Followers

Monday, May 16, 2011

Cerita Hari Cuti Kami

Nih n3 updated backdated yek .... baru sempat nak update. Ini pun curik masa jap sebab nak siapkan lagi satu soklan final exam nih hu³

Seperti yang Mama bagitau dalam n3 sebelum nih, minggu lepas kitorg bawaklah anak² pergi bercuti² ke Genting Highland. Bertolak dari Seremban tengah hari Ahad, lebih kurang sejam setengah dah sampai kat Genting View Resort. Tempat nih kat bawah sket dari Hotel Sri Malaysia. Sampai² jek, Abah pun kuarkanlah SLR kekonon nak snap² gambo. Check punya check rerupanya SLR bawak tapi bateri tertinggal kat umah. Kesnya malam sebelum tuh Abah charge bateri. Tengah hari nak bertolak tuh dah kelam kelibut tuh yang tertinggal lah tuh. Buek ponek yo bawak kulu kilir sudah eh camera henpon jugak yang berjasa hu³

Orang kata kalo pegi Genting nih, bawak bebudak kecik rugi sebab takleh nak main Outdoor games. Memang pun, tapi pada Mama bawak dorang main Indoor games pun dah cukup dah. Seronok bukan main lelebih lagik si Abang. Sampaikan taknak balik walaupun ader 3 benda yang tengah undermaintanence. Terpaksalah janji kat dia lenkali pegi lagik. So Abah kata kalo nak pegi lagik, kena dok kat First World pulak.



Disebabkan si Abang melalak³ menangis taknak balik, tak puas main lah tuh sampaikan orang lain dok pandang jek, terpaksalah rasuah dengan eskrim. Sejuk³ pun kitorg bantai melantak eskrim. Hu³ apa nak buat. Tuh jek cara nak bagi dia diam. Padahal Mama ngan Abah dia dah merah muka tahan malu orang dok mandang naperlah anak dia nih nangis. Takpe ek bang, lenkali kita datang lagik ek. Kali nih kita try masuk Outdoor games plak. Tapi kena tunggu Abang beso sketlah. Baru best nak main benda³ pusing³ guling³ tuh ahhahahahahah

1 comment :

MIRZA said...

wah best2 bawak bebudak jalan.. memang penat tapi puas ati.. hehe.. :)