Followers

Thursday, August 11, 2011

Apa kesnya si Arif Najwan nih???

Apa kesnya si budak kenit nih? Huhhhh memang banyak kes nih. Semua kes terjadik kat TASKA. 2 minggu lepas, pembantu kat taska ader bagitau kat Mama yang Adik dah pandai 'menyepak' dan 'tumbuk' budak² kat situh. Walaupun dia kecik jek kan, tapi perangai dia nih bleh tahan gak nih. Abah cakap dia kerek kat Taska sebab ader Abang. Tapi sebenarnya, dengan Abang dia skali kena balun.

Kes terbaru, petang semalam masa amik dorang, sekali lagik pembantu tuh ngadu kat Mama yang Adik dah gigit 2 orang budak sampai luka dan lebam pipi dorang. Gigi dahlah gigi kapak. Kebetulan, budak tuh ada kat situ, dia tunjuklah pipi budak tuh. Mak aiiihhhh memang yer lebam dan luka. Siap ader bekas gigi dia lagik. Kesiannya lahai budak² tuh. Mestilah Mak Ayah budak tuh marah kan? Cemana Mama nak buat nih tah. Serba salah dah nak hantar Adik kat situh. Apalah ke ganas sangat anak Mama yang sorang nih. Abang dia takde pulaklah buat perangai camtuh.

Sebenarnya Adik memang dari dia belum tumbuh gigi lagik dia dah suka menggigit². Tapi biasanya mangsa dia kami bertigalah. Paling selalu kena Abang sebab dia suka menyakat adik dia kan. Memang kalo Adik gigit tuh bukan main², sampai lebam² jugaklah Mama kena. Tak sangka pulak lately nih dia bleh buat perangai kat Taska tuh. Cemana nak cakap ngan Adik ek? Dia bukan paham pun. Aduih laaaaa .... Nih nak kena jumpe Mak Ayah budak yang kena gigit tuhlah. Kena mintak maaf nih.

11 comments :

zuwaidah said...

budak2 memang mcm tu, nak marah pun dia tak faham apa dia buat kan. Tak apa, jumpa mak bapak budak2 yg kena gigit tu minta maaf, sure dia org cool down balik.

OMR (Rose) said...

InsyaAllah mak ayahnya x marah...
Kat rumah babysitter pun ada sorang budak suka gigit2 ni...ada satu hari aqif balik dia tunjuk tangan dia kena gigit...berbekas n luka jugakla...
huhuhu...nak kata apa kan...dah namanya budak2...dia faham apa pun....cuma pesan kat aqif...janganlah kacau budak tu...jangan pukul dia plak...abg kan dah besar...
umur mcm arif tu x faham lg tu dot...x pe la...slow2 cakap kat dia...nanti lama2 dia ok ^_^

Zura said...

ganasnye anak bujang sorang nie..jgn2 dia pnah kena buli kot...

Mama Mirza said...

hmm.. kena banyak² carikkan ayat pelembut ati kot.. pastu memalam masa dia tidur sebut ler kat dia.. gunakan perkataan positif.. dulu aku ada wat satu n3... ko cubalah.. cakap kat dia... adik jadi budak baik, main elok² dengan kawan², duduk baik²... cuba buat..

MaMa CyDa said...

zuwaidah:
tuhlah kak zue, harap2lah dorang bleh maafkan. risau jek dpt kat parents yg takleh nak control emosi ^_^

MaMa CyDa said...

OMR:
pernah jugaklah sblm nih pipi si adik tuh lebam2. kata org kat taska tuh kena cubit. tp takdelah dot nak marah pun. tau perangai budak2 cemana kan. so haraplah parents bdk tuh pun paham gak. ehmmm tp nih kes gigit ... huhuhuhhu

MaMa CyDa said...

zura:
rs kot kat taska takdelah kena buli sbb dia paling garang kat situh eheheheh tp kot kat rumah mmg abang kekadang abah dia suka buli dia ...alaaa buli memain camtuh jeklah ^_^

MaMa CyDa said...

MamaMirza:
Memang nak kena cariklah ayat pelembut tuh. risau pulak anak bujang kenit nih makin mengganas huhuhuh

Aku Ibu Muda said...

Auni dulu macam tu jugak...tp nasib baik tak lama...

Ietams said...

kot² kes terpendam kot kak..
selama ni dia je kene. sekali dia mengganas, Hah! Wachaaaa!!!

eB ezrin said...

gigit menggigit nih kes besa la pulak jadiknyer kan? hu3...