Followers

Friday, August 5, 2011

Mimpi kereta hilang lagi???

Owwhhh tidak!!!

Sebelum nih Mama pernah mimpi pasal kereta Mama yang chumil tuh hilang. Entri pasal mimpi tuh ada Mama buat kat sini. La nih mimpi En. WGD plak yang hilang. Aduhaiiii .... kronologi errr betul ke guna perkataan nih? mimpi kali nih lebih kurang sama jek ngan mimpi yang lepas. Kat depan umah jugak. Cumanya kali nih, berlaku pukul 11 malam. Biasanya kami berdua kalo tidokan anak² dengan kami² skali tertido. Kekadang tuh, dengan pintu pagar tak berkuncilah, tv tak bertutup kami memang insan² yang sangat cuai dan suke membazir letrik ^_^ tapi mujur jugak, Mama nih jenis senang terjaga kalo tido tuh main aci redah* jek. Jadiknya, dalam mimpi Mama tuh, Mama terjaga dari tido, pandang jam kat dinding pukul 11mlm. Baru teringat yang Abah tak kunci gate dan grill lagik. Terus kejut Abah swuh kunci dan biler Abah bukak jek pintu, dia terkejut besar biler tengok kereta hundah kesayangan dia takde lam porch kereta. Terus dia check remote kereta remote hundah nih ader sensor kot bergegar jek dia bleh bunyik tengok² memang ader nyala² warning gambo tukul besi ngan pintu terbukak sumer. Tapi heran kami tak dengar bunyik alarm remote tuh. Mama dan² menangis terus gelabah carik henpon tp tak tau nak call saper. Dan tetiba jugaklah Mama tersedar dari tido sambil tangan Mama pegang henpon yang Mama letak kat celah bantal. Check jam pukul 2pg. Gagah bangun jengok kat tingkap nak pastikan 2-2 kereta ader. Alhamdulillah ... 2-2 ader. Mama mimpi nih 2 hari lepas masa Mama tengah demam. Gamaknya sebab tengah demam kot sampai bleh mimpi camnih skali. Aduihhhlaaaaa naperlah bleh mimpi 2-2 keta nih hilang ... takmolahhhhhh ... huwaaaaaaaa

Cayang hundah ... takmo notty² ek ^_^
 
** Tido main aci redah bagi Mama nih, tido yang ala² tak ready lagik. Sebab Mama kalo nak tido, mesti pakai stokin, sikat rambut, tarik selimut, set alarm dan bilik mesti suasananya malap ala² romatik gitu. Kot terang menderang mmg tak lenalah tido Mama jawabnya.

4 comments :

eT said...

eh...mimpi kite sama la smlm...huhu

Ietams said...

nak dapat kereta baru kot

MaMa CyDa said...

et:
haaa ... sama ker? huhuhu

MaMa CyDa said...

ietams:
aduhhhh ... saperlah yg bertuah nak bg kereta baru kat akak ek? huhuhuhu ALHAMDULILLAH....