Followers

Thursday, November 17, 2011

Pening memikirkan tadika mana yang bagus untuk si Abang

Tahun depan Abang dah masuk 4 tahun. Kalo ikutkan Mama, taknak lagik masukkan dia sekolah. Sebab takut dia boring pulak dok sekolah tadika tuh lelama. Tapi biler petang semalam Mama ternampak banner Open Registration untuk Little Caliphs, terus perasaan tuh berubah. Macam nak swuh jek Abang nih pergi sekolah tadika tahun depan jugak. Eheheheheh bleh gitu?

Selalu baca blog Si Comel yang menceritakan tentang progress anak beliau, dak Haziq hensem. Haziq sekolah kat LC nih. So Mama pun otometiklah jadik teruja biler tau dah wujud dah LC kat area N9 nih. Gigihlah Mama carik info pasal LC. Selak² belek² website dia kat sini Little Caliphs. Biler tengok baju dorang, terus teringat "Eh, cam baju sekolah anak² buah haku jek". Barulah Mama perasan rerupanya anak² buah Mama pun sekolah kat sini jugak.

Memang nampak baguslah sekolah nih sbb anak² buah Mama Alhamdulillah dah bleh semayang, mengaji dan ayat² zikir pon dorang dah bleh hafal. Biler tanya akak Mama, yurannya takdelah mahal sangat pun. Tapi tertakluk pada tempat jugak. Harap²lah yuran kat area N9 nih murah lagik dari kat Serdang ^_^ (sah haku nih mak yg kedekut jimat). Kalo tengok pada alamatnya, area N9 cuma ader kat 3 tmpt jek. Nilai, Sikamat dan Senawang. Ehmmmm ... Nilai tuh kem salamlah jauh sangat. Sikamat, dah dekat sangat ngan umah skang. Senawang pun ok jugak sebab dekat ngan Taska dorang. Atleast nanti Abang lepas abis sekolah leh transit kat Taska skang nih jekkan. Ehmmmm tuh semua dalam perancangan lagik. Rasanya memang tak mungkin nak masukkan tahun depan. Tahun depan nak kena pakai banyak duitlah .... huhuhuhuhhuh

Nota kaki Adli:-
Subjek dia ader hafazan tuh. Perghhhh pasnih jadik pak ustaz lah anak den ^_^ Amin!!!!

3 comments :

Ietams said...

hihihi..
kalu beminat kak dot, elok juga kalu sekolah kat situ.
yurannye murah sket banding dgn islamic kindy yg glemer2 tu..yg paling penting pade kite laki bini kak, dari haziq yg manje & tak minat nak belajar dgn ibu bapa sendiri.. alhamdulillah banyak bende yg dia dah buleh buat tanpa di sangka-sangka. muahahaha macam tak cayer je bile tengok dia pandai baca macam2 doa, surah zikir dan membaca. Boleh terpikir balik "eh betul ke anak aku dah pandai ni??!!"

MaMa CyDa said...

Ietams:
Insya-Allah kalo ader rezeki tingin gak hantar Adli kat situ eheheheh

mekchu said...

bleh jadi kawan mi-cah ni nanti.. tp angan2 je dulu ni.. jap nak survey..