Followers

Saturday, January 22, 2011

♥ BeRMuLaLaH ..... ♥

Salam olls ....
Next week Mama dah start bizi balik yerrr ... Sebabnya semester baru dah mula. So maknanya terpaksalah kurangkan sikit aktiviti berblog nampaknya. Whatever pon Mama try jugak updated atleast sekali or dua kali sehari. Semester baru nih jugak Mama dah start mengajar tuk kelas part time malam semula. Adussss rasa sgt tak suka nak ngajo kelas malam. Bukan tak suka ngan student2 nya tapi Mama tak suka kena balik memalam kul 9.30. Tambahan lagik plak skang nih anak dah 2. Yg kecik tuh plak dah terbiasa selama 9bulan nih bila Mama balik keje jek mestilah dia bergayut jeklah kat Mama. Cemanalah lepas nih Adik tuh kan. Cian dia .. mesti dia tercari2 Mama kat mana. Dahlah seminggu 2x lak tuh kena keje malam. Tapi yg seronoknya takyah lah keje hari Sabtu. Lagipun kredit hours Mama dah terlebih2 sgt dah nih. Sepatutnya seseorang lecturer tuh leh ngajo max 24credit hours jek tp Mama dah jadik smpi 29 credit hours. Semuanya sebab dah kena tambah sejam bagi setiap subjek. Giler betul nak kena ngajo 4jam straight ... Perggghhhh apalah yg Mama nak bebelkan tuh nnt. Sudahnya Mama ajak dorg berborak2 jeklah nnt hahahahahha
Satu perkara yg Mama risau sgt2 lagik bila time Mama kelas malam jek so otometik Abah kena amik bdk2 nih then Abah lah kena jaga smpi Mama balik. Bleh ke Abah tuh ek? Ehhhmmm lagik masalah kalo time Abah kena g kursus ke .. or kena g audit ker ... sapelah nak amik dorg balik ptg nnt ek? Jawabnya lepas Mama balik keje kul 10mlm tulah baru Mama amik dorg. Kesiannya dorang ..... 
Perkara yg macam nihlah yg lagik buat Mama tak lelap tido malam. Asik pk jek pasal anak2. Kalaulah Mama dapat keje lain yg tak yah kena keje smpi malam. Alangkah bagusnya!!!!! Tapi ..... belum rezeki lagik lah .... Huwaaaaaaaaaaaaa!!!!!

2 comments :

UmmiQusyairi said...

salam,
Akak, akak pensyarah kat U mane yek?

Cyda Acme said...

ummi:
bukan kat U lah dear ... takat kolej swasta jek kat Seremban :D
Lum layak lagik nak jadik lect kat U