Followers

Thursday, July 12, 2012

Debaran kian terasa

Kandungan Mama skang dah 36 minggu. Macam² perasaan dah nih. Tak larat, penat, berat, rasa makin malas semuanya ader. Takat nih rasa contraction tuh belum ader lagik. Tapi start malam tadik, memang rasa sangat² tak selesa. Paling kanan salah, paling kiri salah, telentang pun sama. Nak menyiarap memang taklehlah kan .... Sebenarnya biler makin dekat tarikh itu, makin rasa debarannya nih. Sebabnya, Mama nih memang takut dan tak tahan sakit. Adehhhh ... walaupun dah berpengalaman 2 kali melahirkan, debaran makin terasa. 2 kali pengalaman sebelum nih, memang 2-2 nya berbeza. Itu yang dok terpikir², beranak kali nih sesusah Abang Longnya kah? 12 jam dalam labour room okey .... Atau, sesenang Abang Ngahnya? Sekelip mata jek keluar tak sampai sehari dok spital tau² bb dah lahir.

Kalo ikutkan bersalin Abang² dulu, sekali pun Abah tak pernah dapat temankan. Ader jek yang menghalang. Masa Abang long time tuh bulan Ramadhan gak, dan time kat labour room tuh dah nak masuk waktu berbuka. So staff dorg tak ramai yang ader. Tak tau kenapa, suami tak dibenarkan teman jugak. Masa Abang ngah plak, tengah kecoh H1N1. Tapi Alhamdulillah, Mama bleh harungi situasi genting tuh sensorang. Dan pada Mama lah, kalo Abah ader Mama lagik rasa tak kuat kot. Mulalah ngengada sebab Abah akan wat muka simpati biler tengok Mama tengah sakit. Itu yang den lomah tuh tengok muko simpati dio tuh, teruih den cair .... eheheheheh. So kali nih, kotlah Abah dibenarkan masuk, jawabnya Abah takleh wat muka simpati lah. Nanti kang Mama cair pehtu start ngengada pulak. Walaupun jauh disudut hati nih, nakkkkkk sangat Abah tengok cemana perit jerihnya bini dia yang sorang nih bertarung nyawa nak mengeluarkan zuriat dia. Ya ALLAH, semoga engkau permudahkanlah segalanya ..... AMIN!!!

Dan .... apa yang pasti, waktu kat spital tuh nanti, Mama akan tetap teringat²kan si Abang ngah .... Cian dia, start malam Mama dapat bb baru, start tuhlah dia akan mula beralih tempat tido. Tak dapat lagiklah tido malam dia nak peluk lengan Mama. Kuranglah dia nak bermanja² ngan Mama. Ehmmm ... situasi yang sama masa Mama bersalinkan dia dulu. Dapat bb baru tapi malam kat spital dok teringat kat Abang Long. Alahaiiii kesiannya Abang ngah .... Kalaulah dorang bleh paham kan, nak jek Mama bagitau yang kasih sayang Mama tak berbelah bahagi pun kat mereka berdua :(

Tetiba rasa rindu yang teramat kat hero² nih .... Cepatlah kul 6pm ... nak balik peluk cium dorang ... 
sob ... sob ... sob ....

10 comments :

Nad @ MamaZN said...

moga dipermudahkan kak...
tak sabar nk tggu baby ni, hihihi

Ietams said...

take care kak!
jgn risau sgt yer..
bile risau byk, nanti penat otak stress

mamalieyna said...

hukhuk..kita lak tumpang sebak~

serius, hanya seorang IBU yang faham perasaan seorang ibu yg lain..betul..kt spital rindu giler kt anak yg ditingggalkan..hukhuk..teringat kesedihan lalu..teringat abg long..

MaMa CyDa said...

Nad:

Insya-ALLAH ... AMIN
Tq dear ... ^_^

MaMa CyDa said...

Ietams:

Thanx dik ...
risau takdelah tp takut jek huhuhuhu tak sama ker ek?

MaMa CyDa said...

Mamalieyna:

Kannnnn .... kita mempunyai naluri yg samalah iena ^_^

eB said...

yg pasti stiap kelahiran pasti laen.
smoga dipermudahkan yer. tc :)

MaMa CyDa said...

eB:

yup ... rasanya pengalaman melahirkan nih smpi tutup mata pun bleh teringat2 lagik ^_^

..::..aRe-Na..::.. said...

situasi yg sama jgk tuh,bila dpt bb baru kan..sedih je kenangkan c abg2 bb..semoga sume dpermudahkan..x sabo nk tgk bb baru hehehe:-)

MaMa CyDa said...

Are-na:

Sedih kenang abg2 sbb maybe jarak usia dorang rapat2 kot gaknya huhuhuhu