Followers

Thursday, November 18, 2010

SaMaN ... oH SaMan ...

Ha .. meh citer pasal saman ...
Aduiii laaaaa ... mama ingatkan nak buat rekod smpi akhir tahun nih takde kena saman parking. Tup2 sangkut jugak 1. Kesnya minggu lepas la nih ... hari Jumaat. Pagi tuh ujan turun kemain lebat lagik. So dah smpi opis (smpi lmbt sbb anak2 bgn lmbt hu3-alasan jek nih) tgk2 paking depan opis merangkap tmpt biasa mama paking dah full plak. So terpaksalah paking jauh sket dari opis. Hujan tgh lebat gilerkan, so mama decide malehlah nak masuk syiling. Dah masuk opis ... ngok ngek ngok ngek pukul 11 baru mama noticed yg ujan dah benti. Barulah teringatnya nak masuk syiling. Menapaklah g kat keta. Skali tgk kat wiper tuh dah terselit surat chenta dari MPS. Aduyaiiii ... pehal plak arinih cepat betul dia round. Selalu tuh pukul 11.30 ke atas. Mama jenguk lah kejap surat cinta tuh, rerupanya pukul 10.40 am dah kena saman dah. Haiiisshhhh dorg dah tukar schedule ke? So dgn hati yg sedihnya mama tggl kan jek surat cinta tuh kat situh (kalo amik nnt kenalah masuk syiling ... rugi2 dah kena saman pon kan) balik ke opis. Lagik hangin biler opismate mama yg paking seblah opis nih tak kena plak saman ... sabo jeklah mama ... hu3 dah mmg salah mama kan ... apa nak buat .. byr jeklah :(

En. WGD nih pes taim lah kena saman nih ... sumernya gara2 mama. Kalo en. blek dulu jgn kata saman parking ... saman speed trap pon dah selalu sgt kena :D

Esoklah mama bayar. Patutnya kena byr rm50 (giler mahal kat BP baru rm30 jek) tp disebabkan dia ader bg tempoh masa 2 minggu tuk setelkan, so leh dpt diskaun byr rm10 jek. So dalam ini surat cinta tarikh last diskaun adalah pada 26Nov. Lepas dari tarikh nih kenalah byr full nmpknya. Harap2 mama tak lupalah tuk byr. Mama taknak lah jadik cam sesetgh umat yg suka kumpul saman. Bila dah byk, skali check makan beribu2 ringgit. Mana nak carik duit beribu tuh nak byr? Ehhmmm lu pklah sendiri .....

4 comments :

Ezzu Raza said...

Cepat2 bayar ekk..

MAMA MIRZA said...

bayar jangan tak bayar...
rasanya aku nyer dulu ada gak yang aku tak bayar... hahaha.. jahat giler.. skang ni kat pilah siap ada tpt parking berbumbung... hehe... saja je citer nak bagi jeles... huhu..

Cyda Acme said...

ezzu raza:
tuhlah .. kena cecepat byr

mama mirza:
wah2 saje jek nak jeleskan aku yek :p

Cyda Acme said...

smpi ke hari nih mama tak byr lagik saman nih .. lalallala apa nak jadik lah nih kan ...