Followers

Thursday, January 13, 2011

♥ KoMPLeKS MaHKaMaH SeReMBaN ♥

Tadik tgh hari lepas lunch Mama gie sini jap. Gie temankan opismate Mama tuk dgr kes perbicaraan Arwah Kakak beliau. Maybelah kot korg ingat lagik pasal kes pembunuhan Ustazah J-Qaf dan anak lelaki dia kat Port Dickson masa bulan Ramadhan tahun lepas. Ustazah tuh adalah kakak pada opismate Mama. Actually ms Berita mlm tuh keluar pasal kes nih, kitorg satu office waktu paginya tuh mmg awal2 dah tau. Speechless ... kalo selama ni Mama baca surat khabar pasal kes2 seumpama nih tp kali nih mmg tak sangka benda nih terjadik pada teman rapat Mama. Kami kat sini mmg sgt2 terasa betapa kejamnya manusia tuh smpikan sanggup buat pekerjaan terkutuk tuh kan. 
So hari nih Mama sajelah nak temankan kawan Mama nih sbbnya hari nih, wakil dari family dia semuanya dah balik Kelantan. Excited nih sbb pes taim Mama nak merasa dok dlm court smbl dgr perbicaraan. Tup2 perbicaraan dibatalkan plak atas sebab lawyer tak dpt hadir. Aisey ... melepaslah Mama nak merasa dok dalam tuh hahahahah. So layan amik gambo jeklah yg dapat .....

Pemandangan dr luar Mahkamah yg terletak di Seremban 2. Takleh paking kat dalam so kena paking kat seberang jalan .... Nak balik tadik hujan turun kemain lebat....

 Antara saksi2 yg hadir. Yg tudung kuning tuhlah opismate Mama. Yg tudung hijau tuh plak x-opismate kitorg. Dia keje kat situh so sempatlah bertemu muka jap.

Kat sinilah sepatutnya perbicaraan dijalankan. Actually Mama ader snap gambo kat dlm tuh tp tak brani nak revealed lah. Sebabnya kitorg snap curi2 dr luar pintu tuh :D

Ok lah .. Mama takleh komen panjang2 sbb kes nih pun tgh dibicarakan. Kang tak pepasal ader plak yg menyaman Mama nih kang ...Apapun keputusannya biarlah Mahkamah yang tentukan. Dan semoga Allah cucuri rahmat ke atas Arwah dan tempatkannya di kalangan para solihin ... Al-Fatihah

4 comments :

BRO_MONDAY said...

salam mama cyda,

salam takziah buat kawan mama tu...
ai pun penah gi mahkamah ni awal tahun lepas, gi bicara kes arwah adek ai yam kena langgar ngan trelar di Lukut,PD...kes under sana, tu pasal kena bicara kat sana...
mahkamah nye lawa kan? ala-ala minang bumbum nye pastu pakim kena jalan jauh lintas jalan...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "*-* HuJaN oH HuJaN *-*"
2. New Entry "@ ReVoLuSi RaMBuT @"

Mama Zara said...

almost one year dah kan...tp masih lum ada keputusan :(

harap2 pembunuh tu kena hukuman yg setimpal.

~ yus ~ said...

Mama CyDa...

Anda di tag untuk join contest ini..

Sila lihat ye..:)

http://maz-naz.blogspot.com/2011/01/happy-baby-contest.html

de' BrandedHouse said...

SALE pakaian kanak-kanak. DISCOUNT sehingga 50 % hanya di kedai kami di Plaza Ampangan,S'ban. SALE sehingga 28 Feb shj!!