Followers

Thursday, August 25, 2011

Melawat Rumah Anak Yatim, Orang Tua & Orang Kurang Upaya

Pagi semalam, kami (beberapa lecturer dan 3 orang student) berkesempatan menghulurkan sumbangan kepada mereka² yang memerlukan. Aktiviti nih, memang menjadi aktiviti wajib yang dianjurkan oleh Kelab E-Bisnes. Sebenarnya, senarai nama yang kami dapat agak ramai jugak, tapi memandangkan sumbangan yang kami kumpulkan tidaklah mencukupi untuk diberikan kepada semua. Insya-Allah, di lain masa kami akan tetap memberikan sumbangan kepada yang lain. Apa yang ada nih pun kami dah bersyukur sangat. Terima kasih banyak² kepada staff, pelajar dan juga ibubapa pelajar yang sudi memberikan sumbangan. Walaupun tak banyak, ALLAH saja yang dapat membalas jasa baik kamu semua. Amin!!!!

Siap sedia masuk² barang dalam kereta

Dah sampai .... Tapi Rumah anak-anakku, penghuni takde. 
Dorang sekolah pagi tuh kan ...

Beramah mesra dengan penghuni Rumah Ibuku

Salam² time. Biler mereka mula peluk cium pipi, Mama dah start tacing dah. Takleh tahan, terus meleleh airmata nih. Huwaaaaaa teringat dekat Arwah TokMak n Arwah Tok Puan Mama. Rindu kat dorang masih membara walaupun dah hampir 10 tahun mereka pergi meninggalkan kami sekeluarga .... :(

Bergambar kenangan. Insya-Allah, umur panjang kami datang lagik yer ....

Destinasi seterusnya OKU di Mambau.

Thanks to Umie sebab sudi ajak kami lecturer nih pergi sama. Rasa seronok dapat jumpe mereka nih. Insya-Allah lepas nih kami akan datang lagik untuk mengeratkan lagik silaturrahim ....

5 comments :

~~@lyci@~~ said...

dot, kalau aku pg ni kompem aku nangis... sedeyyyy huhu..

MaMa CyDa said...

alycia:
memang sedey zura. tapi dorang steady jek. dorang nih umur paling tua 90thn, tp still kuat lagik. umah nih kat tmn panchor jaya. kotlah ader yg nak pergi nnt kan huhuhuh

MrJocko said...

buleh kasi Jocko alamat, Jocko nak post hadiah. TQ

MaMa CyDa said...

Mr. Jocko:
ehhh ... Mama menang contest Jocko ker? Aduyaiiii cemanalah bleh miss nih huhuh nway tq ... jap g mama reply address kat entri pengumuman menang tuh yek ^_^

Maceh .... huhuhuh rezeki raya nih ...

Ietams said...

baca ni pun terasa tacing..
kalu face to face memang tak kering mata rasanye kot