......takut bila kita kalut ngan dia...streng kete kemana2 peginye...

MAMA MIRZA said...

huhu.. mmg berderau darah kalau camnih.. tu ler dot... layankan lah kerenah bebudak tuh dengan sabar (ingatkan diri sendiri skalik nih)..