Followers

Friday, November 11, 2011

Cherating yang dirindui ... Final Part

Hari terakhir kami di Cherating .... Hujan turun tak berhenti. Macam tau² jek kami nak balik ke Seremban. Check out tepat kul 12pm. Abah terus ajak kami ke suatu tempat yg katanya ader SATAR paling sedap. Mama nih bukanlah penggemar satar, tapi kalo otak² tuh yer. Tapi biler jek sampai kat kedai Aziz Satar (oopppsss bukan pelakon tuh yek) memang terus jatuh cintalah ngan satar. Maybe sebab satar kat area Pantai Timur nih yang original. Sebab tuh lah sedap sampai leh jatuh cinta kot. Sebaik tak jatuh cinta ngan Adik pembakar satar tuh eheheheheheh
 Yes!!!Berjaya jugak Mama jejak kan kaki kat Terengganu. Pes taim nih beb .... huhuhuhuh
Dah melantak 2 pinggan baru teringat nak pose bersama satar. Siyes sedap sbb dia gaul sekali ngan cili api. Rasanya memang Marvelous ... yummy!!!
 
Hahhh .... settle!! Terbaik Boboy Boy ... Ehhh ... ^_^

Cadangnya lepas lunch nih nak gaklah berjalan² singgah ke Kuantan or pusing² Kemaman. Tapi disebabkan faktor hujan yang taknak berhenti walaupun hanya renyai² rebas. Ditambah lagik, masuk jek lam keta, hero² terus pakat menguap berjemaah dan sekaligus tido berjemaah. Hahahahha langsunglah Abah decide balik Seremban terus.
View sebelum bertolak balik. Putih suci murni jek si Hundah nih.
 
 
 
 Pit stop jap kat Bandar Muazzam Shah utk solat. Keluar jek dari kereta, tu diaaaa ..... cam keta rally dah jadiknya nih. Patutlah tiap kali selisih ngan keta lain, dorg dok pandang² jek kitorg. Perasan cam keta hakulah paling cantik rerupanya, ini yang terjadi. Nihlah padahnya kalo ikut jalan dalam nak² cuaca hujan camnih. Hakhakhakhak ponek Abah nak basuh .... ^_^

Apapun, kami tetap happy dengan percutian singkat nih. Insya-Allah, lain masa kami akan datang lagik .... ^_^

~tamat~

7 comments :

mamalieyna said...

bestnye jalan2 jauh2..^_^

lama tak jln jauh..huu~

kete putih lg la terserlah kan kesucian dinodai..hee~

mekchu said...

apa souviner utk mekchu dari ganu? ngeh ngeh ngeh...

Ietams said...

cherating tu kan dekat je dah dengan kemaman

MaMa CyDa said...

mamalieyna:
sabo ek ina ... nnt dah deliver bleh ajak hubby ngan arif n bb gie jenjln jauh ^_^

MaMa CyDa said...

mekchu:
souviner?? errr ... arrr .. ehmmm ... errr ^_^

MaMa CyDa said...

Ietams:
Ha ah ... dkt sangat jek kan. Kat cherating pon dorg dah ckp slang2 ganu dah hikhikhik ... sebaik i paham tau ^_^

OMR (Rose) said...

nak satar jgk!
huahahaaa...sebaik x pregnant time baca n3 nih...kalo x haruslah g t'ganu gak carik satar...kui kui kui