Followers

Thursday, November 4, 2010

**aRiF JaTuH KaTiL LaGiK**

Kejadian berlaku malam tadik waktu Maghrib. Ni dah kali ke2 dah si kenit mama yg sorang jatuh katil. First last week kat umah Uwan dia. Tapi kat umah Uwan tuh dalam bilik kitorg ader karpet. So takdelah lebam ke apa ke. Ni kejadian kat bilik umah kitorg sendiri yg mana bilik tuh mmg takde karpet.
Camnih ceritanya ....
Petang semlm cam biasalah mama ambik bdk berdua nih balik dr taska. On da way nak smpi umah tuh si adik dah terlelap dalam keta. So sesampai jek kat umah mama terus angkat dia letak lam bilik. Siap dah kepung keliling ngan bantal sbb adik dah bleh merangkak sket2. Lepas azan maghrib mama pon decidelah nak g masak air since air nak minum dah makin kurang. Sempat pesan kat abah swuh jenguk2 kan adik kat lam bilik. Masa mama lalu nak ke dapur intailah jugak kat lam bilik. Tgk dia sedap jek tido smbl mulut ternganga. Teruslah buat keje2 dapo sket sebelum nak solat. Tak sampai 2minit mama kat dapur tetiba dgr bunyik berdentum smbl bunyik adik menangis. Mama terus campak jag air berlari ke bilik. Time tuh dgr abah menjerit smbl dukung pujuk dia. Beriya2 dia nangis. Kitorg check2 blakang kepala tgk takde apa2. Skali bila mama ambik dia dr abah terus nmpk kat dahi belah kiri dia timbul benjol n lebam kaler biru. Ya Allah ... Time tuh jugak mama terus menangis. Terus ajak abah pegi klinik. Adik plak bila dpt dukung kat mama dia terus diam. Nampak plak abg dia tgh isap puting dia bleh gelak2kan abg dia lagik smbl berusaha nak curik puting si abang. Abah cakap maybe takda apa2 kot sbb dia lepas tuh mmg elok jek bleh gelak2 main2 aktif cam biasa. Masa check kat dokter pon dia bleh ketawa2 smbl ckp2 kat dokter tuh. Dokter kata tggu dlm 24jam kalo dia ader muntah or asik tido n tetiba jadik pasif, kena cepat2 g spital. Setakat pagi tadik mmg dia still aktif cam biasa. Bangun pukul 5 semata nak main. Pg tadik dah pesan kat Mami taska tuh kalo apa2 tolonglah call mama. Takat nih takde plak dia call. Risau mama. Abang dia dulu takdelah lasak camnih skali.
Harap2 lah takde apa2.

Kesan lebam ... cian adik.

Tengoklah tuh ... rilek jek main moto menan abg dia...

Lepas nih takleh lah nak tgglkan Arif tido sensorang kat lam bilik. Kalo abang dia dulu bangun tido tgk takde org lam bilik dia akan melalak sekuat hati. Tapi si adik nih, bangun tido tgk takde org leh plak dia senyap2 bangun nak terjun katil semata nak kuar dr bilik sendiri. Aduyaiii dik .. awak tuh lum leh jalan lagik. Buat jantung mama terbenti jek tau ... :(

4 comments :

Ietams said...

haziq dulu pun rajin terjun dari katil..
tak larat nak kira dah baper kali dia jatuh katil..
bukan jatuh mase tinggal sorang,
tgh² malam, kami ade kiri kanan pun dia leh cross ibu abahnye

Cyda Acme said...

ietams:
ms adli dulu takdelah brani sgt cam nih. si adik dia nih .. mmg berani betul. nmpk jek kecik ... tak padan hu3

mamalieyna said...

alooor ciannye diaa...huhu...

p/s dah recieved ke hadiah from arif haidar ye? ^_^

Cyda Acme said...

mamalieyna:

dah dpt dah kak present tuh .. mekasih sgt :D