Followers

Saturday, May 14, 2011

Fast Five

Akhirnya, setelah hampir 3 tahun Mama tak tengok movie kat panggung wayang, hari Selasa lepas, baru dapat balas dendam tengok movie. Sesambil dating ngan Abah anak² plak kami hantar ke Taska heheheh kami pakat nak tengok citer nih. Actually kitorg memang tak pernah miss follow citer Fast n Furious nih. Almaklumlah, memasing memang suka sesangat ngan resing² keta nih. Tuh pasal lah si Abang dah menurun perangai kitorg. Pantanglah nampak citer car resing kat TV, jangan sesekali berani nak tukar ke channel lain. Mengamuklah jawabnya si bujang yang sorang tu.

Pasal movie nih, Mama bagi rating 8/10. Hilang 2 markah sebab kurang aksi resing². Tapi jalan cerita kali nih memang best. Sebabnya ada gabungan pelakon² dari 2 Fast 2 Furious, Tokyo drift ngan Fast n Furious 4. Mereka bergabung semata nak hapuskan penjahat yang lagik jahat dari dorang. Dah macam citer ala² Leverage pun ader dah.  The Rock pun ader jugak berlakon sebagai Polis yang bertanggungjawab tuk tangkap mereka² nih. So pada sesapa yang minat dengan filem ala² resing, tak rugi tengok. Serius memang best. Dan akan ader sambungan yang ke 6 pulak. Lagik thrill lah rasanya .... huhuhuh tak sabar nak tunggu sambungan dia.

Jom kita review sinopsis citer nih ......

Vin Diesel and Paul Walker lead a reunion of returning all-stars from every chapter of the explosive franchise built on speed in “Fast Five.” In this installment, former cop Brian O’Conner (Paul Walker) partners with ex-con Dom Toretto (Vin Diesel) on the opposite side of the law. Dwayne Johnson joins returning favorites Jordana Brewster, Chris “Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon and Don Omar for this ultimate high-stakes race.
Since Brian and Mia Toretto (Brewster) broke Dom out of custody, they’ve blown across many borders to elude authorities. Now backed into a corner in Rio de Janeiro, they must pull one last job in order to gain their freedom. As they assemble their elite team of top racers, the unlikely allies know their only shot of getting out for good means confronting the corrupt businessman who wants them dead. But he’s not the only one on their tail.
Hard-nosed federal agent Luke Hobbs (Johnson) never misses his target. When he is assigned to track down Dom and Brian, he and his strike team launch an all-out assault to capture them. But as his men tear through Brazil, Hobbs learns he can’t separate the good guys from the bad. Now, he must rely on his instincts to corner his prey… before someone else runs them down first.

Fast Five stars is helmed by Justin Lin who directed The Fast and the Furious: Tokyo Drift and Fast & Furious.

p/s nak try bawak hero² tengok citer Kung Fu Panda 2 yang akan keluar 26 Mei nih ... ^_^

6 comments :

Amar Shah said...

kak, pirates of Caribbean keluar dulu kak....sebelum kungfu panda...

Ietams said...

peberet kami juga..
kami pun mau ke panggung bertiga.
kalu pergi berdua aje kang, mula la en. abah tu mcm kepanasan..
risau kan anaknya

MaMa CyDa said...

amar:
pirates ek? Ayie taknak tgk ... dia takot lah tgk citer tuh hu3

MaMa CyDa said...

ietams:
hu3 akak masa lam panggung tuh tang scene ader bb mesti terus teringatkan anak2 cian dorg kena tggl ...

makdara TERdiva said...

anak2 ai pun suka dgn keta resing2 ni..ingat nak bawak dorang tgk citer ni kat panggung tp mcm tak seswai plak..

tggu citer kungfu panda keluar loh!

zuwaidah said...

entah bila nak tengok citer nih, esok la kot, cuti kannnnn