Followers

Tuesday, February 22, 2011

♥ aDa aPa DeNGaN RM1JuTa??? ♥

Fuhhhh ..... KALAU lah Mama ada RM1Juta ..... Apa nak buat ek??

1) Bayar hutang MARA yg bakinya ada lagik RM5,143.90 

2) Bayar hutang kad kredit yg amaunnya ... takyahlah gtau ... "sikit" sgt hu3

3) Tukar keta baru! Tak dapat Caldina, Wish pun jadiklah ... ngehngehngeh  

 *credit to mr. google
AdikSiComel bile nak bwk KakDot jenjalan naik simontel awak tuh? heeeeee.......

4) Beli balik umah peninggalan arwah Atuk belah mak Mama kat Kg. Melayu, Kluang. Sekarang nih umah tuh dah jadik Nursery alaaa tapak semaian pokok tuh. Sedih woooo kalo tiap kali raya lalu depan umah arwah Tok, serta merta kenangan silam masa zaman kekanak riang ribena dulu menjelma depan mata. Sayu jek hati biler tgk umah arwah dah jadik hakmilik orang lain .... ehmmmmmm 

5) Simpan duit lam Tabung Haji. Kata nak gie Haji tahun 2036 kan??? hu3 Insya-Allah ....
6) Beli rumah!!!! Whoaaaaaaaa ..... umah impian dan idaman Mama, haruslah 2 tingkat. Kalo dapat Semi-D 2 tingkat lagik Mama suka. Kot tak dapat pun teres 2 tingkat sudaaaa .... janji dapo besar elehhhh macam memasak sgtlah nak dapo bebesar nih 
7) Apalagik ek nak buat?? hu3 .... berangan jeklah Mama .... sapa nak bg sejuta kat kooooo .....

**Kalo koranglah, apa lak yg korang nak buat dgn duit RM1Juta tuh ek??

4 comments :

Siti Haslinda Sadiken said...

1) bwk mak & ayah pg haji..then baru la kita plaks yg pg..

2) beli kete idaman yg sama mcm dot..caldina turbo..

3) renovate umah bg lawa..
4) round the world..pg melancong kt luar negara :)
5) melabur utk beranakkan duit rm 1juta tuh lg :)

A N A K - A N A K K U said...

hehehe memacam leh buat, tp y pertama srelah settle hutang...hehehe

Ietams said...

memang best kan kalu ade 1juta tu..
syorgaaa..

jom la kak naik dgn kita..
tapi akak tu jauh bena kat semban, kalu kat kl, harus ku terjah

MaMa CyDa said...

lin:
bagus2 nak bwk mak ayah g haji ek ...

anak2ku:
mmg bestkan kalo dpt duit sedebuk camnih ...

ietams:
alahaiii dik ... kot camtuh nnt bebila kakdot merayap ke kl kita calling2 yek ... hu3