Followers

Friday, December 10, 2010

2036??

Apa yang 2036 nih?? Actually last Monday mama n abah gigih mendaftarkan diri kat Tabung Haji tuk pergi ke Tanah Suci Makkah, Insya-Allah sekiranya umur kami panjang ... Jadiknya, nama kami berdua dah didaftarkan pada tahun 2036 bermakna time tuh umur mama dah 57 tahun. Harap2nya lah panjang umur ... dapatlah merasa jejakkan kaki kat sana. Niat di hati nih dah lama teringin beno nak ke sana. Tapi apakan daya .. pulus belum mencukupi :D TokMak n TokBah pun dah bising2 swuh daftar. So alang2 hari Senin lepas tuh masukkan duit raya budak2 nih lam akaun Tabung Haji, kitorg pun mendaftarlah sekali. Bukannya susah pun. Just bawak jek buku tabung haji tuh then make sure dlm akaun kena ader minimum RM1500 so otometik dah layak tuk mendaftar. TokMak kata daftar jek tuk tempah nama, lepas tuh pelan2 lah simpan duit. Takkanlah dalam masa 26tahun nih tak cukup nak simpan kan?? So kengkwn apa lagik? Jomlah cecepat daftar yee ...



4 comments :

~ yus ~ said...

Akaun saya di tabung haji dah cukup untuk buat pendaftaran, tapi belum sempat lagi nak daftar? 2036?? Lama tu? Tapi ayah saya kata, kalau ada rezeki lebih, boleh cepat, guna package express dari tabung haji. Atau, kalau ada yang tak dapat pergi bila nama dah naik, mungkin nama kita boleh naik juga...

Tahniah sebab dah mendaftar!

Cyda Acme said...

yus:
yup .. that's why kita kena daftar dulu nama kita. kira tempah awal2 lah. so apa2 hal nnt dorg akan dulukan nama2 yg dah daftar nih ... selamat mendaftar yek :D

Amy Syaquena said...

As'salam..


baru tahu nie pasni leh la mendaftar...

Cyda Acme said...

amy:
ha .. sila2lah daftar cepat yek :D