Followers

Tuesday, July 17, 2012

Lagu beruang


Bulat kecil, bulat kecil,
Bulatlah besar,
Sayang Mama sayang papa,
Sayang semua.
Enam kali enam kali,
Tiga puluh enam,
Enam kali enam kali,
Jadik beruang....


Saper tau lukis gambo beruang nih sambil nyanyi lagu dia? Pernah dengar or tau tak? Kot ada yang tak tau maknanya korang bukan sealiran tahun kelahiran ngan Mama lah huhuhuhu

Hero2 Mama suka betul kalo bab melukis2 nih. Tiap kali nak melukis, dorang akan swuh Mama lukis benda mengikut permintaan dorang. Mintak maaplah...Mama korang nih memang tak pandai melukis. Lainlah Abah yg memang cemerlang bab melukis2 nih. So kalo hero2 request Mama dia untuk melukis, memang gambo beruang nih jek yang Mama reti. Sambil lukis, sambil nyanyi lagu dia. Hero2 pun enjoy...Sampai la nih, kot nak swuh Mama lukis, dorang akan request lukis beruang n dorang pun akan nyanyi sama. Hahahaha seronok betul layan dorang camnih....

*ada satu lagik lah, yg lukis muka orang sambil nyanyi hujan rintik2, laut bergelora blablabla... yg nih serius Mama dah tak ingat sangat cemana lagunya huhuhuhu*

6 comments :

ieda said...

oh akk x pernah lak dgr dik
hurmmmm ;)

MaMa CyDa said...

Ieda:

Aisey kak ... nih lagu sy masa zaman sekolah rendah nih huhuh thn 80-an dulu ... tak taulah kot pemes kat area Johor jek ...

eB said...

eB tau hujan rintik2 jerk :)

Nad @ MamaZN said...

tau2! :)

yg hujan rintik2 air bergelora tu pun saya tau smpi part tu jek
sambungan dah tak ingt, hihi
tp comel, bile lukis jadik muke org kan? =p

MaMa CyDa said...

eB:

Oooo tau jugek yek? ^_^

MaMa CyDa said...

Nad:

Ha ... itulah pasal. Agak2 kot google ader tak lirik lagu dia ek? hahahah