Followers

Wednesday, January 5, 2011

♥ RoN97 NaiK LaGiK!! ♥

Aduiii laaaa .... Naik lagik! Dah jadik RM2.40 seliter. Gilerlah ... asik naik jek nih. Gaji Mama gak yg tak naik2. Mesti ramai yg kata tukolah pakai Ron95 pulak. Bukan taknak pakai tapi .....
MissMyra: Walaupun kecik jek tp enjin dia lain drpd yg lain. Kalo pakai 95 boleh tp performance tak brp lah. Lagipun Myra nih Abah yg selalu pakai walaupun Mama yg punya hu3
En.Blek: Yang nih plak oldschool nya keta hu3 tahun 1989 okay. Then kat fuel tank tuh siap ader tulis 97++ octane. Ha ... maksudnya mmg kena isik 97 ke atas jeklah. Tapinya dah lebih 5bulan tersadai tak gerak2 lepas kes head bocor dulu tuh. Cian Blek.
En.Hundah: Yang nih Abah yg paksa suruh Mama isik 97. Hundah nih Abahnya tp Mama yg pakai. Ikutkan jeklah kata Abah ... hu3
Semuanya lah nak naik harga. Camnih Mama kena berusaha lebih tuk carik keje lain nih. Kot dok kat sini mmg tak cukuplah nak byr segala hutang perbelanjaan harian ...

p/s Ada dgr2 orang kata eksiden skang nih yg byk sgt kes terbakar disebabkan penggunaan Ron95. Yeke??

No comments :