Followers

Wednesday, February 2, 2011

♥ BaNJiR oH BaNJiR ♥

*picca taken from google*

Esok Mama akan pulang ke tanah tumpah darahku. Tapi skang nih tgh hangat plak berita pasal banjir2 kat selatan tanahair. Walaupun kampung halaman Mama kat tgh bandar Batu Pahat tuh yg mana jarang lah nak kena bah yg besar nih, tapi paling risau laluan nak ke BP tuhlah. Almaklumlah, manalah ader exit hiway terus2 smpi kat BP. Koman2 kena gak lalu YongPeng or Tangkak or Pagoh or Air Hitam. Mama lak mmg biasa ikot exit Tangkak or Pagoh. Kot dedulu selalu ikot Tangkak lah tp semenjak Raya tahun lepas Mama ajak Abah ikot exit Pagoh rerupanya ikot sini lagik dekat n cepat teruslah smpi la nih kitorg akan ikot Pagoh jek. Tapi kawasan Pagoh nih leh tahan jugaklah kalo time banjir2 besar nih. Harapnya dah surut. Mama setiap hari akan check kat website krjn Johor tuk check update news jalan2 mana yg dorg tutup. So far jalan2 yg akan Mama lalui tak terlibat pun. 
Tetiba teringat masa banjir tahun 2006/2007 cam gambo kat atas tuh. Fuhhhh rasanya tuhlah banjir yg paling teruk seumur hidup Mama. Kalau ikotkan mmglah kampung halaman Mama tak tenggelam dek banjir kot tenggelam sah2lah satu BP habis tenggelam. Tapi banjir tuh berlaku masa akhir thn 2006 dan bulan Feb2007 tuh Mama akan melangsungkan perkahwinan. Perghhhhh mmg suspen. Bayangkanlah ... tiap kali balik BP tgk kirikanan umah penuh naik dek air. Time tu berdoa sgt2 jgnlah masa hari bersejarah Mama banjir makin teruk. Cemanalah pengantin lelaki nak datang ke Johor nanti hu3 Alhamdulillah akhir Januari banjir pun dah surut. Lega rasa hati .... hu3
Ehmmm bercerita pasal banjir dan bulan Februari, sedar tak sedar nih dah masuk bulan Feb dah pun. Lagik 16 hari Mama akan sambut Anniversary yg ke 4 dan secara langsung GA Mama pun akan berakhir 16 hari lagik so sape yg lum join tuh cepat2 join yek Hu3 sempat lagik Mama nak promote. Insya-Allah mggu depan Mama akan upload gambo2 hadiah tuk GA nih. Mesti ramai yg tertanya selalunya GA or Contest org akan buat tamat pada waktu tgh malam. Tapi Mama buat tamat waktu pagi. Sebab apa? sebab 18Feb2007 tepat kul 9pg tuhlah Mama selamat diijabkabulkan ... saja nak buat waktu lain drpd yg lain. 
Oklah ... n3 nih panjang lebar nmpknya sbb Mama akan balik BP esok smpilah hari Sabtu or mungkin Ahad errr rasanya tak kot sbb takot jem nak balik Seremban nnt. So jawabnya berhabuklah sket lagik umah Mama nih ehehhehehe ok ... jumpa lagik di minggu depan di lain n3 ... chaaooowwwww ....

No comments :