Followers

Tuesday, February 8, 2011

♥ CeRiTa BaNJiR LaGi ♥

Nih Mama nak jamukan korang sumer ngan gambo2 banjir kat area Pagoh yg sempat Mama snap masa balik BP last week. Nihlah laluan biasa kami bile kala kami balik ke kampung halaman. Bajet2 lalu sini banjir dah surut memandangkan hujan pun dah benti. Rerupanya tak surut lagik. So Mama balik ke BP hari Khamis lepas. Keluar tol Pagoh smpi jek kat area kawasan kampung tgk rumah2 dorang dah naik dek air. Cumanya air tak melimpah kat jalanraya lah .... So time nih mmg kami rasa selamatlah kami nak lalu jalan nih.
Siap ada bot askar bagai lagik. Apa yg Mama nampak kat area belah dalam kampung tuh mmg tenggelam habislah. Tuh pasallah ader bot nih sempat lagik Abah smbl drive smbl snap gambo hu3

Sabtu petang dalam kul 6.30 kami bertolak balik ke Seremban. Dengan penuh konpiden nya kitorg kata banjir kat area Pagoh nih dah surut. So skali lagiklah kitorg lalu sini tuk masuk tol Pagoh. Sekali tuh ..... haaaaa amik ko ... Bukan makin surut, tapi makin melimpah ruah .... 
 

Akibatnya .... kitorg kenalah meredah banjir. Nasib baik takdelah tinggi mana. Tapi bleh tahan gaklah cuma terpercik kat gearbox jek. Last berita malam tadik, Alhamdulillah banjir di beberapa tempat dah makin surut. Harapnya akan surut lebih cepat lagik.

2 comments :

Izzatul Iman said...

wah...banjer...

Alhamdulillah tak tinggi time balik tu...huhu...

~ yus ~ said...

Alhamdulillah, kwsn rumah yus tak banjir...